Hvad er affiliate marketing? - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Oversigt over Artikler

Genveje

Tak for hjælpen

Artiklen er skrevet af:
Martin Thorborg
den 13-07-2010
Sidst rettet af:
redlun
den 29-10-2015
7 læsere kunne lide artiklen.

Hvad er affiliate marketing?

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate Marketing er en marketingmetode, hvor en virksomhed kun betaler for leverede resultater. Resultaterne kan være solgte varer, leads, besøg på website, tilmeldinger til nyhedsbreve, bannervisninger, nye fans på Facebook etc.

Typisk foregår det ved at virksomheden kontakter et affiliate-netværk og laver en aftale om hvor meget de vil betale for f.eks. et salg af deres produkt. Affiliate-netværket kontakter så deres affiliates, som kan være webportaler, onlineaviser, eller iværksættere der skaffer trafik via f.eks. Facebook, blogs, prisportaler etc., og tilbyder dem en pris pr. solgt vare. Affiliate-netværket tager så en kommission af hvert salg og afregner typisk hver måned med deres tilknyttet affiliates.

Hvad gør denne marketings form så populær?

Affiliate marketing er blevet umådeligt populært, da virksomheder kan lægge hele ansvaret for salg over på netværket og deres affiliates og kun betale, hvis de vel og mærke selv tjener penge. Det er især de unge iværksættere, der har fået øjnene op for affiliate marketing og hvordan man kan tjene penge på den måde. Det kan være et godt supplement til en SU, som studerende eller som en ekstra skilling, hvis man er mindreårig. Et godt eksempel på hvor mange penge, man i virkeligheden kan tjene på affiliate marketing er 14 årige Simon Mørch et glimrende eksempel på.

Vær dog opmærksom på at der stadig skal indberettes moms, hvis du anvender affiliate marketing. Til dette kan du bruge Dinero Regnskabsprogram, som er ganske gratis.

Links til gode ressourcer om affiliate marketing
77% af Amino'erne kunne lide artiklen

Nyeste kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar til denne artikel...

Skriv en kommentar

Besøg vores andre hjemmesider :
lll