Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Lav superdesigns på 5 minutter

712 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 January 2020Kan det lade sig gøre let at designe websites på samme niveau som et professionelt bureau uden at have nogen teknisk ekspertise? 
Ja, men ... 


Jeg har i et par år nu brugt Elementor, som er et Plugin du kan bruge til at bygge et helt WordPress-website med uden at kunne kode. Det er ret perfekt hvis man gerne selv vil designe noget unikt og aldrig helt kan finde et WordPress Tema som passer.

Elementor udgav her sidste efterår en ny feature - "Motion Effects" - til deres betalingsudgave, som i bogstaveligste forstand er 'out of this world'. Det er i hvert fald noget af det hottest og flottest jeg længe har set på designfronten, og det er ganske brugervenligt - i hvert fald hvis man kender Elementor i forvejen.

Så hvis du lige har et par minutter så se videoen herover med eksempler på hvad "Motion Effects" kan.

Det er mao. ret sejt det her men ... hvor meget får jeg reelt får brug for det?

For Elementor er det jo fint at de (nok) også nu sigter efter kunder som selv er professionelle designere og designer sites for andre med et stærkt visuelt indhold.

Mine egne og mine kunders sites har dog ikke rigtig sådan noget lir. Ikke endnu i hvert fald.

Jeg har et hobby-site jeg har brugt lidt transparens og en smule bevægelse på når man scroller, men det er så også det. Og det kan næsten ikke ses for sitet var i forvejen ikke beregnet til at være visuelt i sin primære kommunikation (som i eksemplet i reklamevideoen herover).

Jeg kan komme i tanker om et eller to af mine kunders sites, hvor den visuelle del måske kunne bruge et pift med noget af det Motion Effects kan.

Men de kunne også undvære det - uden at der ville være nogen forskel. Og sådan er det nok for rigtig mange, mindre virksomheder der ikke sælger noget på nettet som decideret har med design eller mode at gøre, for eksempel).

En anden ting er, at det faktisk tager ret lang tid at lave et godt visuelt design. Det er ikke blot et spørgsmål om at have softwaren til at skabe de rette bevægelser med elementerne, osv. 

Så med "Motion Effects" kan du med få klik lave nogle meget flotte effekter, men ... 

Et effektivt visuelt design til ens hjemmeside kræver også:

- erfaring eller uddannelse i at lave grafisk design

- foto og billedbehandlings-færdigheder

- indgående forståelse af ens målgruppe

... som minimum, og foruden de vidunderlige nye redskaber som Elementor her stiller til rådighed (i PRO-udgaven).

Men for en gammel Photoshop-nørd som mig er det fedt at de har lavet det, selv om mine kunder sjældent er i målgruppen for den type design. 


---

Dette indlæg blev først bragt på WordPress-værkstedets blog

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Ulrik skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere