Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jonathan Løw - JumpStory 45 år er iværksætterens gyldne alder

45 år er iværksætterens gyldne alder

661 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
16 June 2022

Til alle jer midaldrende Aminoer, måske med lidt gråt i toppen, jer som frygter, at I er gået glip af den succes, I skulle have haft for 25 år siden – der er godt nyt: Det er ikke for sent, og I er ikke for gamle. Faktisk er I det helt rigtige sted i livet. Det er jeres tid til at brillere.

45 år er iværksætterens gyldne alder. Det er et faktum. Det viser sig nemlig, at det absolut bedste tidspunkt til at starte en ny virksomhed er, når du er 45 år. Og det kategorisk værste tidspunkt, at starte din virksomhed på, er før, du er 25 år. Disse to postulater lyder som én stor modsætning til det, vi igen og igen ser og hører i medierne – at de unge entreprenører er dem, vi skal satse på. At de har den største chance for succes. At vi er nødt til at starte vores entreprenante liv som meget unge, hvis vi skal blive den næste Mark Zuckerberg eller Bill Gates. Det viser sig bare, at det ikke er rigtigt. Det er SLET ikke rigtigt. Faktisk er det sådan, at hvis du nærmer dig fyrrene, begynder at frygte midtlivskrisen og har følelsen af, at halvdelen af dit liv er forsvundet, så stop dig selv og tyg på den her sætning: De absolut mest succesfulde grundlæggere af virksomheder i USA er i fyrrene.

Du læste rigtigt. De er ikke teenagere. Faktisk er de ikke engang unge i tyverne eller trediverne. De er midaldrende. Og når vi måler ‘succes’ som udelukkende ‘hurtig vækst’, så stiger gennemsnitsalderen for succes endnu mere. Og hvis du føler dig lidt truffet nu, så skal du muligvis fatte stokken og holde på hat briller: Blandt de absolut hurtigst voksende startups i USA, i forhold til vækst af medarbejdere over en femårig periode, er gennemsnitsalderen endnu højere end de 45 år. Og nej - det skriver jeg ikke kun, fordi jeg selv er 43 år og har ret godt gang i den hos JumpStory for tiden.

Grunden til, at chancen for at blive en succesfuld entreprenør stiger med alderen, er blandt andet, at ens sociale og finansielle valuta øges med alderen. Der er stor sandsynlighed for, at du har flere og bedre relationer til mennesker, der er interessante for din virksomhed, og din økonomiske status er sandsynligvis også bedre. Derudover har du formodentligt mange års erfaring fra jobs eller tidligere forretningseventyr. Det er alt sammen ting, der tager tid at bygge op, og af den grund har midaldrende entreprenører større chance for succes.

Misforstå mig ikke – der er intet galt i at kaste sig ud i et forretningseventyr, mens du er ung. Ungdom kan noget andet. Der er mere mod, flere idéer som er fri for voksne begrænsninger, mere energi, mere tid. Jeg siger ikke, at du skal bremse din indre entreprenør, bare fordi du er ung. Men vigtigere endnu – du skal slet ikke bremse din indre entreprenør, fordi du er midaldrende. Og slet ikke, hvis du er 45 år.

Så hvorfor er det, at vi lader til at være overbeviste om, at der er større chance for at få succes som entreprenør, hvis du er et ungt menneske i tyverne, der bor i en kælder og lever af cola og pizza? Sikkert fordi, det er en bedre historie i medierne. Hvem gider at læse om en midaldrende person, der starter en virksomhed? Om en person, der bruger sin mangeårige erfaring og sit netværk, som klarer sig fint på grund af en opsparing, og som bor i et hus i forstæderne. Det er der jo overhovedet ikke noget sexet over. Men personligt vil jeg gerne læse om det. Jeg vil gerne læse meget mere om det!

Jeg ville elske at læse om alle jer midaldrende entreprenører derude, jer der springer ud på det dybe vand og starter jeres egen virksomhed. Jer, der er bange for, at I er for gamle og allerede føler jer bagud. Jer der er bange for, at I ikke ved nok om sociale medier eller generel virksomhedsdrift. Jeg vil gerne se JER i medierne, fordi I er en fed historie. I har allerede lavet alle fejlene, og I er ikke bange for dem. I har den sociale kapital og måske endda den økonomiske. I har fejlet, og I har lært. Og hey – statistikken siger, at succesen bare venter på jer.

Så – til alle jer aldersforskrækkede investorer derude, som tror, at en god investering hovedsageligt findes hos tidens unge Zuckerberg’er og Gates’er: I tager fejl, og I spilder jeres penge.

Og til dig. Ja, dig, den midaldrende, gråhårede person ovre i hjørnet.

Det er ikke for sent, og du er ikke for gammel.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jonathan skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere