Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Christina Müller Danske virksomheder er nogle bangebukse i deres ansættelser

Danske virksomheder er nogle bangebukse i deres ansættelser

1.186 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
17 September 2020

Det er ikke alle som ønsker at blive selvstændige iværksættere.

Grundene kan være mange: manglende mod, angsten for ikke at have en stabil indkomst eller at skulle springe ud i det ukendte og miste kontrol.

Men primært handler det om at have en god idé. At man har fundet hullet i markedet som, giver efterspørgsel – lettere sagt end gjort.

Hvis ikke man ønsker at blive selvstændig – hvad gør man så for at få en fastansættelse?

For når man har:

  • Skrevet ansøgninger på opslået stillinger
  • Skrevet uopfordret ansøgninger til virksomheder man ønsker at bidrage hos ….men hvor GDPR-reglerne medvirker til, at modtageren ikke vil beholde oplysningerne….og henviser til opslået stillinger.
  • Fundet SMV’og prøvet at skabe sit eget job
  • Opsøgt Gazelle nomineret/vinder virksomheder – de er jo i vækst
  • Gjort brug af dit eksisterende netværk
  • Udvidet dit netværk via venner, netværksgrupper….
  • Drukket kaffe med et medlem af fætter/kusine festen i en branche som er interessant
  • Er tilmeldt vikarbureauer

 

Og stadigvæk ikke er i job – hvad skal der så til?

Den jobsøgende begynder af stille spørgsmålstegn ved sine evner, personlighed og det påvirker selvtilliden. Det kræver styrke at blive ved med, at rejse sig op.

For man føler sig ikke god nok, total afvist. Oven idet bliver man banket i hovedet med, at langtidsledighed (hvornår starten den egentlig? Efter 6 mdr, 1 år, 1 ½ år….) påvirker ens muligheder.

At søge et job er en fuldtidsbeskæftigelse, forskellen er den ikke giver fast løn, pension og personalegoder! Men til gengæld mange bekymringer på alle niveauer.

Dem som har sådanne tanker om ledighed skulle prøve at være jobsøgende. I mere end seks måneder. De har ingen anelse om hvor hårdt det er, hvor stor en indsats det kræver.

 

Og der er ufattelig mange om buddet. At komme til en samtale er heller ikke nemt.

Mange stillinger modtager +100 ansøgninger, hvor ofte 4 – 6 kandidater bliver udvalgt til en samtale. Det betyder ikke at ens kompetencer fejler noget. Selv en personlig anbefaling fra en som kender kontaktpersonen, garanterer ikke en samtale.

Og hvad hvis man vil skifte branche – fordi ens egen branche er hårdt ramt? Eller ønsker at prøve noget nyt, udvide ens faglige horisont og få andre evner i spil?

Det er her jeg mener at danske virksomheder ikke er modige. Heller ikke efter en personlig anbefaling med en som har en lidt anderledes profil, der kan bestride de krav som er ønsket til stillingen. De tør ikke det ukendte.

Virksomheder skal tænke nyt og anderledes – og huske på at forandring fryder. Fremtiden er usikker og robotterne overtager mere og mere. Corona kom og tvang ændringer af arbejdslivet. Så hvorfor ikke ændre lidt i sammensætningen af faglige profiler?

Jeg hører det hele tiden fra headhuntere, vikarbureauer og ansatte. De nævner at virksomheder i 90% af tilfældene kun ansætter profiler fra samme branche og med næsten samme stillingsindhold. Så skiftet er svært. Det er jeg hele tiden personlig oppe imod.

Virksomheder skal snart indse, at anderles profiler giver nyt input, nye synsvinkler, nye arbejdsgange og nye idéer som kan gavne. De skal ryste posen lidt.

Det er lige som med diskussioner – det er da mest spændende når modsigende meninger mødes. Enighed er da for kedeligt og giver ikke stof til eftertanke eller udvikling.

 

Så hvis du skal ansætte – tænk over at være den modige og prøv nogle anderledes profiler.

 

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når CMüller skriver Skriv dig op