Jeg har med lys og lygte ledt efter et entydigt svar på følgende spørgsmål.
Jeg åbner en vinhandel, hvor jeg samtidig laver en lille vinbar, hvor jeg udskænker vin i åbningstiden, det hele foregår i et og samme lokale, derfor er mit spørgsmål: Hvordan er reglerne ifbm. med toiletfaciliteter for de kunder, der ønsker at nyde et glas vin i vinbaren?
Jeg har ikke kunne finde noget entydigt på nettet, men jeg tænker på de små værtshuse, hvor der kun er toiletter, som alle kan benytte, dvs. både personale og gæster.
Nogen der kan hjælpe med relevante oplysninger om dette?
Men mit bedste råd vil da være, at kontakte fødevarestyrelsen, for de er vel i forvejen inde over, når du har spiritusbevilling, eller hvordan?
Spiritusbevilling er ikke fødevarestyrelsen, men derimod bevillingsnævnet,så det er to forskellige instanser. Jeg prøver at kigge i den tråd du har linket til.
Hej henrik Eriksen, jeg skal lige starte med at skrive at jeg overhovedet ikke kender reglerne omkring dit spørgsmål - Men har arbejdet med arbejdsmiljø på forskellige arbejdspladser i over 10 år og har af den vej lært at tænke kreativt - Tænker lidt over om du ikke kunne vende dit spørgsmål med forbrugerstyrelsen, der sidder jo også jurister som om ikke andet ville kunne svare på en henvendelse fra en forvirret (kunde) som har brug for at vide om der skal være toilet når man besøger et værtshus eller en vinbar? Håber at jeg har givet dig lidt indput som du kan gå vidre med.
Jeg ringede til FVST og fik fat i en meget sød og rar dame, der kunne svare på mit spørgsmål :-)
Det klare svar på mit spørgsmål omkring kundetoilet ifbm. udskænkning af vin var at jeg godt kunne nøjes med 1 toilet til både kunder og personale, da jeg ikke havde et køkken, hvor der blev lavet mad.
Og spurgte ligeledes om jeg ville få problemer med de kontrollanter, der kom, ifbm. ovennævnte spørgsmål, hvilket hun svarede klart nej til.
Så hun har lige sparet mig for en masse penge :-) (og der er jo penge nok at bruge på en nyåbning)¨