Hej Amino, jeg er 23 og har længe gået med tanken om at starte en restaurant ! Koncept: Hurtig og billig mad i en togstation's ankomsthalMinipizza, rollekebab, Salatboxes, hotdogs, (quickwings friturestegte kyllingelår), miniburgers. fries, Alt kan laves på 2-10 minutter og vil gå fra 25kr og nedefter. __________________________________________________________________________ Pizza: 35 stk x 330 dage x 25 kr ----------------- 288,750 Drikkevarer 25 x330 x 10 kr----------------------- 83,750 Hotdogs 15 x 330 dage x 15 kr------------------- 74,250 Chinabox 15 x 330 dage x 15 kr lille------------- 74,250 Chinabox 20 x 330 dage x 20 kr mellem-------- 165,000 Chinabox 15x 330 dage x 25 kr stor------------- 123,750 Rollekebab 35 x 330 dage x 25 kr--------------- 288,750 Pomfritter 10 x 330 dage x 10 kr/lille------------ 33,000 Pomfritter 10x 330 dage x 15 kr/mellem-------- 49,500 Pomfritter 10 x 330 dage x 20 kr/stor----------- 66,000 Quick burger 20 x 330 dage x 20 kr------------- 135,000 Quick wings 20 x 330 dage x 15 kr-------------- 90,000 I alt------------------------------------------------1,482,000 Direkte omkostninger ved salg Køb af madvarer - skønsmæssigt 33 % af omsætning--------- 489,060 Køb af drikkevarer - skønsmæssigt 25 % af omsætning------- 9,120 I alt--------------------------------------------------------------- 498,180
Dækningsbidrag (Omsætning – Direkte omkostninger)-------- 983,820 _________________________________________________________________________ Løn til 2,5 personer, inkl. sociale bidrag, feriepenge m.v.-----------500,000 Husleje -----------------------------------------------------------------130,000 El, varme, vand, forbrugsafgifter, telefon, Coda m.v.----------------30,000 Revisor, administration m.v.-------------------------------------------20,000 Levnedsmiddelkontrol, affaldsafgifter m.v.---------------------------4,000 Renter af opstartslån/kassekredit-------------------------------------13,500 Forsikringer--------------------------------------------------------------22,000 I alt ---------------------------------------------------------------------719,500
Overskud til indehaver -----------------------------------------------265.430 (Dækningsbidrag – Faste omkostninger) ___________________________________________________________________________ Spørgsmål: 1) Er det realisitsk at sælge 230 enheder om dagen ? (der går 4-6000 mennesker igennem ankomsthallen dagligt) 2) Har jeg overset nogen udgifter og er der nogen steder jeg kan spare ?? 3) Hvor meget skal mit opstartslån være på ?? (skal nok bruge om 75,000-150.000 til istandsættelse og køb af udstyr) 4) Er marketing relevant når jeg ligger i en ankomsthal ? 5) Kender i til en god leverandør med frisk salat, kød osv? (til rimelige priser) 6) Er en revisor nødvendigt, eller kan jeg gøre det selv ? 7) Den største udgift er ansatte, hvad er det mindste jeg kan betale i løn om året ? Jeg sætter stor pris på ALT feedback, negativt, positivt, priser, hvad i syntes om ideen, jeres egen erfaring, osv... Jeg er helt grøn til opstart af en virksomhed, så alle råd er meget velkommen! MVH Patrick M.R |
Hej Patrick
Umiddelbart har du begået det klassiske fej, du glemme momsens betydning. Dit dækningbidrag er ikke kr. 983820, men kr. 787056.
For det andet har du foretaget en beregning om det personale du vil ansætte er i stand til at håndtere 230 enheder pr. dag.
For det tredje sætter jeg spørgsmålstegn ved din omkostning til istandsættelse og udstyr.
På baggrund heraf er det meget usikkert om der bliver noget overskud til indehaver.
Mvh.
Bertil V. Thomsen