Hej. Min mand og jeg har i nogle år snakket om at vi ville åbne noget, men vi vidste ikke hvad. Nu er vi endelig kommet på noget som vi tror kan blive en succes for os. Vi vil åbne et spisested/take away hvor vi vil servere pasta med alle mulige ting til, salat, ciabatta og så en ting mere som kommer til at være det der adskiller os fra andre sandwich/salatbarer. Vi havde tænkt det skulle være et lille sted på Max. 70 kvm. Helst mindre MEN da vi er nye på dette område søger vi nogle gode råd. Hvad er det overordnede mht skat og moms? Hvis vi sælger for ex. 100000,- på en måned, hvor meget kan man så regne med at vi har til os selv, hvis vores husleje er på 15000? Hvor meget kan man 'regne' med at sælge for på et år? Gode steder at købe inventar? Er der ekstra et tjene ved at køre det økologisk? Andre gode råd og erfaringer? Mvh Camilla |
Omsætningen afhænger fuldstændig af beliggenheden, hvor meget færdsel er der ved beliggenheden. Med en husleje på kr. 15.000/md = kr. 180.000 pr.år (ca. kr. 2.570 pr m2) er der tale om en central beliggen-
hed.
Ved en omsætning på kr. 100.000 skal først følgende fratrækkes:
kr. 20.000 til moms
kr. 15,000 til husleje, hvis denne ikke skal tillægges moms
kr. 1.000 anslået til El
Kr. 1.000 anslået til varme
Kr. 1.000 anslået diverse forsikringer
kr. 300 anslået tlf.
kr. 38.300 i alt
kr. 61.700 er herefter tilbage til vareforbrug og fortjeneste.
Starter man med en ny butik, er det kun fremtiden der vil vise det endelige resultat. Alt andet vil være rent gætteri.
Det vigtigste er en god beliggenhed, et sted hvor der er meget gående trafik og mulighed for parkering i nærheden samt selvfølgelig gode produkter og rimelige priser.
mvh Jørgen