Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Vejledning ved beregning af dækningsafgift jf. chokolade-/sukkerafgiftsloven

Side 1 ud af 1 (1 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 20. Jan 15
Indlæg ialt: 1
Fra  SPECIA Danmark Skrevet kl. 14:04
Hvor mange stjerner giver du? :

Jf. lov om chokolade- og sukkerafgift skal der beregnes såkaldt dækningsafgift når en importeret vare indeholder bestemte bestanddele (fx kokos, behandlede jordnødder, kakao, kakaosmør o.m.a.)

Afgiften beregnes som et krone-beløb pr. kg af de bestemte bestanddele, hvis indholdet af tilsat sukker overstiger 0,5g sukker pr. 100g (eller en anden sats hvis tilsat sukker er under 0,5g sukker pr. 100g.

Det er svært at finde vejledning på nettet mht. præcis hvordan loven skal tolkes og dermed hvordan afgiften skal beregnes.

Hvad menes med "dækningsafgift, andre afgiftspligtige bestanddele (fx. kakao), hvis indholdet af tilsat sukker overstiger 0,5g sukker pr. 100g..."?

Menes der så mængden af sukker der er tilsat i kakaoen?

Eller menes der mængden af sukker der er tilsat det "samlede" produkt?

(og er naturligt indeholdt sukker i varens bestanddele helt uvedkommende?)

Har naturligvis prøvet at spørge SKAT, men der er urimelig lang ventetid på svar ...

hilsen Søren

SPECIA Danmark

Side 1 ud af 1 (1 indlæg)