Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Restaurant og egen avl

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
  • 1
Fra Brabrand
Tilmeldt 28. Mar 08
Indlæg ialt: 145
Skrevet kl. 11:19
Hvor mange stjerner giver du? :

Hejsa aminoer

Hvis man har et lille landsted med 2 - 3 polytunler hvor man avler tidens grønsager som forsyner en restaurant i Byen. Hvordan så med regnskab.

I eksemplet står Polytunlerne på privat grund og det kan ikke afvises at der også bliver høstet til det private køkken men måske kun 5 - 10%.

Ejeren er den samme både på restauranten og landstedet. 

Så spørgsmålet er hvordan med regnskab, da det jo let flyder sammen (erhverv og privat). Jeg tænker både på opsætninger, vedligeholdelse og daglig drift af tunlerne. Samt hvordan det påvirker restaurantens regnskab, da den jo ikke betale noget for grønsagerne.

Håber der er nogen som kan hjælpe.

Ha det bedst!

Steffen Hvid

Tilmeldt 23. Aug 06
Indlæg ialt: 360
Skrevet kl. 10:34
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

Hvis vi snakker om en mindre produktion, så er det nemmeste nok blot at "sælge" varene til resturenten (uden moms).

En anden måde er at lade produktionen gå ind under resturanten, dette kan med fordel gøres hvis du er ene eger af resturanden og der er væsentlige omkostninger forbundet med produktionen. på den måde kan du lade resturanden trække udgifterne til redskaber, frø osv. fra i skat. men dette vil have den ulempe at du skal gøre rede for hvor stor en del at produktionen du bruger privat og lave en fordelingsnøgle.

En sidste mulighed er naturligvis at betragte produkterne som private indskud (enkelmandsselskab), så skal du værdiansætte produkterne (hvad ville du kunne købe dem til andre steder) og bogfør dem som privat indskud. dette vil nedbringe din skat.

Hvis måligt så ville jeg vælge den sidste mulighed, men dette kræver at resturanden drives som enkeltmandsselskab.

 

Mvh.

Benjamin

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 19:38
Hvor mange stjerner giver du? :

Benjamin:

Hej

Hvis vi snakker om en mindre produktion, så er det nemmeste nok blot at "sælge" varene til resturenten (uden moms).

En anden måde er at lade produktionen gå ind under resturanten, dette kan med fordel gøres hvis du er ene eger af resturanden og der er væsentlige omkostninger forbundet med produktionen. på den måde kan du lade resturanden trække udgifterne til redskaber, frø osv. fra i skat. men dette vil have den ulempe at du skal gøre rede for hvor stor en del at produktionen du bruger privat og lave en fordelingsnøgle.

En sidste mulighed er naturligvis at betragte produkterne som private indskud (enkelmandsselskab), så skal du værdiansætte produkterne (hvad ville du kunne købe dem til andre steder) og bogfør dem som privat indskud. dette vil nedbringe din skat.

Hvis måligt så ville jeg vælge den sidste mulighed, men dette kræver at resturanden drives som enkeltmandsselskab.

 

Mvh.

Benjamin

Jeg er helt enig med Benjamin, nemlig tage hele produktionen og sælge denne til markedspris til restauranten u/moms. Herefter lade sig beskatte af eget vareforbrug jvf. SKAT's regler herom, hvilket alt andet lige vil blive en fordel i sidste ende.

Med venlig hilsen

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)