Deltag i vores meningsmåling til folketingsvalget 2015! - klik her
X
på Amino

Det rigtige navn
gør en forskel

Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Innovation & Vækst

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Opfindelser, patent & intellektuelle rettigheder (IP) "

 

Er venturekapital en død sild? Eller er nogen med på denne her?

Side 2 ud af 2 (15 indlæg) < Forrige 1 2
Amino-karma 1.346
Tilmeldt 19. maj 08
Indlæg ialt: 335

Sansir
Skrevet 23-01-2012 kl. 10:24

jesperlh:
Jamen jeg er helt med på at selvfølgelig handler det også om afkast, men den måde du beskriver det på er i min optik ikke rendyrket venturekapital, som den nogen definerer (og ja det er nok definition vi snakker om), men jeg synes der ligger et dilemma i "risikovillig" vs. "afkast", hvis man er risikovillig er man også klar over at man spiller et halvt lotteri, man er klar over at afkastet kan blive sindsygt stort, men chancen for at der slet ikke kommer et afkast er større, ellers er det vel ikke risikovillig kapital? Det er vel nød til at være et... hmm longshot?

 

Hvis du hele tiden omdefinerer til noget nyt er det klart at det ikke findes Smile

Investorer (kald dem hvad du vil) har altså hørt om risiko, og at man nogen gange skal tage et longshot, I Business Angels Øresund er der eks 2-3 stykker af den slags, men de er så også helt ærlige med at fordi der er en risiko skal de have MINIMUM 10 gange deres investering igen, og så er der mange iværksættere der bliver lidt "nærrige" for det er pludselig dyrt at låne ½mil, hvis du skal betale 5 tilbage.

Jeg investerer selv i lidt mindre målestok og kender flere af de lidt tungere drenge, og mit indtryk er at der er masser af risikovillige penge, men at der ikke er ordentlige projekter og investere i, (eller også forstår folk bare ikke at sælge dem til os) Så hvis du har en god ide, og har vist at den kan fungerer på et marked kan man sagtens finde investorer, men som andre også skriver skal du selv sørge for den letter, venture kapitalister er ikke en a-kasse for arbejdsløse.

Amino-karma 1.523
Fra Siem
Tilmeldt 25. jun 07
Indlæg ialt: 339

jesperlh
Skrevet 23-01-2012 kl. 10:36

Sansir:
Hvis du hele tiden omdefinerer til noget nyt er det klart at det ikke findes Smile

Giver sig selv :-) forsøger sådan set også mere at få min definition afstemt med resten af verden, da jeg tror min opfattelse nok har været lidt... hmm off :-)

Nu har jeg aldrig selv søgt venturekapital, og kommer næppe heller til det (mine ideer kræver typisk ikke mere at realiserer end hvad der kan lånes i de fleste banker), men lad os nu sige jeg have ideen til Danmarks næste "vindmølleagtige" eventyr, hvor langt skal man så være, udfra det du skriver kommer investorer først på banen når der skal vækstes?

Amino-karma 1.346
Tilmeldt 19. maj 08
Indlæg ialt: 335

Sansir
Skrevet 23-01-2012 kl. 10:48

Nu er investorer jo lige som så mange andre mennesker forskellige, så det kommer nok an på så meget.

 

Det betyer selvfølgelig også meget om man har 5 kæmpe succeser i bagagen og selv smider halvdelen af beløbet. Men de studerende der skriver til mig at de skal bruge 3 mill til et projekt der er så hemmeligt og genialt at jeg ikke kan få mere at vide før jeg har sat pengene ind på deres konto, plejer jeg at sige at jeg gerne vil hør fra dem igen når der er omsætning i butikken.

Men hvis du er helt ukendt, og ikke har andet end en ide, så vil du nok føle at du først kan låne penge når du ikke rigtig har brug for dem. Ihvertfald skal du have fat i en investor der kender så meget til dit område at de kan gå ind og bedømme ideen meget konkret. Jeg tror ikke jeg er den rigtige til at rådgive uden at vide mere om projektet, men ville bare fortælle at der i DK lige pt er flere penge end der er gode ideer (selvom mange iværksættere mener noget andet)

Amino-karma 1.523
Fra Siem
Tilmeldt 25. jun 07
Indlæg ialt: 339

jesperlh
Skrevet 23-01-2012 kl. 11:04

Sansir:
Jeg tror ikke jeg er den rigtige til at rådgive uden at vide mere om projektet, men ville bare fortælle at der i DK lige pt er flere penge end der er gode ideer (selvom mange iværksættere mener noget andet)

Altså grundlæggende tror jeg på at gode projekter altid finder penge, så kan der være uligheder i den brøk over tid, men hvis ideen er god, er der også penge, det der har været min bevæggrund for at starte den her tråd var mere at jeg troede markedet for venture investment var mere eller mindre på stand-by her oven på finanskrisen, plus at jeg lidt jagtede en forståelse af hvad venturekapital rent faktisk er, havde/har nok min egen ide, og den fornemmer jeg ikke helt holder stik.

Hvad angår de studerende du nævner... ja det er ikke just dem jeg betragter som seriøse spillere :-)

Men uanset, mange tak til dig og de andre for at oplyse mig, tror jeg lidt bedre forstår i hvert fald NOGLE af tankerne, selv om jeg stadig tror der sidder en filantropisk rigmand derude et sted, og kun investerer i Da Vinci koncepter og hævning af gamle ubåde ;-)

Amino-karma 1.523
Fra Siem
Tilmeldt 25. jun 07
Indlæg ialt: 339

jesperlh
Skrevet 24-01-2012 kl. 13:44

Interessant set i lyset af vores snak, noget kunne tyde på at der er samfundsmæssige strukturelle forhindringer for vellykket investering i gode ideer?

http://www.comon.dk/art/212998/it-ivaerksaettere-presses-ud-af-danmark?utm_source=newsletter&utm_medium=newsletter&utm_campaign=dispatch+311

Amino-karma 344
Fra København
Tilmeldt 22. mar 10
Indlæg ialt: 84

Dan Nielsen
Fra Create Copenhagen
Skrevet 23-04-2012 kl. 18:21

Nu fangede jeg lige at Mikkel nævnte at der er stor forskel fra Danmark til VC situation til i Silicon Valley.

Det er dog værd at bemærke at selv i Silicon Valley har man set færre såkaldte Series A runder igennem den sidste tid - noget der tyder på at pengene altså ikke bare hænger på træerne - selv i Silicon Valley.

Hvis du kunne tænke dig at vide lidt mere om hvordan pengene faktisk flyder og hvorfor de gør sådan i Silicon Valley vil jeg opfordre dig til at deltage på et af de opkommende SCALEit INSPIRE events, som tager flere talere hjem fra Silicon Valley til at fortælle om hvordan tingene "faktisk" hænger sammen. :) (Skamløs reklame da jeg arbejder for SCALEit programmet)

Læs mere her: http://scaleitinspiration.eventbrite.com/

Side 2 ud af 2 (15 indlæg) < Forrige 1 2

RSS-feed