Amino Buzz er inaktiv. Vi henviser til kategorien “Iværksætternyheder” i Aminos forum. Klik her

Profil for Amaris Charvell

Profilbillede
Amaris Charvell
Aminomedlem siden: 18-12-2007
Statistik
Indsendte historier: 0 Har afgivet 25 stemmer på historier
Antal kommentarer: 12 Har afgivet 26 stemmer på kommentarer
Amaris Charvell har ikke indsendt nogle historier!
Profilbillede Amaris Charvell

Abdalla: Er ikke klar over om det er mig eller en anden i debatten du spørger, og hvad det er du ønsker der gives et eksempel på? Uddyb en smule, så har du mere held til at få et brugbart svar :)

Skrevet den 30-10-2011 01:01
 
Profilbillede Amaris Charvell

Jimi: Synes lidt du ligger mig ord i munden her. Nu handler debatten tilfældigvis om hvorvidt man mener der findes fattigdom i Danmark eller ej, og til hvilken grad, ikke om rige i Nordsjælland der snyder i skat eller lignende. Og skulle vi endelig diskutere dette, så mener jeg i øvrigt at dette er mindst lige så forkasteligt som de der snylter på det offentlige, og så også gerne at regeringen får held til at indføre langt større kontrol med de multinationale selskaber, men det er nu altså en gang en helt anden diskussion, hvor du vist i øvrigt allerede har dannet dig en forudtaget mening om hvor jeg står i den forbindelse?

Det jeg ikke bryder mig om, i dine såvel som visse af de øvrige indlæg, er en tendens til at afskrive alle os der er imod og/eller har forbehold overfor at der tages af satspuljerne til julehjælp, er at man (om end det forsøges gjort mellem linierne i visse tilfælde) danner en forudindfattet og generaliserende mening om, at vi da i så fald må være hjerteløse, egocentrerede og åndeligt fattige mennesker, og det gør mig faktisk lidt harm.

Jeg er hverken naiv eller har behov for at hævde mig på andres bekostning, og ingen steder har jeg skrevet at problemerne kun findes indenfor bestemte klasser i samfundet, ej heller synes jeg at jeg, quote: "brækker mig ud over de fattige".

Jeg mener heller ikke, at man ikke skal hjælpe de der har behov for det, hvilket jeg i øvrigt også påpegede i mit indlæg foroven. Jeg støtter selv adskillige velgørende projekter. Det har jeg gjort hele mit voksne liv, og i visse perioder så meget at det går ud over min egen økonomi og "levestandard", hvis det er et projekt der virkelig står mit hjerte nært. Men jeg vil da gerne selv have lov at være herre over hvilke projekter jeg finder vigtigst at støtte, og hvem jeg anser som værende de mest "værdigt trængende".

Og jeg må da blankt erkende, at julegaver og flæskesteg én dag om året, ikke ligefrem står højest på min liste over ting jeg ville forandre i verden, hvis jeg havde mulighed, penge eller indflydelse nok! Det er helt fint hvis det er dér du ønsker at lægge dit engagement, der har vi jo heldigvis alle forskellige prioriteter, og det betyder jo blot at der bliver delt lidt ud til alle i sidste ende (om end måske ikke så meget som man reelt set kunne ønske sig), så det synes jeg kun er positivt.

Men kan da altså ærlig talt ikke dy mig for at spørge hvorfor du så først vil begynde at give julehjælp i år (bedre sent end aldrig, det er absolut ikke pointen), og ikke allerede har gjort det i årevis, hvis du synes det er så bydende nødvendigt, og har så travlt med at påpege at vi andre, undertegnede inklusive, må være bange for at dele og kun har fordømmelse til overs for dem der klarer sig mindre godt?

Og med alt det du kender til min historie og baggrund, burde du i øvrigt være særdeles udmærket klar over, at jeg ikke sidder på den grønne gren uden nogensinde at have oplevet problemer eller modgang, og ser mig selv som værende i en helt anden liga end alle de "fattige samfundsnassere". Dette er nok hovedsageligt grunden til at jeg tager mere anstød af dit indlæg og de ord du forsøger at ligge mig i munden, end de andre lignende.

Jeg har ikke den store forkromede løsning på problemet, og den fornemmer jeg heller ikke at hverken du eller andre i denne debat ligger inde med? Havde jeg ment at have det, så havde jeg selvfølgelig ikke holdt den for mig selv.

Tommy: Mit indlæg var ingenlunde møntet specifikt på dig personligt eller noget du har skrevet :) Det var mere den generelle tendens jeg synes jeg har oplevet debatten igennem, til at afskrive folk med en anden holdning som værende "åndeligt fattige". Det tog jeg lidt anstød af, da jeg ikke mener at man kan skære alle af en anden mening over én kam, i særdeleshed ikke uden først at undersøge om det er deres generelle indstilling og holdning til tingenes tilstand, eller om det -eksempelvis- blot vedrører det at tage af satspuljer til julehjælp man er imod. Kunne blot ønske mig at man ikke var så udfarende med at kaste om sig med den slags "mærkater", da jeg ikke mener at det klæder debatten (eller folk) i nogen som helst form. Men det var altså som nævnt ikke møntet på dig personligt.

 

 

 

Skrevet den 30-10-2011 00:43
 
Profilbillede Amaris Charvell

Michael: Det drejer sig ikke om hvad der står i artiklen, men om at en del debattører herinde, kalder dem der tilfældigvis ikke mener at det er en god idé at dele ud af satspuljer til højtider, for åndeligt fattige og som havende mangel på empati. Og der er jeg i øvrigt enig med dig i Dan, at det er for letkøbt blot at "afskrive" folk med en anden holdning på dén facon.

Vi er da i øvrigt, indbyrdes i min familie, flere gange gennem mit liv blevet enige om, at i år var der bare ikke råd til julegaver. Så har vi hver købt et par pakker til en 10'er eller en 20'er og spillet pakkespil om i stedet - og stadig formået at hygge os ganske gevaldigt af den grund. Og hvorfor er det ikke godt nok? Hvis det er bydende nødvendigt at der skal ligge gaver under træet og partout stå and og flæskesteg på bordet den ene dag om året, er meningen med at holde jul så ikke blevet lidt afsporet alligevel?

TT Tekstforfatter: Nu har jeg personligt haft en tæt inde på livet i flere år (min ex-svigerinde), der virkelig synes at hun havde skudt papegøjen, fordi hun havde fundet ud af at hun da bare kunne blive ved at få børn, så fik hun lov at gå i fred på kontanthjælp derhjemme. Hun mente oprigtigt at hun havde "outsmarted" systemet og samfundet på den måde.

Til trods for at hende og manden boede i en lejlighed der var betalt af hendes forældre og de ingen reelle udgifter havde, havde de alligevel aldrig råd til hverken mad til børn eller husdyr, fordi de brugte alle deres penge på cd'er, smykker og tøj. Den slags mennesker synes jeg altså er en skamplet og der bliver jo desværre ikke skelnet mellem dem og de der oprigtigt har brug for hjælp fra det offentliges side.

Da jeg flyttede derfra i sin tid var hun oppe på nr. 3, ved ikke hvor mange hun har i dag. Men det var altså absolut ikke børn der havde et godt og trygt hjem og den slags er sgu så forbandet sørgeligt. Hun burde virkelig have haft et stort los bagi og have "taget sig sammen".

Skrevet den 29-10-2011 21:21
 
Profilbillede Amaris Charvell

Haha, practice as you preach ;)

Skrevet den 29-10-2011 13:24
 
Profilbillede Amaris Charvell

Jeg står lidt med et ben i hver lejr i denne diskussion. Jeg er personligt et meget empatisk menneske og jeg mener også altid at man bør se på den enkeltes situation og ikke skære alle over én kam - nogle gange slår livet dig sgu bare til jorden, også uden at du selv har nogen skyld i det, og i sådanne tilfælde er det rart at få rakt en hjælpende hånd så man kan komme på fode igen.

Det er dog ikke mit indtryk at de der står i den anden lejr, som Martin og Thomas eksempelvis, mener at sådanne tilfælde aldrig kan forekomme (de må selv rette mig hvis jeg tager fejl), men at det mere er rettet mod den generelle indstilling og mentalitet vi har i Danmark i forhold til begrebet. Og den synes jeg sgu også er afsporet altså.

Vi er en anelse forkælede og forvente i Danmark, og vi har et noget anderledes syn på hvornår vi er fattige end så mange andre. Jeg kan da levende huske at jeg blev drillet dengang jeg gik i folkeskole (og her snakker vi ca. 15 år tilbage), fordi min familie var "fattig". Det var så ikke mig der mente det, men de andre børn, fordi vi hverken havde bil eller opvaskemaskine, mit tøj var gammelt og aflagt, og fordi vi aldrig kom på ferie udenfor Danmark. Jeg kunne kun grine af det dengang, og det samme er tilfældet i dag. For jeg havde sgu en fin barndom og led absolut ingen nød af den grund.

Og hvad angår hele diskussion omkring børn, så er jeg absolut enig at børnene aldrig må ende som ofre i situationen. Er de sat i verden, jamen så har vi selvfølgelig pligt og ansvar til at sørge for dem. Og kan forældrene ikke magte det, så må samfundet gøre det!

Det være sagt, så synes jeg at det er forkasteligt at så mange får børn uden at tænke over om man egentlig har mulighed for at forsørge dem først. Jeg ved der er situationer hvor det først går ned ad bakke efter at man har fået dem, men jeg har altså også set mange eksempler på det modsatte. At få børn er åbenbart den mest ukrænkelige menneskeret af alle, og så skide da være med om det egentlig er ansvarligt at få dem, for "jeg vil ha'!"

Jeg vil selv enormt gerne have børn en dag, meget gerne endda, og jeg er også 28 nu, så jeg har ikke evigheder foran mig hvad det angår. Men indtil videre har jeg besluttet at vente, da jeg netop ikke synes at jeg har det rette fundament at bygge på lige nu, hvad det angår. Og at få dem alligevel synes jeg personligt ville være ren egoisme.

Og havde jeg endelig børn og endte i en træls situation, så kan jeg da love for at jeg ville gå gennem ild og vand for at sørge for at de ikke led nogen nød. Hvis jeg ligefrem mente at mine børn sultede, så ville jeg sgu prostituere mig selv, hvis det var eneste udvej og det der skulle til. Børn og dyr er jo helt i vores vold og fuldstændig vores ansvar. Vælger man at anskaffe dem, må man efter min bedste overbevisning også gøre alt hvad man kan, for at sørge godt for dem. Så er der altså ikke længere noget der hedder "gider ikke" eller "ikke interesseret i". Det privillegie og den valgmulighed har man afskrevet sig i samme sekund man får dem.

Skrevet den 29-10-2011 12:05
 
5
Endelig er der nogen, som tænker på at forkæle iværksættere
Som iværksætter, der jo tit er enkeltmandsfirmaer, er der ikke mange juleforkælelser. Slet ikke i samme grad s... www.presswire.dk
Indsendt d. 2. december 2011 14:57 i Innovation & Vækst
 
7
De nye cookieregler er lige om hjørnet
Ja ja, der er vist grund til at holde øje med den her side, for lige om lidt skal der styr alle cookies. www.itst.dk
Indsendt d. 5. december 2011 12:35 i E-handel & E-marketing
 
11
Velfærd hvor er din værdighed!
Tom Jensen fra Berlingske rammer sømmet 100% på hovedet i forhold til hele fattigdoms og velfærdsdiskussionen! tomjensen.blogs.berlingske.dk
Indsendt d. 1. december 2011 10:42 i Diverse & Politik
 
4
Glemt afskaffelse af Iværksætterskat skuffer
Trods løfte i regeringsgrundlaget er en afskaffelse af iværksætterskatten ikke at spore i regeringens nye fina... www.dvca.dk
Indsendt d. 3. november 2011 15:36 i Diverse & Politik
 
8
Thou Shalt Not Steal - humor mod lidt for "kvikke" udviklere:
Hvad gør man, hvis man opdager, at et bibelsite linker direkte ind til og lukrerer på ens egne CSS-, JavaScrip... makeable.dk
Indsendt d. 29. oktober 2011 13:13 i Diverse & Politik