på Amino
Bliv gratis medlem på Amino

Gratis regnskabsprogram

Slip for regneark og bevar det økonomiske overblik
  Klik her og få en gratis konto

   

  Køb et Amino Sponsorlink

   

  Nye ekspertblog-indlæg
  om  Marketing & Salg (Ikke Internet)

  Læs flere ekspertindlæg
   

  Top karmaliste (30 dage)

  De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Hjælp til salg (Ikke internet) "

   

  Hvordan kommer jeg i gang med at sælge til kommunale institutioner?

  Side 1 ud af 1 (9 indlæg)
  Amino-karma 117
  Fra Esbjerg
  Tilmeldt 1. aug 11
  Indlæg ialt: 27


  Skrevet 24-04-2012 kl. 12:08

  Jeg har et lækkert produkt som jeg efter afprøvning i både vuggestue og børnehave kan se har et stort potentiale indenfor institutionsverdenen, men nu er mit spørgsmål - hvordan kommer jeg ind på dette marked?

  Jeg ved at kommunerne har nogle indkøbsaftaler - er der nogen der ved hvor svært det er at få en sådan? Kræver det noget specielt? Skal man have en aftale eller er det tilladt at jeg som sælger bare dukker op i institutionerne og forsøger at sælge direkte?

  Er der nogen med erfaring indenfor dette område som kan guide mig lidt?

  Jeg synes jo det er vældig besværligt hvis jeg skal have indkøbsaftaler med alle kommuner... men hvis det er vejen frem er det selvfølgelig det jeg gør!

  Ulempen ved mig er et jeg pt. kun tilbyder eet produkt (i 4 forskellige udgaver, men alligevel ikke nok til et katalog!), så jeg er i tvivl om hvad kommunen vil sige til det.

  Håber meget der er nogen der kan hjælpe!

  Pft

  Jeannette 

  Amino-karma 6.710
  Fra Vanløse
  Tilmeldt 28. maj 05
  Indlæg ialt: 1.804

  Lykkebjerg
  Skrevet 24-04-2012 kl. 12:40

  Hej Jeannette

  reglerne er forskellige fra kommune til kommune. Men som regel må en institution godt købe et produkt hvis det er et produkt som de ikke kan købe igennem deres indkøbs aftaler.

  Hvad har de sagt de steder hvor du har testet produktet. Må de købe produktet for deres kommune. Det kunne give et fingerpeg på reglerne for dette produkt.

  Med venlig hilsen

  Brian Jørgensen lobib.dk

  Amino-karma 3.457
  Fra Nykøbing Sj
  Tilmeldt 29. sep 09
  Indlæg ialt: 855

  Jimmi
  Fra Jimmis garage
  Skrevet 24-04-2012 kl. 13:49

  Du skal ud og ligge brochure hos institutionerne og så tage det den vej. At få indkøbsaftale med dem, er ikke ret let eller snarest umuligt.

  Så ind i bilen, tage dine produkter med og vis dem på stederne og så lige en brochure ;-) Måske du lige skulle ringe først, da lederne har ekstrem travlt og du ikke skal køre forgæves for mange gange ;-) 

  Held og lykke 

  Vh Jimmi

  Amino-karma 117
  Fra Esbjerg
  Tilmeldt 1. aug 11
  Indlæg ialt: 27

  JbrVest
  Skrevet 25-04-2012 kl. 08:23

  Lykkebjerg, lederen i institutionen sagde bare at så måtte jeg jo se på om jeg kunne få en indkøbsaftale... Vi snakkede ikke nærmere om det, for jeg mente også at det er sådan det foregår. Jeg spurgte faktisk ikke om jeg kunne sælge direkte til dem. 

  Det må jeg hellere lige prøve at spørge dem om så. 

  Jimmi - det lyder som en rigtig god idé at tage ud og vise mit produkt frem - efter forudgående aftale, ja. Jeg er selv ansat i institutionsverdenen, så jeg ved hvor travlt de har! :) 

  Er der slet ingen der har erfaring med området???

  Amino-karma 335
  Fra København
  Tilmeldt 1. dec 09
  Indlæg ialt: 67

  Asger Folmann
  Fra METAmeta v/ Asger Folmann
  Skrevet 27-04-2012 kl. 18:22

  Puha, den er svær.

  Efter selv at have arbejdet kommunalt (i KBH) i mange år, står det efterhånden meget klart for mig at dette er en ret absurd verden, - jeg vil næsten driste mig til at sige at det lugter af korruption. KK har - som du selv nævner - faste leverandører på næsten alt, og jeg ved 100% sikkert at selvom du henvender dig med et tilbud der ville spare kommunen millioner/år, vil du aldrig få en afklaring, slet og ret fordi der ikke er noget organ der varetager dette område. Aftalen tilfalder ganske enkelt en udbyder der er begunstiget via lobbyarbejde.

  Eks: Min arbejdsplads skulle indkøbe 10 nye kaffekander. Ledelsen foretrak et bestemt mærke. Føtex solgte dem til 99,-/stk. Jeg måtte imidlertid ikke købe dem der, da pengene i så fald ville blive opbrugt på et andet budget (end driftsbudgettet) og således tappe penge som også går til dækning af lønudgifter m.m. Det ender med at en kollega bestiller dem fra den faste leverandør til en stykpris på 299,-... Det er administrativt umuligt at gøre andet. 2.000,- af vores skattekroner ødslet bort på intet... Og det er blot et meget lille eksempel på tendensen.

  Jeg tror derfor at der i dit tilfælde kun er en realistisk mulighed: Find ud af hvem kommunens faste leverandør. Henvend dig her med dit nye produkt og prøv at lokke dem til at sælge dit nye produkt. De kan tillade sig at prissætte helt hæmningsløst og jeg kunne forestille mig at du måske derfor stadig kunne afhænde dit produkt med en pæn profit/stk...

  Håber du kan bruge alt dette til noget!

  Asger Folmann - Personlig rådgiver

  www.metameta.dk

  Amino-karma 117
  Fra Esbjerg
  Tilmeldt 1. aug 11
  Indlæg ialt: 27

  JbrVest
  Skrevet 29-04-2012 kl. 10:24

  Tak for din historie, Asger, det lyder jo ikke så godt for mig :) 

  Jeg har overvejet  at sælge mit produkt til for eksempel Tress eller en af de andre leverandører, men jeg var i tvivl om jeg så kunne tjene penge på det og så tror jeg at de i stor grad selv importerer de varer de har. Men det skal da undersøges. 

  Tak igen :) 

  Amino-karma 7.703
  Fra Aarhus
  Tilmeldt 3. jul 07
  Indlæg ialt: 1.968
  Amino Plus Amino Ekspert
  Kristoffer Hjerrild
  Fra MagentoXperten.dk, Winkwink.dk
  Skrevet 29-04-2012 kl. 10:36

  Lidt off topic.. Der er en bog som hedder "det sikre vækstmarked" af Claus Nordahl. Måske den er relavant for dig.

  Køb Sexlegetøj og Frækt lingeri online hos winkwink.dk ♥ DK's førende sexshop ✓ 100% Diskret ✓ GRATIS FRAGT ✓ 4000+ produkter ✓ Bestil før kl 17 og vi sender i dag.

  Köp Sexleksaker och Lingerie online hos winkwink.se ♥ 100 % Diskret ✓ Gratis Frakt över 500,- ✓ 4000+ produkter ✓ Beställ innan kl 17 och vi skickar idag.

  Magento webshop hos Magentoxperten.dk - Over 5 års erfaring med komplette Magento shop løsninger. Kontakt os i dag og få et uforpligtende tilbud!

  Vh

  Kristoffer Hjerrild

  Amino-karma 437
  Fra Roskilde
  Tilmeldt 16. feb 08
  Indlæg ialt: 101
  Amino Plus
  Henrik Oxe
  Fra Oxe & Co
  Skrevet 29-04-2012 kl. 13:46

  Asger Folmann:
  Jeg tror derfor at der i dit tilfælde kun er en realistisk mulighed: Find ud af hvem kommunens faste leverandør. Henvend dig her med dit nye produkt og prøv at lokke dem til at sælge dit nye produkt

  Hej Jeanette

  Asger har fat i tråden for dig lige i disse 2 linjer her. Nu kender jeg ikke dit produkt endsige, hvilken fortjeneste du forventer at have på dit produkt, men det er vigtigt at lade dem, der er gode til deres, gør det de kan ... og har gjort (nemlig komme ind i varmen hos kommunerne), og så koncentrerer du dig om at sikre en evt. fremtidig leverance og bliver som støtte i baglandet.

  Det er mit bedste råd, at du opsøger de leverandører der a) er inde i varmen og b) finder det naturligt at komplementere deres sortiment med dine produkter. Det er ofte set, at sekundære produktserier ikke får fokus i salgssituationen, men måske du kan have den fordel, at dit produkt kan blive en mersalgsydelse for en given leverandør, således at du fremadrettet sikres fokus i salgssituationer - så vær nøje og præcis i udvælgelsen af de leverandører du ønsker skal repræsentere dig og ...

  sørg så samtidig for, at det er volumen, der taler dit sprog. Mål styrer adfærd og hvis du sætter nogle mål op i fællesskab med leverandøren og honorerer efter disse mål, bygger en stabilitetsbonus ind hvert kvartal + en halv- eller helårsbonus for opnåelse af målene og ekstra, hvis de kommer hjem med index 110 og 120 ... så vil du få succes.

  Ovenstående naturligvis i afvejningen af, hvorvidt egne besøg hos de 14000 institutioner bedre kan betale sig .... inkl. en vurdering af, hvor lang tid det vil tage dig, brændstofudgifter o.s.v.

  2 timer hos mig i Oxe & Co er ganske gratis, hvir du vil have yderligere hjælp til at komme igang ....

  Mange salgshilsener - Henrik Oxe - 2218 1220 / www.oxeogco.dk

   

  OXE & CO har specialiseret sig i at sælge for dig. Outsourc' dit salg, hvor vi arbejder som din eksterne salgsafdeling. Du kan handle klippekort, timeaftaler, købe os en dag om ugen ... eller to ... Kig her

  Amino-karma 113
  Tilmeldt 12. aug 09
  Indlæg ialt: 25

  Investment
  Skrevet 30-04-2012 kl. 13:55

  Asger Folman:

   

  Ja, hvis man i DK sidestillede nepotisme med korruption, så ville vi ligge på niveau med Congo på korruptionsindekset:)

  Side 1 ud af 1 (9 indlæg)

  RSS-feed
   
  Marketing & Salg (Ikke Internet) er venligst sponseret af:

  Besøg vores andre hjemmesider :