Hej Amino Blot et hurtigt lille spørgsmål - må man lave og sælge kaffe i hvilken som helst form for butik, og vil man i sådan et tilfælde være underlagt regler for fødevarestyrelsen, da kaffe vel er og betegne et organisk produkt? Blot for at give et meget dårligt/skævt eksempel - hvis man som tøjbutik ville begynde at sælge kaffe i sin butik, kan/må man så det? |
De her regler er ret komplicerede, og jeg har været ude for, at Erhvervsstyrelsen og Fødevarestyrelsen har forskellig opfattelse af reglerne.
Der findes en bagatelgrænse for, hvornår man skal være registreret som fødevarevirksomhed. F.eks. er blomsterhandlere som også sælger chokolade undtaget de strenge krav.
Nu kommer det i dit tilfælde måske an på, hvad du forstår ved at "lave kaffe". Stiller du en kaffemaskine op, hvor der bare skal tilsættes bønner, og hvor du så sælger kaffen, når folk putter en mønt i, eller tænker du mere café agtig kaffe-salg? Det sidste vil jeg vurdere kræver godkendelse fra Fødevarestyrelsen og Smiley-ordning. Om du kan slippe udenom, hvis omsætningen på kaffe er meget ubetydelig i forhold til dine øvrige varer, vil jeg lade være usagt. Hvis du spørger Fødevarestyrelsen er jeg ret sikker på, at de vil sige, at du skal registreres, og som oftest har de ret - Men ikke altid.