Hejsa aminoer Hvis man har et lille landsted med 2 - 3 polytunler hvor man avler tidens grønsager som forsyner en restaurant i Byen. Hvordan så med regnskab. I eksemplet står Polytunlerne på privat grund og det kan ikke afvises at der også bliver høstet til det private køkken men måske kun 5 - 10%. Ejeren er den samme både på restauranten og landstedet. Så spørgsmålet er hvordan med regnskab, da det jo let flyder sammen (erhverv og privat). Jeg tænker både på opsætninger, vedligeholdelse og daglig drift af tunlerne. Samt hvordan det påvirker restaurantens regnskab, da den jo ikke betale noget for grønsagerne. Håber der er nogen som kan hjælpe. |
Hej
Hvis vi snakker om en mindre produktion, så er det nemmeste nok blot at "sælge" varene til resturenten (uden moms).
En anden måde er at lade produktionen gå ind under resturanten, dette kan med fordel gøres hvis du er ene eger af resturanden og der er væsentlige omkostninger forbundet med produktionen. på den måde kan du lade resturanden trække udgifterne til redskaber, frø osv. fra i skat. men dette vil have den ulempe at du skal gøre rede for hvor stor en del at produktionen du bruger privat og lave en fordelingsnøgle.
En sidste mulighed er naturligvis at betragte produkterne som private indskud (enkelmandsselskab), så skal du værdiansætte produkterne (hvad ville du kunne købe dem til andre steder) og bogfør dem som privat indskud. dette vil nedbringe din skat.
Hvis måligt så ville jeg vælge den sidste mulighed, men dette kræver at resturanden drives som enkeltmandsselskab.
Mvh.
Benjamin