på Amino
Bliv gratis medlem på Amino

Gratis regnskabsprogram

Slip for regneark og bevar det økonomiske overblik
  Klik her og få en gratis konto

   

  Køb et Amino Sponsorlink

   

  Nye ekspertblog-indlæg
  om  Administration & Finansiering

  Læs flere ekspertindlæg
   

  Top karmaliste (30 dage)

  De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Jura, kontrakter, lovgivning, ophavsret m.m. "

   

  Skat ved arv af hus - beboelsespligt?

  Side 1 ud af 1 (6 indlæg)
  Amino-karma 4.965
  Fra Aabenraa
  Tilmeldt 25. jul 06
  Indlæg ialt: 1.269


  Fra PB Tryk & Grafik v/Pet...
  Skrevet 24-05-2008 kl. 20:24

  Når man arver et hus fra sine forældre, så er der noget med, at man fysisk skal have beboet huset før salg for at slippe for at betale skat af en eventuel værdistigning. Jeg er ikke helt klar på reglerne, og søger svar på følgende:

   

  1. hvor længe skal man have beboet huset?

  2. hvilken del af værdien bliver beskattet ved slag, hvis man ikke har beboet huset længe nok?

  Vh

  Peter

  http://pbtryk.dk: Danmarks billigste bannere!

  Amino-karma 50.590
  Fra Lyngby
  Tilmeldt 26. mar 05
  Indlæg ialt: 9.294
  Amino Plus Amino Ekspert
  Mikkel deMib Svendsen
  Fra Waimea Digital
  Skrevet 24-05-2008 kl. 22:50

  Jeg kender desværre ikke svaret, men jeg ved at arveret er noget af det mest komplicerede der findes, og da forskellen på at håndtere din sag mest og mindst optimalt kan være virkelig stor, vil jeg bestemt anbefale at du får fat i en dygtig revisor der kender arveretsreglerne rigtig godt.

  Min erfaring med den slags ting er, at der kan være flere svar (som er korrekte) alt efter hvordan sagen fremlægges. Og her kan en kreativ revisor (og jeg snakker ikke ulovlig-kreativ) ofte finde løsninger der kan spare dig for meget.

  Få en hjemmeside totalløsning - alt inklusiv
  Med Waimea Business får du en lynhurtig, mobiloptimeret (RWD) hjemmeside, professionelt skrevet og optimeret indhold, SEO, linkbuilding og markedsføring for mindre end de fleste bruger på SEO alene. 

  --------------------------------------

  Kontakt os i dag på 70 22 80 82 eller info@waimea.dk og få en uforpligtende snak

  Amino-karma 699
  Tilmeldt 25. sep 06
  Indlæg ialt: 184

  toptunet
  Skrevet 25-05-2008 kl. 00:47

  Hejsa..

  Jeg vil nok anbefale at man sælger huset som "dødsbo" - da i derved ikke har nogen hæftelse hvis der skulle dukke dårligdomme op. Derudover har DeMib jo helt ret - find en god revisor - eller måske en advokat der er godt inde i arveloven..

  det med skat på et hus man sælger er vist iøvrigt noget med 3 åt - men jeg tror ikke det gælder når det er en arvesag - kunne forestille mig at der ikke er noget, udover arveafgiften ! men men men - find en god rådgiver..

  Kan selvfølgelig anbefale min egen revisor :-)

  vh

  Pedro

  Amino-karma 4.965
  Fra Aabenraa
  Tilmeldt 25. jul 06
  Indlæg ialt: 1.269

  pbtryk.dk
  Fra PB Tryk & Grafik v/Pet...
  Skrevet 25-05-2008 kl. 09:04

   Når man søger, skal man finde. Jeg kæmpede en del med at gætte, hvad jeg egentlig skulle søge efter, men når der først er slået "hulpå bylden", så dukker det ene relevante resultat op efter det andet:

  http://www.de.dk/Bladet/November+2005/Parcelhusreglen.htm

  http://www.boligadvokaterne.dk/artikel35.html

  http://www.familieadvokaten.dk/Emner/937.html

   

  Altså er der åbenbart ikke noget krav længere om at bebo en købt ejendom i 2 år - man skal blot kunne godtgøre, at man faktisk har boet der. Som Pedro skriver, så kan der åbenbart også være nogle fordele ved at sælge som dødsbo: "Hvis boligen sælges for et dødsbo,kan salget ske skattefrit, hvis afdøde kunne have solgt ejendommen skattefrit." -  http://www.de.dk/Bladet/November+2005/Parcelhusreglen.htm

   

  Syntes blot, at I også skulle have let adgang til informationen, hvis I skulle stå i situationen en dag. Det skal lige understreges, at jeg ikke står i den situation, men blev på vegne af en god ven nødt til at sætte mig ind i reglerne.

  Vh

  Peter 

   

   

   

  http://pbtryk.dk: Danmarks billigste bannere!

  Amino-karma 1.569
  Fra Horsens
  Tilmeldt 7. feb 06
  Indlæg ialt: 327

  Roscoe
  Skrevet 25-05-2008 kl. 09:22

  Der er ingen regler for, hvor længe du skal have beboet et hus for at slippe for skatten ved salg. Beboelsespligten er teoretisk kun 1 dag. I de fleste tilfælde vil du dog få svært ved at overbevise SKAT om, at du ikke er spekulant, hvis du kun har beboet huset 1 dag. Hvis du samtidig ejer et andet hus er det nærmest umuligt, at bevise, at du rent faktisk har beboet huset.

  Du skal sørge for, at du er tilmeldt folkeregistret på adresen, din post skal være ændret til den nye adresse, der skal være varme- og elforbrug, der stemmer overens med, hvor lang tid du oplyser, at du har beboet huset.

  Hvis der ikke er specielle grunde til, at man gerne vil beholde huset et stykke tid, skal man sælge huset som et dødsbo. Det vil næsten altid kunne ske skattefrit (undtagelser er f.eks. hvis grunden er over 1400 m² eller en stor del af matriklen har været brugt til erhverv).

  En anden fordel er også at ansvarspligten fed salg som dødsbo er mindre. Arvingerne vil som udgangspunkt f.eks. ikke hæfte for skjulte fejl og mangler.

  Amino-karma 23.447
  Fra Farum
  Tilmeldt 19. jan 06
  Indlæg ialt: 5.951

  Skattekonsulenterne ApS
  Skrevet 27-05-2008 kl. 01:51

  Jeg er enig i Roscos betragtninger. Man skal kunne godtgøre at man reelt har beboet ejendommen og det er vanskeligt hvis man har en anden bolig ved siden af som man ikke udlejer.

  Dødsboet indtræder i afdødes skattemæssige stilling og vil derved kunne sælge huset skattefrit som følge af afdødes beboelsestid. Der kan jeg så nævne en meget sjov episode hvor en advokat mente at boet kunne sælge en sådan ejendom skattefrit. Problemet var at ejendommens grundareal udgjorde mere end 1.400 m2 og der kunne ske udstykning. Advokaten ville derfor bare udstykke noget jord så grunden kom under de 1.400 m2. Denne overså imidlertid kravet om at det ikke er nok at have beboet ejendommen. Ejendommen skal også opfylde betingelserne for skattefrit salg i en del af eller hele beboelsesperioden, og det var ikke tilfældet her. Nu var der så gudskelov en vågen revisor som lige sagde holdt og kontaktede mig. Jeg var sikker i min sag, men vi valgte så at søge et bindende svar fra Skat, som bekræftede min opfattelse. Havde revisoren ikke været vågen, var advokaten og måske revisoren blevet erstatningspligtige.

  Skattekonsulenterne.dk Rådgivning til revisorer og advokater   Bent Zimmermann

   

  Side 1 ud af 1 (6 indlæg)

  RSS-feed
   
  Administration & Finansiering er venligst sponseret af:

  Besøg vores andre hjemmesider :