Hej |
Hej jeg har lige set dit opslag. :-)
Det lyder som et utroligt spændene projekt.
Jeg kan hjælpe dig med online delen hvis du har brug for det?
Så du kan få en go og skarp Webshop til dit slik. :)
Hej |
Hej jeg har lige set dit opslag. :-) Det lyder som et utroligt spændene projekt. Jeg kan hjælpe dig med online delen hvis du har brug for det? Så du kan få en go og skarp Webshop til dit slik. :) |
Nej, det kan den ikke - og grunden til at den ikke kan det, er at du tænker på at lave en koncept hvor du skal blande alt slikket - hvor mange kunder kan du nå på en aften? Hvad nu hvis der kommer 100 kunder indenfor en time, så vil folk jo gå igen, fordi de ikke gider at vente 30 min. på at få slik Så jeg tror du bliver nødt til at "gentænke" konceptet - generelt er det jo svært at drive en slikbutik på lovligvis pga. diverse supermarkeder sænker prisen på slik. Hvad det koster at starte op - det er jo svært at sige, det kommer jo an på husleje osv. men generelt inventar til slikbutikker er dyrt, så prøv at kigge i DBA - men samtidig hvis det skal "udstråle" gammeldags slikbutik, så er det nok endnu dyrere at få fat i, fordi du skal til udlandet. Men ellers prøv at finde nogle af de store slikbutikker og hør hvor svært/let det er at drive sådan en butik - du kan jo også se hvor mange butikker der lukker igen, fordi det er rigtig svært at få til at løbe rundt, samtidig skal du konkurrere med store supermarkeder som bare dumper prisen for at få kunder ind, og andre slikbutikker som måske ikke følge loven mht. sukkerafgifter osv. Om du kan få det til at løbe rundt ved siden af dit normale arbejde, er sikkert muligt - men hvornår havde du tænkt dig at holde fri? Hvis du arbejder fra 08:00 - 14:00 - og skal være i butikken fra 16:00 - 22 eller 23:00 fredag, og måske 12:00-23:00 om lørdagen og 12:00 - 21:00 om søndagen og så op på arbejde om mandagen fra 08:00 - 14:00, så går der nok kun en måneds tid før enten du er blevet skilt, fået stress osv :-) Men Jesper fra Sliknet som også er herinde, kan sikkert fortælle meget mere... |
1 Som personlig virksomhed hvor du tager den personlige risiko, næsten intet - som selskab lidt i fast omk http://johnhannover.blogspot.dk/2015/09/hvadkosterfirma.html Derudover naturligvis lokale leje og varer + udstyr - det tror jeg ingen her tør gætte på, men nok ganske mange penge 2 Kun at din butik ligger hvor der må drives butik af den type - ikke andet hvis alt er præfabrikeret og indpakket 3 ved jeg ikke - måske noget du skal checke med fødevarekontrollen - google det 4 se evt her http://johnhannover.blogspot.dk/2014/10/forretningsplan-og-budget.html 5 formentlig meget svært men læg en budget som vist i 4 vh John Hannover |
6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER
Min gratis blog www.johnhannover.com
Tusind tak for dit input og ja, der er helt sikkert rigtigt mange ting der skal tænkes igennem... |
Det er ikke for at skyde din ide helt til jorden, selvfølgelig kan det lade sig gøre. Men lad os sige der kommer 100 kunder på en dag forbi og køber slik for 20kr per person. = 2000 kr i omsætning på en dag. Hvis din dg nu er 50%, så er det 1000kr. på en dag. Lad os sige faste udgifter er 10.000kr / måned (husleje, leasing af slushice mv.), det er 833kr. per åbningsdag. Så har du 167kr tilbage hver åbningsdag til løn. Det kan da godt være, at du mener 100 kunder om dagen er for lavt sat. Der er bare en grund til butiksdøden i de små byer. Måske er 20kr i gennemsnitskøb for lavt? Du har bare ikke noget, som folk ikke kan købe i Netto ell. lign., hvis vi skal være realistiske. Og her koster noget chokolade eller slik jo deromkring. Hvis jeg var dig ville jeg finde på noget andet, du kommer til at tabe penge på det her. Ellers skal du have noget, som folk kommer for. Noget du kan tage en ordentlig pris per køb for. Noget hvor folk ikke føler sig dumme, hvis de giver 3 gange så meget for deres slik som i Netto. |
Tusind tak for alle input.... Har fået endnu en idé til slikbutikken.....CANDYFLOSS :-) Er der nogle som har erfaringer med dette? Tænker avancen er rimelig på dette produkt - men ret mig endelig hvis jeg tager fejl :-) Rigtig god dag Fru Nissen |
Når du spørger, så vil jeg tilslutte mig de andre der "advarer" dig. Jeg tror ikke det på nogen måder kan lade sig gøre. I bedste fald kan du få det til at løbe rundt så du ikke taber penge, men jeg tror ærlig talt ikke du kan tjene noget på det. Synes ovenstående indlæg fra Audit viser det meget godt. Hvor mange køber slik en søndag i din by? Er det ikke mest en fredagsting, og så måske også lidt lørdag? Det betyder at regnestykket tipper mere over mod "lad være" Men lav en forretningsplan, og se hvad den siger. Husk at være meget skarp på at få alle udgifter med. Der er mange når man laver butik. Og hvis du bruger for mange penge i opstarten, så kommer du til at løbe efter forrentningen af disse, selv om du har en nogenlunde drift... |
PS: Mit indtryk er at der er rigtig god avance på candyfloss (når du har anskaffet dig maskinen) men temmelig dårlig avance på slik og chokolade osv. |