Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

IT-projekter (app, hjemmeside osv)

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 5. Dec 16
Indlæg ialt: 1
Skrevet kl. 14:04
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Alle

Jeg vil gerne høre jeres positive/negative oplevelser med at hyre et IT-firma til at lave it-løsninger til jeres virksomhed.

Del gerne alle de faldgruber, der har været ved at have ansat et it-firma eller en it-udvikler.

 

Mvh


Sertan

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 15:03
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Sertan.
Der er stor forskel på at ansætte en udvikler og så ansætte et it-firma.
Når du ansætter et it-firma, så giver man egenlig et andet firma adgang til ens rutiner, hemmeligheder og forretning. Der skal man være særligt opmærksom på om de overholder tavshedspligt og hvor loyale de er. De har deres egen forretning, hvor de skal tjene penge, så dvs. at når de to firmaer samarbejder, så er I også smeltet sammen med dem, da I bliver afhængige af deres service. Nu findes der jo et utal at virkelig dygtige firmaer, som laver fantastisk arbejde. Men I skal sikre jer mod overraskelser, så tag en snak med et firma, lad dem kigge på tingene, men gør dem opmærksom på at det er en prøve på 3 måneder. Kan I ikke sammen, så bliver I ikke uvenner men kan skilles fornuftigt. Lad dem starte med små opgaver, hvor de ikke kommer for dybt ind i organisationen.
Har I en konkret opgave som integration eller lign., så kræv at se tidligere arbejde, lav sikre skriftlige aftaler om opgave omfang osv. 

De I skal gøre for at sikre samarbejdet, er at dedikere en bestemt medarbejder til opgaverne hos Jer, så firmaet har en bestemt medarbejder at få godkendelser og opgaver hos, så de ikke skal løbe rundt i organisationen alt efter opgavebehov. Det kan sinke deres arbejde betydeligt.

En ansat it-udvikler kommer med en masse viden og resourcer til jeres firma. De skal helst have nogen faste arbejdsgange og opgaver i lind strøm, ellers sidder de jo og kigger ud i luften. Det vigtige her er, at fastsætte arbejdsopgaverne i et projektforløb af 3-6 måneder af gangen og ikke ændre for meget i disse forløb, da det kan stresse en intern udvikler. Som regel er man så glad i starten, man har fået ansat et geni osv. at man hælder alle ideer ud på bordet for at fortælle hvor utroligt meget der er at lave og hvor fedt et firma det er han/hun kommer til at arbejde i. Omvendt kan det også være negativt for udvikleren at starte, da han kan skulle overtage kulsejlede projekter som ingen ved noget om, da alle tidligere har sagt op.

Her er det vigtigt, at man tager de forretningskritiske beslutninger, fastsætter et projektforløb og holder det stramt, for at få max ud af medarbejderen. Hvis vedkommende skal være allround, så fortæl det, ellers beslut inden jobsamtalerne præcis hvilke opgaver I vil have løst og spørg til samtalerne hvordan de har tænkt sig at løse det.

Hvis man skal veje ansat medarbejder mod firma. Så tag et firma, hvis I har en konkret opgave som de er specialister i, fx løbende opgaver, mange om måneden,  og som kan holde et budget hvor et eksternt firma er på. (husk der kan opstå uventede udgifter).
Hvis I skal ansætte en medarbejder, så gør det for at holde firmaets viden inhouse og for at uddanne og bruge medarbejderens kompetencer. Det er billigere at ansætte en medarbejder IMO på de meget store projekter, men medarbejderen skal måske på nogen kurser for at tage nogen bestemte opgaver. Det må man tage med.

held og lykke. :-)

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)