Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om marketing og grafisk design.

Faldgruber du kan falde i, når du laver din markedsføring selv

Skrevet af:
7. april 2021 | 403 Visninger | 3 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Sarah Fra Vissuel

Ekspertblogger på Amino om marketing og grafisk design.

Laver du din markedsføring selv eller får du hjælp til det?

Hvis du er ny start-up eller soloselvstændig så er der ret stor chance for at du laver hele eller dele af din markedsføring selv. 

Du laver måske din hjemmeside, opslag på sociale medier, annoncer på sociale medier, laver din egen grafik til flyers, visitkort og alt muligt andet.

Er det så ok?

Ja selvfølgelig er det ok!

Men du skal vide, at der er nogle faldgruber, du nemt kan falde i.

Når du starter din virksomhed og har fået den FEDESTE ide, så kan du gå galt i byen i begge ender af skalaen fra Useriøsitet til Perfektion.

Jeg vil gennemgå dem herunder:

Useriøsitet

I den ene ende af skalaen finder vi useriøsitet.

Jeg har set det igen og igen i iværksætterkredse.

Egentlig dygtige og passionerede iværksættere der forsøger at lancere et produkt, hvor hele virksomheden ligner en joke.

Hvor logoet er (tydeligt) hjemmetegnet. Hvor hjemmesiden er lavet i et stift selvbygger-program til private. Hvor Facebook annoncer og andet er håndtegnet i paint eller lignende.

De kommer skidt fra start.

Jeg siger ikke, at du skal hyre de dyreste designere. Jeg siger ikke engang, at du skal hyre en designer.

Men du skal gøre dig umage.

OG

Hvis du ved at du ikke har en visuel sans - så kan du overveje at investere i en designer eller du kan investere i et kursus som gør dig meget bedre til at designe selv.

Det kan være en god ide at investere noget tid i at udtænke, hvad er det du vil fortælle med din virksomheds branding.

Hvilke signaler vil du sende til omverdenen?

Og så arbejd på at sende de signaler. Få familie, venner, bekendte til at komme med deres feedback på, hvad de tror din virksomhed står for. Hvilke produkter de går ud fra at du sælger - og til hvem.

Mange gange kan lidt konstruktiv feedback hjælpe med at rette ind.


Perfektion

I den anden ende af skalaen har vi perfektion.

Her kan du blive ramt af handlingslammelse. En evig spiral af “er jeg mon god nok”. Og af er mit produkt, min hjemmeside, mit logo godt nok.

Hvor du ikke liiiige er helt klar til at lancere. Ikke er klar til at nogen hører om din ide. Ikke er klar til at vise din hjemmeside frem.

Måske er det dig der sidder og fedter med din virksomhedside.

Til dig vil jeg sige: Det at starte virksomhed er en proces. Du vil udvikle din ide og din virksomhed undervejs. Du bliver klogere på, hvem dine kunder er og hvad de har brug for.

Du bliver skarpere på hvad du sælger og hvordan du fortæller om det.

OG

Du bliver skarpere på dit brand, hvilket udtryk du har og hvad du lægger vægt på.

Men det kommer med erfaringen.


Den gyldne middelvej:

Den gyldne middelvej er der, hvor du ikke er for perfektionistisk MEN samtidig kommer ud over stepperne. OG får din virksomhed sparket ud over rampen.

Hvor du får delt noget på de sociale medier. 

Hvor du har gjort dig umage. Og hvor du tør stå ved din virksomhed, din ide og din markedsføring


Du kan komme derhen, ved at gøre dig umage men samtidig acceptere at det ikke bliver 1000% perfekt i første omgang.

Jeg kan selv blive ramt af denne her perfektionisme.
Men jeg ved også at hvis min perfektionisme får lov til at bestemme og tage over, så kommer jeg ikke ud over rampen. Så er jeg ikke synlig nok.
Så vil dem, der er i min kernemålgruppe (som reelt har brug for MIN hjælp) ikke opdage at jeg findes.

Så for deres skyld står jeg selv frem (lidt uperfekt) og er SYNLIG med min virksomhed og det jeg kan.

Humlen af det jeg vil sige her i dag er:

Du skal finde DIN gyldne middelvej.
Du kan sagtens lave dele af din markedsføring selv. Det behøver ikke være überperfekt, for at det virker. Men du skal gøre dig umage.

Hvis du, efter at have læst det her, ved at du har brug for starthjælp. Altså en hjælp til, at sende de rigtige signaler  - eller så du kan lære, hvordan man gør. Så opsøg den hjælp eller invester i et kursus, hvor du lærer det.

Læs også


Kommentarer

Nicolai Lundgaard   den 08-04-2021 kl. 10:21

Jeg kunne skrive alen-lange indlæg om faldgruber ved at hyre bureauer til markedsføring.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Sarah fra Vissuel   den 09-04-2021 kl. 13:02

@Nicolai Lunggaard Det er nemlig ligepræcis det. Rigtigt mange iværksætter ved heller ikke nok om, hvad det er de reelt har brug for til at kunne hyre et bureau ind - og (nogle) bureauer er desværre lidt for gode til at sælge.   Jeg vil glæde mig til at læse dit indlæg om faldgruber ved at hyre bureauer 😃

Er kommentaren brugbar? 1 0
Nicolai Lundgaard   den 09-04-2021 kl. 13:27

Jeg ville med glæde skrive et sådan indlæg. Men der er desværre ikke mange uafhængeige medier tilbage som ikke selv sælger links, advertorials etc.

Det mange af bureauernelaver er decideret svindel. Men selv hvis man ser bort fra det, er de ansatte simpelthen for dårligt uddannede hvis nogen uddannelelse overhovedet. Men de er dygtige sælgere.

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: ni + syv =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Eksperter om Markedsføring og Grafisk Design


Få besked når Sarah fra Vissuel skriver


Generisk indhold


Om Sarah fra Vissuel

Jeg hedder Sarah Møller Pedersen. Jeg er grafiker og marketingnørd og står bag brandet Sarah fra Vissuel.

Her hjælper jeg selvstændige med at bygge og vedligeholde den visuelle del af deres brand. Det gør jeg blandt andet ved at jeg underviser og designer i Canva. Så du som selvstændig selv kan lave den dagligdags markedsføring fx. på de sociale medier.

Jeg tror på, at det er super vigtigt for selvstændige og iværksættere at kunne rykke enormt hurtigt på en ide. Det nytter derfor i min verden ikke noget at du skal vente i et par dage eller uger, før din grafiker har tid til at hjælpe dig med, at sætte et enkelt billede op til fx et opslag på LinkedIn eller Instagram.


Derfor er jeg så glad for, at der er blevet udviklet onlineværktøjer som fx Canva.com. Canva er en designplatform, som er enormt intuitiv at bruge og nem at designe grafikker til sociale medier og andre digitale platforme. 


Jeg har arbejdet som grafiker og marketingnørd i over 10 år. Jeg har 16 års erfaring med at designe grafik og få den slags til at spille superlækkert på forskellige projekter. Og allerede som barn elskede jeg det her med at lege med farverne og sætte farver sammen på nye måder.


Jeg suger til mig af ny viden via podcasts og onlinekurser fra guruer på hver deres område. 
Den erfaring og viden - både livserfaring og arbejdserfaring - trækker jeg selvfølgelig på i min hverdag, både når jeg designer, underviser og rådgiver selvstændige og iværksættere.


Rent privat bor jeg i Skanderborg med min mand og mine 2 børn. Jeg er nørdet på flere områder, fx har jeg set og læst Harry Potter flere gange end jeg har lyst til at sige højt. Herudover har jeg over 20 års erfaring som korsanger i rygsækken og tjente mine egne penge på min hobby fra jeg var 11 år gammel.  

Find mig her: 


Seneste kommentarer