Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

APS eller I/S????

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 9. Feb 10
Indlæg ialt: 2
Skrevet kl. 23:16
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej.

Vi er 2 som er igen med at åbne en tøjbutik. Vi kan bare ikke helt finde ud af hvilken selskabs type der bedst? Vi havde egentlig forestillet os et aps, men nu er vi i tvivl..
Hvad er fordelene ved et I/S i forhold til et aps? Og omvendt...

Ulemperne er jo at man hæfter personligt ved et I/S og selskabet hæfter (hvis ikke virksomheden er drevet uansvarligt) ved et aps, hvis jeg har forstået det rigtigt. Men mangler fordelene ved det ene kontra det andet...

 

Håber i kan hjælpe.??

mvh

Kludekræmmeren

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 23:29
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

Ved I/S hæfter I begge solidarisk for I/S'ets gæld, d.v.s. går det galt, kan kreditorerne gå efter den, hvor de mener der er størst chance for at hente sit tilgodehavende. Herudover hæfter du også personligt for din andel i I/S'et, hvilket betyder, at alt hvad di ejer og har, kan blive inddraget.

Ved selskaber er der begrænset hæftelse, således kreditorerne normalt ikke kan gå efter selskabsdeltagerne, dog kan der være tilfælde (oftest med banker), hvor der kræves personlig kaution for gælden.

Dette var lidt om hæftelsesforhold.

I/S er kendetegnet ved, at overskud fordeles i henhold til I/S kontrakten, hvor ens andel sidestilles med en enkeltmandsvirksomhed, hvor overskud beskattet i personlig indkomst, hvor der er forskellige skatteregler til "udjævne" virksomhedsindkomsten.

I selskaber bliver du lønmodtager, ligesom du var ansat i en anden virksomhed, hvor selskabet skal afregne den indeholdte A-skat, AM-bidrag, atp m.v., og sørge for afregning heraf. Lønindkomsten bliver hermed automatisk indberettet til skat.

Selskabsskatten andrager pt. 25 %. Man kan også beslutte, at selskabet skal udbetale udbytte til selskabsdeltagener, hvor der så skal indeholdes udbytteskat. Udbyttet kan ikke fradrages i selskabets skattepligtige indkomst, hvorfor der allerede er betalt 25 % i skat af det udlodne udbytte.

Med venlig hilsen

 

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)