Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

EUROEN går bankerot

Side 4 ud af 5 (48 indlæg)
Fra helsingborg
Tilmeldt 21. Nov 05
Indlæg ialt: 395
Fra  handyman-kompagniet Skrevet kl. 19:38
Hvor mange stjerner giver du? :

 

Hej igen D´herrer.

Nu hörer jeg til dem der deltog i afstemningen tilbage i 70´erne og jeg var dybt engageret på davärende tidspunkt. Glödende venstreorienteret og på min hippie vw bus blev malet et stort og utvetydigt NEJ.

Jeg husker udemärket invitationer til möder, bla. på B&O i det vestjyske hvor man kort og godt fortalte arbejderne at såfremt man ikke stemte Ja ville der ingen arbejdsplads väre fremover. Erhvervslivet med J.O.Krag i spidsen, pudsigt nok, tordnede med Danmarks fallit såfremt vi ikke kom i EU.

Nu er der jo löbet meget vand i stranden siden da og når jeg tänker tilbage, undrer jeg mig lidt over, at vi der var under uddannelse dengang og på venstreflöjen var imod, taget i betragtning, at det var os der tänkte globalt. Det var os der rejste på interrail og arbejdede for abbed Pierre i Paris, og det var os der opfandt udvekslingsstudenterne.

Alligevel var vi imod, nogenlunde af samme årsag som Mikkel nävner. Sjovt nok var vi, og er, stadig nok dem der feks går ind for et fälles sprog, men det er vel egentlig ikke kendetegnende for modstanderne i dag.

Det er jo også umuligt at kortlägge, hvad der var händt, såfremt det var blevet et nej fra förste färd. Vores medlemsskab er så blevet ratifiseret et par gange eller tre siden og med en god portion skepsis. Lad os beholde den, men ud af unionen kommer vi jo nok ikke, og jeg tror heller ikke det er en gangbar lösning.

Undskyld den lave saglighedsvärdi af indlägget, men jeg blev helt nostalgisk.

god aften

 

Tilmeldt 24. Jun 07
Indlæg ialt: 14996
Fra  Cosmos Co Customfit.eu Skrevet kl. 01:44
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Mikkel deMib Svendsen:

Jeg kunne sådan set godt tænke mig et stort samlet Europe. Ja, for den sags skyld kunne jeg måske endnu bedre tænke mig en stor samlet verden - men det kan da godt være vi må tage det i to etaper. Det som er afgørende for mig er, at langt den største del af befolkningerne er med på ideen. Uanset hvor mange gode argumenter nogle måtte have, dur det bare ikke at tromle projektet igennem, hvis man ikke først får overbevist et meget stort flertal om, at ideen er god. Der skal være bred folkelig opbakning til den slags prjekter. Det underminerer hele projektet og øger risikoen for uroligheder, hvis der ikke er det.

 

Jeg synes historien har vist, at når der er alt for mange i en befolkning, som ikke støtter en omfattende ændring af deres samfund, så går det på et tidspunkt galt. Mange gange rigtig galt. Og det er jeg oprigtigt bange for kunne ske i Europa, hvis ikke der kommer meget mere fokus på, at bruge den tid det tager at få alle folk med på projektet - og skabe den grobund (herunder bl.a. sproget) der skal til for at få det til at virke.

Der er jo en grund til, at befolkningen i flere lande er meget delte omkring EU.

På den ene side står JA-fløjen, som gang på gang på gang på gang skaber skræmmer kampagner om, hvorfor et NEJ vil betyde jordens undergang. Den ene kampagne overgår efterhånden den anden i fantastiske indgangsvinkler til et totalt kollaps!

På den anden side står NEJ-fløjen, som gang på gang på gang på gang på gang skaber deres egne fakta, som passer ind i dere NEJ-kampagner. Om fakta er sande eller ej, det er ik så interessant, så længe man kan overbevise folk om dem. Et godt eksempel er den danske krone, som man har haft i over 1000 år. Enhver med historie på folkeskole niveau ved, at det er faktuelt forkert. Alligevel er det en af hovedargumenterne!

Ovenstående er grunden til, at mange normale borgere slet ik gider EU. De kan hverken gennemskue det, de falder for spind kampagner og så "ligger" EU langt væk. Dermed er det en uinteressant ting, som ik påvirker deres hverdag, og på ingen måde fanger deres interesse.
Så kampene mellem JA- og NEJ fløjene samt virkemidlerne har faktisk ødelagt hele EU debatten. I dag handler det mere om følelser, end det handler om EU, og hva EU bringer af evt fordele og ulemper. Og så længe tingene er sådan, så får man aldrig opbakning til et projekt. Den almene borger ved NADA, hvis han/hun ik bruger tid på at studere det...

Billige designer Solbriller hos Customfit.eu

Tom Ford Solbriller -- Lacoste -- Carrera - Oakley - Chloe mm. Alt er på lager! Leveringstid 1-3 dage til DK.

Naturprodukter fra Cosmos Co. Argan olie - Kaktus olie - Grønt ler mm.

Link til Amino ekspertbloggen, hvor jeg skriver om lidt af hvert...

Tilmeldt 1. Aug 10
Indlæg ialt: 191
Skrevet kl. 16:43
Hvor mange stjerner giver du? :

sören :
Nu er der jo löbet meget vand i stranden siden da og når jeg tänker tilbage, undrer jeg mig lidt over, at vi der var under uddannelse dengang og på venstreflöjen var imod, taget i betragtning, at det var os der tänkte globalt. Det var os der rejste på interrail og arbejdede for abbed Pierre i Paris, og det var os der opfandt udvekslingsstudenterne

 

Hovedargumentet for afstemningen om fællesmarkedet (der med skjult dagsorden ad en udemokratisk bagvejsprocess blev til EU) i 1972 var alle de penge Danmark kunne få i landbrugsstøtte og bedre eksportmuligheder, politisk union var ikke temaet , derimod handelssamarbejde.

Du skal ikke tage de nyttige idioter på venstrfløjen til indtægt for at tænke globalt, rejse med interail og udveklingsstidenterne, I rejste jo mest til DDR og Sovjet med skyklapper på og havde de blinde briller på da Sovjet invaderede Tjekkoslovakiet i slutningen af august 1968, os andre tænkte virkelig globalt og har selv været udveksling student og backpacker i bl. a. store dele af fjerne østen.

Venstrefløjens modstand mod fællesmarkedet var vel snarere at man så definitivt afskrev et nært samarbejde   med Østblokken. Kaos var dengang og også nu de eneste muligheder for at totalitære systemer som det kommunistiske, nazistiske eller islamistiske kan komme til magten .

Men for at blive ved tråden så er EU på flere områder et totalitært system med bl.a. forsøg på planøkonomi, befolkningerne må ikke spørges når landene skal afgive suverænitet, (Lissabontraktaten m-fl), Det seneste hvor reelt Tyskland og Frankrig vil overtage den politiske styring af EUROlandene , når de kommer i økonomiske problemer er et godt eksempel på det totalitære sysytem, befolkningerne i de pågældende lande Grækenland, Irland , Portugal?, Spanien? får ingenting at skulle have sagt, landene er sat under admiinistration af fremmede magter.                                                                                      Jeg tror ikke den situation har været diskuteret da disse landes regeringer (uden folkeafstemning) besluttede at tilslutte sig Euroen.

Iøvrigt er selve navnet Euroen et misfoster af et navn der ikke kan udtales ens i alle EU-landene, Selvom der er en Tysk EU-centralbank trykkes EURO sedlerne med nationale kendetegn, det er måske så man på et tidspunkt kan sige at Græske Eurosedler er værdiløse,

Selvom man har denne centralbank arbejder man med forskellige nationale centralbank renteniveauer hvilket også må siges at være ugennemtænkt .                                                                                                         

 

Tilmeldt 1. Aug 10
Indlæg ialt: 191
Skrevet kl. 16:57
Hvor mange stjerner giver du? :

Fashion-Seller:

Mikkel deMib Svendsen:

For mig at se er den samlede model vi har valgt i Danmark det som har gjort at vi relativt set har klaret os langt bedre igennem denne krise end de fleste andre lande. Et solidarisk og fleksibelt samfund er stærkest. Vi har slet ikke haft nær den samme realkreditkrise som i USA, og vores arbejdsløshed er ikke steget til nær de samme højder. Og vi er langt fra nødt til at skære så voldsomt på velfærdssystemet, som de f.eks. må i UK. Selv de mest spareivrige forslag fra den borgerlige danske regering er småting i forhold til UK. Og det er blot nogle få eksempler på, hvor vi klarer det bedre end de fleste.

 

Altså nu kan du ik sammenligne den amerikanske realkreditkrise med den danske. Markederne er forskellige, og det samme er systemerne, og eksponeringen mod disse... Dvs når rigtig mange private mennesker køber ejendom for lånte penge, og belåner denne med forventninger om årlige værdistigninger på 5-10%, samtidig med at der bygges nye ejendomme på livet løs, så er det klart at det går galt. Og det er ik helt sket på samme måde i DK, hvor belåningen heldigvis kun har ramt en mindre del af befolkningen!

Besparelserne i DK er ik begyndt endnu... Vi har set de første småbesparelser, mens de i UK bare har skåret ind til benet fra starten af. Det kommer DK også til... Bare vent til næste års finanslov. Så skal der findes ydeligere besparelser både i kommunerne (eller hedder det amter efter reformen?) samt på statens budgetter...

Danmark har klaret sig godt pga en ting. Der var ik underskud på finanserne før krisen, og derfor har der været penge på kistebunden til at modstå første bølge... Men rigtig mange penge er brugt nu, og det er derfor tvivlsomt, om DK kan fortsætte ud af samme linie på sigt, når det pludselig er for lånte penge... Jeg tvivler, men jeg har ik svaret!

S og SF har svaret, : Ingen nedskæringer, vi skal bare alle arbejde 12 minutter længere,det gælder også de arbejdsløse, men  ikke dem der går på efterløn for de andre skatteyders penge for de har jo selv betalt 5% af det de får udbetalt for at slappe af.

Tilmeldt 1. Aug 10
Indlæg ialt: 191
Skrevet kl. 16:57
Hvor mange stjerner giver du? :

Fashion-Seller:

Mikkel deMib Svendsen:

For mig at se er den samlede model vi har valgt i Danmark det som har gjort at vi relativt set har klaret os langt bedre igennem denne krise end de fleste andre lande. Et solidarisk og fleksibelt samfund er stærkest. Vi har slet ikke haft nær den samme realkreditkrise som i USA, og vores arbejdsløshed er ikke steget til nær de samme højder. Og vi er langt fra nødt til at skære så voldsomt på velfærdssystemet, som de f.eks. må i UK. Selv de mest spareivrige forslag fra den borgerlige danske regering er småting i forhold til UK. Og det er blot nogle få eksempler på, hvor vi klarer det bedre end de fleste.

 

Altså nu kan du ik sammenligne den amerikanske realkreditkrise med den danske. Markederne er forskellige, og det samme er systemerne, og eksponeringen mod disse... Dvs når rigtig mange private mennesker køber ejendom for lånte penge, og belåner denne med forventninger om årlige værdistigninger på 5-10%, samtidig med at der bygges nye ejendomme på livet løs, så er det klart at det går galt. Og det er ik helt sket på samme måde i DK, hvor belåningen heldigvis kun har ramt en mindre del af befolkningen!

Besparelserne i DK er ik begyndt endnu... Vi har set de første småbesparelser, mens de i UK bare har skåret ind til benet fra starten af. Det kommer DK også til... Bare vent til næste års finanslov. Så skal der findes ydeligere besparelser både i kommunerne (eller hedder det amter efter reformen?) samt på statens budgetter...

Danmark har klaret sig godt pga en ting. Der var ik underskud på finanserne før krisen, og derfor har der været penge på kistebunden til at modstå første bølge... Men rigtig mange penge er brugt nu, og det er derfor tvivlsomt, om DK kan fortsætte ud af samme linie på sigt, når det pludselig er for lånte penge... Jeg tvivler, men jeg har ik svaret!

S og SF har svaret, : Ingen nedskæringer, vi skal bare alle arbejde 12 minutter længere,det gælder også de arbejdsløse, men  ikke dem der går på efterløn for de andre skatteyders penge for de har jo selv betalt 5% af det de får udbetalt for at slappe af.

Fra Lyngby
Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 9714
Fra  DEMIB HOLDINGS ApS Waimea Digital Skrevet kl. 17:20
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 3,0 stjerner givet af 2 person

NB-Import:
Du skal ikke tage de nyttige idioter på venstrfløjen til indtægt for at tænke globalt

Din beskrivelse af venstrefløjen er nok ligeså tumpet, som dem der mener at alle der stemmer til højre for Enhedslisten er nogle onde grådige minimalstats-kapitalister. Virkeligheden er langt fra så firkantet som du tror.

Sådan som jeg husker det var problemet - og er nok stadig, at EU jo ikke handler en skid om global frihandel, markedskræfternes frie spil og global solidaritet - og det var, og er til dels, det specielt det sidste som venstrefløjen stadig har en forkærlighed for.

EU er jo "de riges klub", som netop har til hensigt at holde de fattige Afrikanere (og andre fattige områder) uden for vores lukrative handelssamarbejder. Klubben beskytter blandt andet meget agressivt vores dyre landbrug, så de kan sælge deres dyre produkter - frem for at lade f.eks. afrikanske landmænd byde ind med bedre og billigere varer.

Dette er i øvrigt meget karakteristisk for problemet med den måde nogle mennesker og virksomheder tænker kapitalisme. Officielt set går de ind for de frie markedskræfter - men i praksis forsøger de at skabe lukkede markeder, monopoler og det der er værre. Vi har jo IKKE en fri prisdannelse og handel i verden. Langt fra!

Og EU er i hvert fald MEGET langt fra at være liberale. Tværtimod - de har på mange punkter adopteret de værste elementer ved den Sovjetiske planøkonomi og topstyrring. Så når der kommer forslag om at vi skal gå endnu længere den vej, og give endnu mere magt til centralistisk tænkende magtlidderlige typer, så vil jeg fortsat tillade mig at stemme nej.

Fra helsingborg
Tilmeldt 21. Nov 05
Indlæg ialt: 395
Fra  handyman-kompagniet Skrevet kl. 16:26
Hvor mange stjerner giver du? :

 

Halli hallo.

 I rejste jo mest til DDR og Sovjet med skyklapper på og havde de blinde briller på da Sovjet invaderede Tjekkoslovakiet i slutningen af august 1968, os andre tænkte virkelig globalt og har selv været udveksling student og backpacker i bl. a. store dele af fjerne østen.

Jeg har sjældent hørt mage til fjollethed; men jeg kan da fortsætte i samme spor. Jeg husker tydeligt vores foragt for søndags- og feriehippier, som i deres søgen efter fri tossetobak valfartede til Katmandu og omegn.

Det var ikke lige de politisk interesserede, men navlepillerne.

Mht til den Sovjetiske invasion, så var vi på vores poster og arrangerede en af de første demonstrationer i det Vestjyske.

Og EU er i hvert fald MEGET langt fra at være liberale. Tværtimod - de har på mange punkter adopteret de værste elementer ved den Sovjetiske planøkonomi og topstyrring. Så når der kommer forslag om at vi skal gå endnu længere den vej, og give endnu mere magt til centralistisk tænkende magtlidderlige typer, så vil jeg fortsat tillade mig at stemme nej.

Svendsen, jeg er helt enig.

mvh


 

Tilmeldt 17. Dec 07
Indlæg ialt: 1876
Skrevet kl. 17:39
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 3,0 stjerner givet af 2 person

sören :

 

Halli hallo.

 I rejste jo mest til DDR og Sovjet med skyklapper på og havde de blinde briller på da Sovjet invaderede Tjekkoslovakiet i slutningen af august 1968, os andre tænkte virkelig globalt og har selv været udveksling student og backpacker i bl. a. store dele af fjerne østen.

Jeg har sjældent hørt mage til fjollethed; men jeg kan da fortsætte i samme spor. Jeg husker tydeligt vores foragt for søndags- og feriehippier, som i deres søgen efter fri tossetobak valfartede til Katmandu og omegn.

Det var ikke lige de politisk interesserede, men navlepillerne.

Mht til den Sovjetiske invasion, så var vi på vores poster og arrangerede en af de første demonstrationer i det Vestjyske.

Og EU er i hvert fald MEGET langt fra at være liberale. Tværtimod - de har på mange punkter adopteret de værste elementer ved den Sovjetiske planøkonomi og topstyrring. Så når der kommer forslag om at vi skal gå endnu længere den vej, og give endnu mere magt til centralistisk tænkende magtlidderlige typer, så vil jeg fortsat tillade mig at stemme nej.

Svendsen, jeg er helt enig.

mvh

Det var vel nok et imponerende CV for at diskutere økonomisk politik, og en enestående gang vrøvl!

Nu er EU's politik ikke udelukkende landbrugspolitik, og landbrugspolitikken bunder jo i at fødevare sikkerhed er vigtig for samtlige lande. Er der nogle der er naive nok til at tro at Tyskland, Frankrig, Italien, Holland, Belgien og Luxemborg i 1957 kunne indgå en aftale hvor de ikke havde fødevareproduktion til at brødføde deres egen befolkning har ingen forståelse for historie.

EU er en frihandelszone og en model for samtlige andre frihandelszoner i verden. Euroen er et fantastisk element i at forbedre denne frihandel. Problemet med Euro'en er jo blot at det er første gang i verdenshistorien hvor man har etableret en overnational valuta og hvor der er 17 medlemmer der hver har deres egen økonomiske politik. Problemet er at de lande der ikke klarer sig lige så godt som gennemsnittet ikke kan kompensere, og at korrupte og uansvarlige lande som Grækenland og Italien, som over de sidste 40 år har devalueret løbende og ikke længere har det virkemiddel. Det eneste virkemiddel der er tilbage når man ikke devaluerer er at justere levefodden efter indtjeningsformåen. Du kan ikke nedsætte landets lønninger med 25% på en uge.

Tyskland har klaret sig fantastisk pga ansvarlig økonomisk politik, Schweiz har, Holland har, Danmark har - men af disse lande har Danmark de højeste omkostninger, den laveste levestandard, de højeste skatter...

Vore neonationale socialister kan åbenbart ikke se sammenhængen, men det har hele tiden været klart at de lande der førte ansvarlig politik havde stor glæde af Euroen, og dem der ikke var ansvarlige har nu fået de økonomiske realiteter at føle.

Kun i Danmark er vi dumme nok til at binde os til samtlige Euroens begrænsninger og ikke tage i mod de kæmpe fordele den giver. Dumme Dänen er vi i særdeleshed!

 

 

Euro'ens problem er rent faktisk at

 

Tilmeldt 24. Jun 07
Indlæg ialt: 14996
Fra  Cosmos Co Customfit.eu Skrevet kl. 18:13
Hvor mange stjerner giver du? :

NB-Import:

S og SF har svaret, : Ingen nedskæringer, vi skal bare alle arbejde 12 minutter længere,det gælder også de arbejdsløse, men  ikke dem der går på efterløn for de andre skatteyders penge for de har jo selv betalt 5% af det de får udbetalt for at slappe af.

Okay 12 minutter længere om hvad? Om dagen? Om ugen? Om mdr? Om året? Eller på et helt arbejdsliv?

Jeg elsker S og SFs geniale forslag, som de sikkert har regnet ud på nogle kuglerammer på borgen. Men hvordan arbejder man 12 minutter længere om xxx, hvis der intet arbejde er? Arbejde kommer vel ik bare af sig selv, og hvilke arbejdsgivere gider betale for 12 mins ekstra arbejde, hvis det ik bidrager med noget?

Billige designer Solbriller hos Customfit.eu

Tom Ford Solbriller -- Lacoste -- Carrera - Oakley - Chloe mm. Alt er på lager! Leveringstid 1-3 dage til DK.

Naturprodukter fra Cosmos Co. Argan olie - Kaktus olie - Grønt ler mm.

Link til Amino ekspertbloggen, hvor jeg skriver om lidt af hvert...

Fra Lyngby
Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 9714
Fra  DEMIB HOLDINGS ApS Waimea Digital Skrevet kl. 18:41
Hvor mange stjerner giver du? :

Fashion-Seller:
Okay 12 minutter længere om hvad? Om dagen? Om ugen? Om mdr? Om året? Eller på et helt arbejdsliv?

Hvis du vil kritisere et politisk forslag, så vil jeg anbefaler at du sætter dig bare en anelse ind i hvad forslaget går ud på - frem for bare at kommentere det baseret på en kort overskrift. SF og S har detaljeret redegjort for de mange forskellige måder de 12 minutter om dagen - svarende til 1 time om ugen, kan hentes hjem. Men den diskussion synes jeg ikke rigtig hører til her.

Forskellen på højre- og venstrefløjens model er dog interessant nok. Personligt tror jeg ikke på, at man hverken kan eller skal spare sig ud af en krise - man skal knokle sig ud af den. De forskellige økonomer jeg har hørt udtale sig om planerne siger stort set alle, at begge planer i princippet godt kan lade sig gøre. Ingen af dem er perfekte, ifølge økonomerne, men brugbare, og de kan ikke klart afgøre hvilken der med størt sikkerhed fører til et godt resultat.

Og så er vi egentligt tilbage ved de mere grundlæggende politiske visioner - hvilket samfund det er man ønsker. Om man ønsker et samfund, der bygger på fællesskabet - eller om man ønsker et samfund der bygger på individet. For det er her de to fløje fundamentalt set adskiller sig.

Jeg synes det virker som om, at højrefløjen forsøger at misbruge krisen til, at få "kuppet" en nedbarbering af vigtige offentlige funktioner igennem af fundamentalistiske årsager - ikke fordi det nødvendigvis er den bedste løsning på krisen.

Og jeg snakker ikke om "effektivisering" og "afbureaukratisering" af den offentlige sektor - det siger både højre- og venstrefløjen at de ønsker (omend det aldrig rigtig er lykkedes for nogle af dem på trods af lange regeringsperioder).

Side 4 ud af 5 (48 indlæg)