Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Test, interview, job, -s?

6,598 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 February 2015

Hvordan sætter du disse ord i flertal?
Skal der -s på eller ej?

Det er vigtigt, at en virksomheds kommunikation er skrevet på korrekt dansk. Derfor er det også vigtigt at tage stilling til, hvordan man vil sætte disse oprindeligt engelske ord, som vi har optaget som en helt naturlig del af det danske sporg, i flertal.
I disse tre (og en lang række andre) tilfælde er Restskrivningsordbogen og dermed Dansk Sprognævn ikke i tvivl... eller jo, det er de faktisk.
Retskrivningsordbogen giver nemlig mulighed for to forskellige flertalsformer af disse ord, nemlig med -s og uden -s. Det er altså lige så korrekt at skive "otte job" som "otte jobs".

Når jeg skal vælge, om jeg sætter det lille -s på, tager jeg udgangspunkt i min målgruppe. Hvis min målgruppe udelukkende består af sprogidioter som mig selv, undlader jeg -s'et og sender dermed det signal, at jeg har helt styr på, at det er i orden. Og målgruppen ved det - og de ved i øvrigt også, at det er præcis det signal, jeg ønsker at sende med min tekst.
I alle andre tilfælde bruger jeg flertals-s på de engelske ord, hvor det er korrekt. Det gør jeg, fordi langt de fleste almindlige læsere opfatter "otte job" som forkert, mens 'vi der ved bedre' ikke bliver generet af det lille -s.

Og til slut det allervigtigste:
Vær konsekvent i den enkelte tekst. Det er ikke ordentligt dansk at have "to test", "fire interveiw" og "otte jobs" i den samme tekst.

... og hvordan forholder det sig egentlig med ordet "foto" i flertal?

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Hans blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere