3 tips til hvordan du får nye skrifttyper i Wordpress - Vita-Via.dk - din vej online - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

3 tips til hvordan du får nye skrifttyper i Wordpress

Skrevet  20-01-2017 13:28  af  Ulrik Kristiansen 

En meget praktisk ting, som de fleste Wordpress-ejere på et tidspunkt får brug for at vide! Så hermed en lille guide ... 

Allerførst: What's the problem?

Ja, en WordPress standardinstallation kommer nemlig ‘kun’ med en 16-17 fonte – Arial, TimesNewRoman, Georgia, Verdana og Trebuchet osv. Altså nogle af de absolut mest kendte skrifttyper.

Så hvis man vil have noget andet - som passer bedre til ens profil - så er der flere ting at gøre: 

*

1) SKIFT TEMA

I kan evt. google efter et nyt Tema eller købe et. De fleste købe-Temaer har et væld af fonte. Men de koster så selvfølgelig også 50-100 dollars om året.

Det må være en afvejning af hvor meget tid/hvor mange penge I vil bruge. Et eller andet sted er det også lidt overkill at købe et helt nyt Tema for at få nye fonte.

Der er andre muligheder! Og de kommer her:

*

2) BRUG "STYLES"-PLUGIN'ET

Hvis I bruger et af Twenty-Temaerne (Twenty Sixteen, Twenty Fifteen osv.) fra WordPress-firmaet selv så kan I lave designændringer i både skrifttyper, farver og mere til med denne Plugin:

Alt efter hvilket Twenty-Tema I så vælger at udbygge skal I downloade en ekstra Plugin (systemet spørger selv efter den når I bruger “Tilpas”).

Da I også får mange andre muligheder med “Styles” så download kun dette Plugin hvis I gerne vil justere mere på Twenty-Temaerne end bare fonte.

Der er ingen grund til at overfylde jeres Plugin-arkiv med overflødigheder!
*

3) BRUG ET PLUGIN TIL GOOGLE FONTS

Google Fonts er en kæmpe-online-database med gratis fonte.

Der findes et væld af Plugins som kan hente disse fonte ind i jeres WordPress. Disse Plugins har mere eller mindre overskuelige brugerflader, så I er bare nødt til at prøve jer lidt frem. Men altså: Hvis I kun vil ændre fonte i overskrifter, brødtekst, osv. – altså om teksten står i f.eks. TimesNewRoman eller Trebuchet eller noget helt tusinde (der er mange muligheder), så prøv med en Google Font-Plugin.


For ikke at kløjs I hvor mange Google Font-Plugins der er, så start med at google efter lister over 5-10 af de “bedste udgaver” af disse Plugins. F.eks. den her liste. Og prøv dem af.

Og tjek selvfølgelig for de sædvanlige indikationer af om en Plugin er ‘god’ – dvs. antal stjerner, antal downloads, hvornår det sidst er opdateret og om det har kompatibilitet med jeres version af WordPress.

 

---

Fra et blog-Indlæg på Vita-Via.dk


Besøg vores andre hjemmesider :
lll