Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Fra lønslave til selvstændig Ingen sort æske - lav kravspec som et fælles projekt

Ingen sort æske - lav kravspec som et fælles projekt

1,051 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
05 December 2008

Vi befinder os på nuværende tidspunkt i august 2008, små 4 måneder siden. Jeg har netop forhandlet en timepris på 17 euro på plads, sagt nej til intim massage, og er klar!

Efter forhandlingen var ovre, kunne vi så gå igang med det sjove. Diskutere processen :-) Jeg holdt et oplæg om testdrevet udvikling, seo, agil udvikling, iterationer med mere. Alle cheferne sad bare og nikkede, så jeg tænkte, "Det går sgu da meget godt, i´m tha muan".Formålet med min præsentation var at fortælle dem hvordan jeg syntes de skulle arbejde, og de gav udtryk for at de var enige, og at det var også sådan de selv arbejdede. Efter denne snak, var mit indtryk at det havde de styr på, og nu kunne jeg så bare trække mig tilbage og overladet styringen til dem. Sådan kom det så ikke helt til at gå....

Da chefmødet var overstået, blev jeg overladt til deres chefudvikler, og en senioranalytiker. Formålet med resten af ugen var så at udarbejde den kravspec som udviklerne skulle arbejde videre med.

Inden jeg tog derned til Minsk. havde jeg sendt dem en mini kravspec, der var på omkring 15 sider, hvori jeg beskrev min vision for mit CMS, en kravmatrix, og et par udkast til skærmbilleder. Jeg havde også inkluderet en sektion med proof of concept ting. Hvorfor dog det? Jo. Lad mig lige ridse op hvad min vision gik/går ud på:

Udvikl et web CMS, der udelukkende benytter sig af "moderne" teknologi det vil sige DHTML/AJAX, altså en moderne Rich Internet Aplication, med drag and drop over det hele, WYSIWYG editering af sider, højrekliksmenuer med mere. Gerne med integration til mobiltelefon.

Det vil sige det var ekstremt kritisk for min ide, at teknologien overhovedet kunne lave de ting jeg havde i hovedet. Og uanset hvad man vil lave, så er den første og bedste lektie denne: Udarbejd din kravspecifikation i samarbejde med din outsourcingpartner. I løbet af ugen sad vi sammen hver dag i 12 timer og arbejde med at lave usecases, beskrive modeller, med mere. Det viste sig at analytikeren Eugene, faktisk havde arbejdet i Danmark i et outsourcing projekt. Og han havde boet i Valby, ikke mere end to kilometer fra mig. Sindssygt. Anyway, vi fik lavet et rigtig godt stykke arbejde, og da jeg tog hjem om fredagen var aftalen at Eugene den kommende uge skulle undersøge de eksisterende open source AJAX frameworks med henblik på at finde det mest passende.

Så da jeg kom tilbage til Danmark, var jeg helt oppe og køre, nu er vi igang. Eugene vendte tilbage ugen efter med resultatet. Vi benytter os af Richfaces, samt Jquery til at opnå de resultater vi vil. Det viste sig nemlig at i deres organisation havde de en udvikler, der selv havde været med til at udvikle frameworket Richfaces, så kunne det næsten ikke blive bedre.

I starten af september startede så GUi udviklen (Richfaces) samt en erfaren senior java udvikler.

Jeg vil i mit næste blog indlæg fortælle om den første måneds udvikling, samt mit næste besøg til Belarus. Det viste sig at jeg skulle laaangt ud på landet denne gang. :-)

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jesper skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere