Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Opsagt, men vil ikke underskrive

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 6. Dec 13
Indlæg ialt: 6
Skrevet kl. 15:11
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Amino

Vi står i den situation i vores firma, at vi har opsagt en medarbejder inden for prøveperioden, da vi ikke følte, at kemien mellem os var tilfredsstillende.
Vedkommende ville dog ikke underskrive opsigelsen af samarbejdet og truer nu med fagforening.

Hvad dælen gør man i sådan en situation? Er medarbejderen opsagt? Bør vedkommende møde på næstkommende vagt, og hvis vedkommende ikke gør det, er det så udeblivelse?
Håber, I kan hjælpe os!

Fra København
Tilmeldt 8. Oct 14
Indlæg ialt: 412
Skrevet kl. 15:53
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Cashw,

I opsigelsesperioden har omtalte medarbejder stadig pligt til at møde på arbejde og stadig være loyal overfor arbejdsgiver. Loyalitets og tavshedspligt er stadig gældende i opsigelsesperioden.

Nu beskriver du ikke om virksomheden er medlem af en fagforening, eller hvad opsigelses grunden er. Men man kan til hver en tid opsige medarbejdere dog skal retningslinjer i ansættelses kontrakten stadig overholdes(angående varsel osv...).

Men hvis medarbejderen nægter at underskrive opsigelsen så er medarbejderen stadig ren juridisk ansat og kan foretage kontrakt brud ved at udeblive.

Håber dette hjælper din sag :D

Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 46428
Fra  John Hannover Skrevet kl. 17:07
Hvor mange stjerner giver du? :

Han er opsagt. Du kan evt prøve at få ham til at underskrive på at han har MODTAGE opsigelsen - ofte vil en der opsiges ikke godkende indholdet, for at fagforeningen skal ha mulighed for at gå det igennem, men derimod vil de ofte skrive under på, at de har modtaget opsigelsen men protesteret mod den

Du skal blot kunne vise, at han er opsagt, f.eks. enten anbefalet brev eller ved at andre kan vidne på, at pågældende medarbejder har modtaget opsigelsen.

Den pågældende skal i princip møde i opsigelses perioden, som jo ofte i prøveperiode er kort, f.eks. gensidigt 14 dages varsel, men ofte vil man i den situation, lade den pågældende gå hjemme. Omvendt, hvis personen nægter at være opsagt, så er det jo kontrakt brud IKKE at komme på arbejde. Det alene kan jo være grund til at acceptere opsigelsen, hvis du lader personen være fri, med løn i den korte opsigelsesperiode.

Jeg går ud fra, at du spørger fordi i ikke er i arbejdsgiverforening, for ellers skulle du ha fat i dem, som modstykke til fagforeningen, men så længe du overholder den aftale der er hvor prøvetid skal fremgå, så bør du ikke ha spor at frygte

vh John Hannover

6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER 
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER

Min gratis blog www.johnhannover.com 

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)