Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Fra lønslave til selvstændig Top 10 ting et CMS skal have for at være SEO-venligt

Top 10 ting et CMS skal have for at være SEO-venligt

1,613 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
29 April 2010

Hej med jer

Jeg har lige hørt et indslag fra DeMib om "Hvilket CMS er mest søgemaskinevenligt?" Det inspirerede mig til at lave min egen top 10 liste over de ting, jeg synes en CMS-leverandør skal have med i sit CMS, for at det er søgemaskinevenligt.

De 10 seo optimering ting jeg nævner er ting, jeg synes der har været vigtige da jeg lavede mit cms, men repræsenterer ikke nødvendigvis "sandheden" om hvad man skal gøre. Rækkefølgen er tilfældig valgt. :-) Men here goes:

1. Mulighed for at angive unikke sidetitler, altså foreksempel give sin forside titlen "Website cms, hjemmeside, visuel identitet". Sidetitlen bliver vist allerøverst i browseren.

2. Mulighed for at angive metatags på hver side, såsom Description og Keywords.

3. Mulighed for at angive scripts på hver side, foreksempel til hvis man laver eksperimenter i Google webmaster tools, med A/B sider, skal man kunne indsætte bestemte koder fra Google for at eksperimentet kan lade sig gøre.

4. Mulighed for at kunne skrive overskrifter og underoverskrifter ved hjælp af h1 og h2 tags.

5. Læsbare URL'er. Altså foreksempel skal man kunne kalde en side wordpress hjemmeside.

6. Mulighed for i sit CMS at kunne indsætte Google verification code, og kode til Google Analytics.

7. CMS skal kunne lave xml-baseret sitemap, og man skal kunne bestemme om det skal anvendes, og hvilke sider der skal medtages i det.

8. Mulighed for at kunne skrive robots.txt fra cms.

9. Automatiseret oprettelse af sidetitel og description, baseret på henholdsvis h1 og h2 (overskrift og underoverskrift). Dette er en rigtig god feature for "dovne" mennesker, der ikke gider at skrive metatags selv.

10. Brug JQuery istedet for Flash, når du skal lave slideshows og gallerier,. Så kan dit indhold indekseres af google, og ovenikøbet ses på IPhone og Ipad. Der findes så ufattelig mange fede ting som man kan lave med JQuery, se foreksempel her og især denne side om slideshows, tabs og what have you.

Lidt om min egen status. Lige i øjeblikket kæmper vi med at opgradere mit CMS til JQuery version 1.4.2. Argh siger jeg bare. Udover det, er jeg ved at forhandle en aftale på plads med min første forhandler. Kryds fingre for det er det jeg har drømt om siden jeg startede for snart to år siden!

Hav en super dag!


Venlig hilsen Jesper Nissen

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Jesper blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere