Kære Aminoer! Vi er to unge iværksættere, der er på udkig efter noget vejledning omkring oprettelse af en vandpibecafé. If. Arbejdstilsynets hjemmeside* så er al rygning i beværtninger forbudt, dog med undtagelse af "værtshuse" på under 40 kvardratmeters serveringsareal (Heri fraregnes barareal, toiletter, afskærmet areal mv.) På hjemmesiden står der, at "undtagelsen ikke gælder moderne koncepter som cocktailbarer, vinbarer, DJ-barer o.l." Her kommer spørgsmålene: 1. Defineres en vandpibecafé som værende et moderne koncept? - Hvis ja, kan koncepts-restriktionen omgås ved at definere caféen, som værende et værtshus eftersom der serveres alkohol mv.? 2. Kan rygeloven omgås ved, at den anvendte tobak ikke indeholder nikotin samt tjære? 3. Kan 40 kvm.-reglen omgås ved, at udbygge barområdet, opføre et nyt toilet mv., så serveringsarealet herved nedbringes? Med venlige hilsner! To unge iværksætter. * http://arbejdstilsynet.dk/da/arbejdsmiljoemner/rygning-paa-arbejdspladsen/sadan-er-reglerne-for-rygning/serveringssteder.aspx |
Hej!
Jeg kendte en fyr der havde en vandpibecafe i Århus - han lukkede den, bl.a. pga. regler.
Men i Horsens hvor jeg bor i dag, er der inden for det seneste år åbnet 2 vandpibecafeér. Jeg har ofte undret mig om hvordan de omgår rygeforbudet :-)
Måske var det en idé at tage fat i en allerede eksisterende cafe og spørge dem?
på nedenstående hjemmeside er der en oversigt over nogle cafeér. Måske en af dem kan hjælpe jer!
http://www.vandpibecafe.dk/