Hej Ivit
Jeg har selv skulle undersøge og forstå reglerne for produktion af fødevaregodkendelser - det var så ikke aktuelt i mit tilfælde - men ikke desto mindre har jeg brugt tid på område om at starte en virksomhed, der har med fødevare at gøre. (Du kan se produktet her http://namen.dk/)
Det at starte en fødevarvirksomhed, er efter min mening, svære end at starte en virksomhed som laver alt muligt andet end mad. Der er en masse regler på området, og konsekvenserne ved ikke at overholde dem kan være store i form af sanktioner, og syge kunder - og det vil man gerne undgå.
Heldigvis er der en del gratis rådgivning at hente - og det skal du udnytte.
Her er lige et par hurtige links:
Fødevarestyrelsen har lavet en "sådan starter du fødevarevirksomhed guide"
http://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/Ny_virksomhed_hvordan/Sider/Saadan-starter-du-ny-foedevarevirksomhed.aspx
BussinesKolding Har også gratis rådgivning, til folk der vil starte egen virksomhed - ring til dem og tag en snak
http://www.businesskolding.dk/p43.asp
Den lokale bager - hvis du kender en der allerede har en fødevarevirksomhed, så spørg ham/hende til råds - ellers spørg den lokale bager :)
God vind med projektet, en sund dessert der smager godt - lyder som et godt koncept :)
/Andreas