på Amino
Bliv gratis medlem på Amino

Gratis regnskabsprogram

Slip for regneark og bevar det økonomiske overblik
  Klik her og få en gratis konto

   

  Køb et Amino Sponsorlink

   

  Nye ekspertblog-indlæg
  om  Administration & Finansiering

  Læs flere ekspertindlæg
   

  Top karmaliste (30 dage)

  De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Jura, kontrakter, lovgivning, ophavsret m.m. "

   

  A-kasse & selvstændig virksomhed

  Side 1 ud af 1 (4 indlæg)
  Amino-karma 91
  Tilmeldt 17. okt 07
  Indlæg ialt: 17


  Skrevet 25-04-2012 kl. 10:08

  Jeg har pt. et lønmodtagerjob 22,5 time om ugen + enkeltmandsvirksomhed ved siden af ca 15 timer om ugen. For nogle måneder siden var der risiko for at jeg mistede mit lønmodtagerjob og begyndte derfor at undersøge med min A-kasse mulighederne for at få dagpenge nu jeg havde virksomhed ved siden af. Der var mange regler der skulle overholdes og jeg følte ikke at jeg fik den optimale rådgivning. Jeg tænkte derfor at jeg ville skifte til en A-kasse der var for selvstændige, men fik at vide at man ikke længere kunne være kombiforsikret, enten var man lønmodtager eller selvstændig (30 timer), men hun anbefalede at jeg blev deltidsforsikret. Så kontaktede jeg min nuværende A-kasse og sagde at jeg gerne ville være deltidsforsikret, men det syntes de ikke at jeg skulle, dels er det åbenbart meget omstændigt hvis jeg på et tidspunkt skulle tilbage til at være fuldtidsforsikret og selvom jeg mistede mit lønmodtager job ville de trække mig for de timer jeg brugte i firmaet.

  Er der nogle der kan hjælpe med hvad der er bedst for mig i min situation?

  Jeg tænker lidt, hvorfor skal jeg betale til en A-kasse hvis jeg alligevel aldrig vil kunne få udbetalt dagpenge, hvis jeg skulle blive arbejdesløs.

  Hvad gør I andre som er i samme situation?

  Amino-karma 998
  Fra Hedensted
  Tilmeldt 16. sep 07
  Indlæg ialt: 276

  HDam
  Skrevet 25-04-2012 kl. 10:29

  Hej

  Forstår udmærket din frustration over systemet.

  Men sagen er den at man som hovedregel enten er lønmodtager eller selvstændig, når vi tænker a-kasse. Det vil i dit tilfælde sige at hvis du mister dit løn arbejde, så bliver du nødt til at skille dig af med din virksomhed for at få dagpenge.

  Jeg er selv medlem af ASE a-kasse for selvstændige. For at få dagpenge skal du i udgangspunktet ikke være momsregistreret, men der er et lille hul. Hvis din virksomhed betegnes som bi-erhvervs og f. eks er en mindre webshop, så kan man forsætte selv på dagpenge. Men det kræver en godkendelse og en vurdering af a-kassen.

  Prøv at kontakte f. eks ASE eller en anden a-kasse for selvstændige og få tilsendt noget omkring dagpenge og det at være momsregistreret, de har noget let forståeligt brochure materiale omkring emnet.

  Mvh

  Hilbert

  Amino-karma 91
  Tilmeldt 17. okt 07
  Indlæg ialt: 17

  KarinaD
  Skrevet 25-04-2012 kl. 11:00

  Det var netop ASE jeg kontakede, det var dem der sagde at jeg skulle have 30 timer i min virksomhed for at kunne blive medlem hos dem. Men jeg vil prøve at få fat i deres brochure og se om den kan gøre mig klogere.

  Tak for svaret.

  Amino-karma 998
  Fra Hedensted
  Tilmeldt 16. sep 07
  Indlæg ialt: 276

  HDam
  Skrevet 25-04-2012 kl. 11:03

  Ja det har heller ikke været nemt at få noget konkret svar fra dem, har snakket mange gange med dem vedrørende dette problem. Tror jeg har snakket med 3 forskellige personer inden jeg fik den brochure jeg nævnte for dig

  Side 1 ud af 1 (4 indlæg)

  RSS-feed
   
  Administration & Finansiering er venligst sponseret af:

  Besøg vores andre hjemmesider :