Jeg håber der er en venlig sjæl der kan være mig behjælpelig med at finde rundt i junglen af lovgivning når det kommer til import af slik og chokolade.
Jeg påtænker at åbne en webshop, hvor jeg vil sælge chokolade og lidt andre former for slik produkter. Jeg har fundet en leverandør i Tyskland. Som jeg kan forstå, så skal man registreres for en sukkerafgift? Men hvordan foregår processen i praksis?
Er det bare at kører derned og hente varerne, og så indberette moms og afgift når man kommer hjem, eller skal dette gøres ved grænsen eller hvordan?
Jeg sætter pris på jeres hjælp, fortsat god aften.
Hvordan det foregår helt praktisk er meget simpelt - du registrer dig blot for punktafgifter på virk.dk. Og derefter betales det nogenlunde på samme måde som MOMS, altså hvor du indberetter osv.. osv....
Tak for jeres svar. så hvis jeg har forstået det korrekt:
1. Jeg bliver oprettet hos fødevarstyrelsen
2. Jeg ruller afsted mod det tyske og køber mine produkter, og gemmer blot bonnen, og så indberetter jeg det hele elektronisk en gang om måneden?
3. Jeg får oversat varedekorationen.
4. Jeg er nu klar til at sælge?
Lige en anden ting, jeg tænker ikke at der bliver omsat for mere end maks end 20-30.000 om året, kan jeg så kører det som en hobby virksomhed over mit cpr nr, eller skal jeg oprette en enkeltmandsvirksomhed?
Lige en anden ting, jeg tænker ikke at der bliver omsat for mere end maks end 20-30.000 om året, kan jeg så kører det som en hobby virksomhed over mit cpr nr, eller skal jeg oprette en enkeltmandsvirksomhed?
du skal have CVR for at blive registreret for punktafgift så ikke via CPR
Lige en anden ting, jeg tænker ikke at der bliver omsat for mere end maks end 20-30.000 om året
Alene fødevarekontrollens besøg hos dig koster dkk 525,- pr påbegyndt kvarter ( + årlig afgift) .... Så med den omsætning vil du dårligt kunne dække denne ene udgift
Prøv nu at læse de svar du har fået. Du er overhovedet ikke klar til at importere - du skal kontakte fødevarestyrelsen og have dit lager /opbevaringssted godkendt osv. Du må ikke 'bare' opbevare fødevarer til videresalg i dit eget hjem, der er en masse regler, der skal overholdes omkring indretning mv.