Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Fra lønslave til selvstændig En aftale er en aftale er en aftale...

En aftale er en aftale er en aftale...

992 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 January 2009

Ja jeg er så gammeldags at jeg jo mener at når man laver en aftale, så holder man den.

I dette blogindlæg vil jeg fortælle lidt om hvordan udviklingen af mit CMS er forløbet siden sidst, hvilket var lige før jul. Temaet er aftaler mellem udvikler og projektleder.

Imens jeg løb rundt om Damhussøen sammen med konen igår for at komme elskovshåndtaget til livs (altså mit ikke hendes :-) ), kom jeg til at tænke på en ting. Der er faktisk ikke så stor forskel på tankegangen hos en udvikler/programmør i Hviderusland til en udvikler i Danmark. Mange udviklere får det sådan lidt skidt, når de skal "stå til regnskab" for deres projektleder. Det vil sige, når man spørger til hvordan det er gået med ugens opgaver, og hvor lang tid der vil gå med en given opgave i næste uge, bliver nogle udviklere lidt halvstressede, eller ihvertfald negativt påvirket af et forestillet pres fra projektlederen. Men det er jo forkert, idet det eneste projektlederen ønsker at vide er, hvor langt udviklingen er nået, så der kan planlægges derefter.

Det forestillede pres, som nogle udviklere føler, kan også få nogle til at pynte lidt på hvor langt de formoder at nå i løbet af en uge. Den erfarne projektleder kan godt tage højde for dette, idet man jo kommer til at kende sine medarbejdere og ved nogenlunde hvor hurtigt de arbejder. Alt sammen helt fint. Men her er det så den store forskel nok kommer på en dansk udvikler og en udvikler fra hviderusland.

Eksempel. Hvor lang tid tager det at udvikle en kontaktformular i PHP kontra Java til mit CMS? Det var en diskussion vi havde kort før jul. Altså skal udviklingen af moduler til mit CMS fortsat ske i Java, eller skal vi åbne op for andre sprog såsom PHP. Som den ene udvikler sagde (lovede) til mig: Jamen Eugene siger at hvis han var startet imorges, ville han have første modul færdigt om to dage! Nåda. Det lyder jo lovende. Ok så bare giv den fuld skrue. Idag skriver vi så 12 januar, og kontaktformularen er netop blevet færdig.

Ok, det hører måske med til historien, at han har strikket et framework sammen, så eksterne udviklere nu kan udvikle add on moduler i PHP, og også anvende nicy AJAX ting i deres moduler. Men jeg vil nu aligevel mene at der er en væsentlig forskel på to dage og tre uger. Det er trods alt mig der betaler deres løn.

Det er et helt generelt problem, det med at de lover at det tager en til to dage, og så kan jeg i virkeligheden ikke bruge den tilbagemelding til noget. Det eneste der duer er faktisk daglig rapportering og kommunikation.

Et andet eksempel. En anden af udviklerne lovede et værktøj til import af HTML og CSS filer færdigt i dette år. (Vi skrev på Skype 29 december). Jeg spurgte hvilket år. Bare for sjov, og han sagde "Selvfølgelig dette år". Nå men fint tænkte jeg. Så kom nytår, og efter nytår var han syg. Jeg spurgte så en af de andre hvad han arbejdede med, og han arbejdede på præcis samme applikation, men den var da ikke færdig før slutningen af ugen. Øhh nå. Hvad kan man lære af det?

Check og dobbeltcheck. Og få udviklerne til at demonstrere deres færdiggjorte produkter. Hvor ville det dog være meget nemmere hvis de sad her i Kbh. Nå.

Næste gang vil jeg fortælle lidt om nogle enorme økonomiske jeg "pludselig" er løbet ind i. De er midlertidigt løst, men aligevel.

Hav en fantastisk dag!

Venlig hilsen Jesper Nissen

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Jesper blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere