Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Emil Mikkelsen fra Breadcrumbs Sådan dræber plugins langsomt din hjemmeside

Sådan dræber plugins langsomt din hjemmeside

1.826 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
18 August 2020

Sådan dræber plugins langsomt din hjemmeside

Aldrig har plugins været mere populære – og af god grund. Et plugin kan være med til at øge funktionaliteten af din hjemmeside, og er et effektivt værktøj til at løse problemer billigt.

Men tænk dig om inden du installerer et nyt plugin. Plugins har nemlig også en negativ bagside: De kan øge risikoen for alvorlige sikkerhedshuller, kommer med komplikationer og krav til vedligeholdelse og kan reducere hjemmesidens hastighed gevaldigt.

Lad os springe ud i det.

Plugins tackler ofte mange forskellige problemer

Er det virkelig negativt, at plugins ofte forsøger at tackle og løse mange problemer? Ja, det er det ofte. Det er nemlig desværre sjældent, at du har brug for alle de funktioner og løsninger, som er inkluderet i pluginnet.

Vi ser ofte, at en ellers veludviklet hjemmeside ender med at blive langsom, også selvom den ”kun” har 10 plugins. Grundet de mange funktioner og løsninger inkluderet i de fleste plugins, betyder 10 plugins nemlig ofte flere hundrede funktioner og tusindevis af linjer kode, hvoraf du reelt kun bruger enkelte. Men skaden er der alligevel, også selvom du ikke benytter dig af de øvrige funktioner.

Løsning: Overvej om pluginnet er nødvendigt og om det effektivt løser dit problem. Overvej alternative plugins, der ikke inkluderer unødvendige funktioner og undersøg muligheden for at vælge et plugin, der løser flere af dine problemer samlet. Hvis pluginnet tilbyder det – eller hvis du har de nødvendige tekniske kundskaber – så brug gerne krudt på at fravælge og slette de funktioner, som du ikke benytter dig af.

Plugins konkurrerer med hinanden


Bag alle plugins sidder en (eller flere) udviklere. Derfor vil der ofte være nogle af dine plugins, der ikke er fuldt kompatible med hinanden. Det oplever vi ofte – og denne konflikt fører til alvorlige fejl og mangler, der generelt er svære at spotte.

Løsning: Sørg altid for at have en nylig backup liggende af dit site, gerne lige inden du opdaterer eksisterende plugins eller henter nye. På den måde er du sikret, hvis noget skulle gå galt. Du kan med fordel researche inden du installerer eller opdaterer dine plugins, for at sikre dig, at de er kompatible med hinanden. Denne information er ofte tilgængelig på nettet, specielt hvis der er tale om populære plugins.

Ikke alle plugins er af samme kvalitet


Vi oplever fejlagtigt, at mange tror alle plugins er lavet af dygtige udviklere. Det er desværre ikke tilfældet. Mange nutidige CMS-systemer er nemlig Open Source (brugere af hjemmesidesystemet har ret til at bruge, studere, ændre og distribuere softwaren til enhver og til ethvert formål). Det har sine fordele. To hoveder tænker ofte bedre end et, og denne øgede deltagelse i merudvikling og optimering resulterer ofte i et bedre slutresultat. Det betyder desværre også, at der ingen krav sættes til udvikleren eller kvaliteten af de plugins, som der laves og deles.

Vi ser efterhånden mange benytte sig af plugins, der er ineffektive, fyldte med unødvendige og dårligt sammensatte funktioner og i det hele taget langt tungere end nødvendigt. Denne dårlige kode vil i mange tilfælde føre til funktionalitetsproblemer og kan være med til at gøre din hjemmeside langsom. Så meget endda, at vi flere gange har oplevet et enkelt dårligt udviklet plugin i sig selv har været årsagen til en sløv side.

Løsning: Foretag grundig research inden du vælger dine plugins. Hold dig så vidt muligt til populære plugins, der har mange gode anmeldelser. Læs hvad anmeldelserne har at sige om pluginnet og vurder om det er det rette match. Den store konkurrence betyder heldigvis også, at der oftest findes mange gode alternativer.

Konklusion


Plugins er ofte med til at:

  • Gøre din hjemmeside langsommere.
  • Reducere levetiden af din hjemmeside.
  • Føre til unødvendigt vedligehold.
  • Øge risikoen for alvorlige sikkerhedsbrud.

Tænk dig om en ekstra gang, når du vælger plugins. Vælg med omtanke, brug ressourcer på research og hold dig til populære, veludviklede løsninger med mange gode anmeldelser. Undgå generelt plugins, der ikke er opdateret i længe og sørg altid for at opdatere dine plugins, når det er muligt. Hvis du stopper med at bruge et plugin, så slet det.

Nu ved du hvad du skal lede efter, når du downloader plugins. Brug den viden korrekt, så kan du sagtens drage nytte af de mange positive funktioner plugins medbringer – uden at gå på kompromis med hverken performance eller sikkerhed. Du kan altså godt have en hurtig hjemmeside fyldt med funktionalitet – også i eksempelvis WordPress. Eksempel findes her.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Emil skriver Skriv dig op