Penge til financiering af projektet - den vigtige samtale med banken - Fra lønslave til selvstændig - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Penge til financiering af projektet - den vigtige samtale med banken

Skrevet  02-12-2008 22:44  af  Jesper Nissen 

Det vigtigste for en iværksætter er at have IDEEN. Men. Det næstvigtigste er dernæst at få financieret den. Jeg har ingen rig onkel, og orker ikke at låne af svigerfar, så derfor måtte jeg gøre det som mange andre også skal, nemlig spørge banken om jeg kunne låne nogle penge.

For at være godt forberedt på mødet med banken, havde jeg anskaffet mig en advokat og en revisor. Det kan kun anbefales. Revisoren hjalp med at udarbejde de budgetter som banken skulle se, og advokaten hjalp med det juridiske i oprettelse af et selskab. Hvad skal der så til for at snakke med en bank?

- Forretningsplan

- Likviditetsbudget

- Privat budget

- Etableringsbudget

- Driftsbudget

Det budget som jeg anser som det vigtigste er likviditetsbudgettet. Med en revisors hjælp fik jeg alle udgifter med, og drog mod banken.Det var rigtig godt med en revisor! Fordi der er lidt flere udgifter end man regner med! Jeg kom frem til at jeg skulle låne 500.000 kr. Pyha mange penge.

Jeg havde på daværende tidspunkt Nordea, og fik en aftale med deres erhversafdeling. Jeg havde en to-timers samtale med en ung gut derinde fra, som til min store glæde roste min forretningsplan. Måske var han bare glad for at jeg ikke skulle åbne en cafe eller sælge accesories, hvem ved? (Ikke fordi jeg har noget imod de brancher, men min bankmand udtalte sig pænt negativt om dem).  Men han forholdt sig positiv, og så gik der ellers tre uger før jeg hørte noget. Pludselig ville de have et udvidet privatbudget? Jeg havde været kunde dernede i 15 år, og jeg syntes nu de bare kunne trække alle informationer fra vores konti?

Så blev jeg lidt sur, og kontaktede Jyske Bank. Det viste sig at være en god ide. De syntes også om min forretningsplan, og ville gerne låne mig den halve million mod sikkerhed i huset. Det gik faktisk utrolig stærkt. Så i løbet af mindre end en måned havde jeg lige pludselig 500.000 gode danske kroner at bruge af. Det kan godt give lidt ærefrygt...

I mit næste blogindlæg vil jeg fortælle om hvordan jeg måtte skifte outsourcingpartner, og hvordan man finder den rette til et IT-projekt.

 

 


Kommentarer

Fra lønslave til selvstændig skrev Når banken ringer den 10-12-2009 kl. 22:52

Jeg har tidligere skrevet en del indlæg om livet som iværksætter. Jeg vil i dette indlæg

Er kommentaren brugbar? 0 0
Fra lønslave til selvstændig skrev Når banken ringer den 18-01-2019 kl. 12:03

Jeg har tidligere skrevet en del indlæg om livet som iværksætter. Jeg vil i dette indlæg

Er kommentaren brugbar? 0 0
 
Besøg vores samarbejdspartnere :