Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Skattereform anno 2016 - hvad skal den indeholde for at skabe vækst?

Side 5 ud af 7 (64 indlæg)
Fra København
Tilmeldt 6. Jun 08
Indlæg ialt: 300
Fra  Scanpay ApS Skrevet kl. 19:47
Hvor mange stjerner giver du? :

John. Sådan har det ikke altid været. Udbytteskat er en relativt ny opfindelse og i alle andre lande end Danmark er den lavere end skatten på lønindkomst. 

Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 46442
Fra  John Hannover Skrevet kl. 20:17
Hvor mange stjerner giver du? :

Det ved jeg - men det ændrer intet ved at det er skævvridning - at man fremover ansætter dyre folk ved at de får aktier og udbytte og den forherligelse af det eje aktier - også i alm investering , nu skal være billigere i skat end at sidde ved kassen i Netto, får det rent ud til at vende sig i mig. Drop det og hold fast i paralellitet mellem selskabsskat og udbytte skat - sat op mod laveste skat ved arbejde. Ja vist er det ideologi men jeg er glad - meget glad - for at stå ved, at man ikke kan skrige op om, at det skal betale sig at arbejde, og så sænke skatten for ALLE aktieejere - uden at tage de som arbejder med

Jeg er kapitalist - men ikke gået amok

vh John Hannover

6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER 
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER

Min gratis blog www.johnhannover.com 

Tilmeldt 20. Jan 15
Indlæg ialt: 79
Skrevet kl. 08:19
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg er stort set enig med John :-)

Nu har jeg ikke læst samtlige indlæg, men jeg syntes at man bør beskatte immobile faktorer, som fx fast ejendom (som man jo ikke kan flytte til udlandet).

De fleste af os kan huske at Andres Fogh fastfrøs ejendomsværdiskatten. Det har ind til nu kostet rigtig mange mia. Penge vi kunne have brugt il skattelettelser på arbejdsindkomster, øget investering i forskning og meget andet.

Mange økonomer deler dette synspunkt.

For mig skyld kunne man se på om beskatningen af fx fast ejendom er hensigtsmæssig. Eksempelvis kunne man lave en ejendomsavancebeskatning ved salg. Det kender vi fra andre lande.

For fast ejendom som anvendes i ens næring, så helt ukendt er det ikke for os i DK.

Jeg tror de fleste er interesseret i at sænke skatten på arbejdsindkomster, og de fleste ønsker et velfærdssamfund som vi har i dag, selvom denne også er slanket.

Jeg er helt klar over at vi har et særdeles indviklet skattesystem, men vi må kunne indrette et mere hensigtsmæssigt, som gør at vi kan sænke skat på arbejdsindkomster og alligevel tiltrække investeringer.

Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 46442
Fra  John Hannover Skrevet kl. 10:52
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

HVIS man skal beskatte fast ejendom (og ja de fleste økonomer elsker det) så vil jeg anbefale man gør det når man udtræder som ejer og ikke som løbende beskatning. Vi kan ikke spise mursten, og vurderingssystemer er dårlige idag i alle fald - Det duer ikke folk skal straffes for at købe noget - når de ikke får penge i hænderne.

Gør man det ved udtræden - f.eks. salgssum - infaltionsregleret (så inflationen ikke beskattes) minus købe sum x helt alm bundskat - så kan det fungere. 

Udtræden kan være ved endelig udtræden og overgang til leje bolig eller død ( i boet) Dermed beskattes den såkaldt samfundsskabte værdistigning / stigningen ud over alm inflation - Det tager lidt længere tid at få provenu, men det er retfærdigt.

Et problem vil være, at skat generelt er skat på fortjenester og tilsvarende fradrag på tab. Det vil uanset metode betyder, at der bør være fradrag for tab efter samme regler

vh John Hannover

6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER 
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER

Min gratis blog www.johnhannover.com 

Tilmeldt 17. Dec 07
Indlæg ialt: 1876
Skrevet kl. 14:54
Hvor mange stjerner giver du? :

Michael J.H. Davies:

Verdensbanken har for meget længe siden(ca. 40 år) indset, at 'trickle down virkning' er en myte. Det, der i praksis sker, er at dem med penge finder måder at blive rigere, mens dem uden bliver fattigere. Der er snarere tale om en 'opsugnings' virkning, altså det stik modsat af 'trickle down'. Det er nok den vigtigste grund til, at de 85 rigeste mennesker i verden i dag ejer lige så meget som den fattigste 50 % af verdens befolkningen!

Måske når du belærer andre om deres danskkundskaber - har du hørt om tilng som ordblinde - skulle du selv få læst rigtigt og tage matematikken med. Det verdensbankens tal viser er at for lille GINI og for stor GINI er skadeligt for væksten. Danmark tredoblede landbrugsproduktionen over en generation da man i 1750'erne lavede jordreformer således at de bønder der arbejdede på jordene fik mere til sig selv. Feudal systemer og kommunistiske systemer virker ikke for økonomien. Verdensbankens diferentielle analyser viser oggså at der for gennemsnitlige GINI'er ikke er en entydig effekt mellem GINI og velstand, så det er virkelig noget ævl at fyre af.

Matematisk er der også den store forskel at hvis man betaler 56% i skat og 25% i moms så får staten 65% af pengene. At give disse mennesker 10% mere mellem hænderne koster staten 5% af deres provenu, mendens det eksempelvis i USA hvor tallende er byttet om vil koste staten 10% at give befolkningen 5% mere. Derfor virker Trickle Down bedre jo mere økonomien er hæmmet af den offentlige sektor.

Tilmeldt 17. Dec 07
Indlæg ialt: 1876
Skrevet kl. 15:43
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Cookie - John Hannover:

nej A- jeg siger ikke at man bare kan sætte den til 42 eller xx eller hvad som helst. Jeg siger at man ikke bare bør gøre passiv indkomst billigere beskattet end aktiv arbejdsindkomst. Det er ellers rent smuthul for alle med et selskab til at betale 25% af de penge de får i lommen fra selskabet mod 42% for alle andre - den holder ikke.

Jeg er med på at det er svært at regne på alle konsekvenser, men vil man skattelettelser og bare siger, det kommer ind igen via dynamiske effekter i et land med kun 5% arbejdsløse, så tror jeg ikke på den. Der skal anvises konkrete besparelser for enhver skattelettelse, alt andet er totalt ansvarsløst mod samfundet.

Det er selvfølgelig et argument at du ikke er glad for lavere skat på investeringer end på arbejde, men faktum er at at danske virksomheder ogg iværksættere har elendige forhold for kapitalisering. Det kan godt være at du ikke synes at arbejdsløsheden er høj, men vi har 21% af arbejdsstyrken uden arbejde (15% i Sverige/16% i Tyskland) så noget har vi da at gøre godt med i dynamiske effekter. 

Klipset fra denne artikel http://www.business.dk/vaekst/danske-ivaerksaettere-taber-kamp-om-kapital

Danske iværksættere har markant sværere ved at finde finansiering til deres gode ideer end resten af Skandinavien. Så brutal er konklusionen i World Economic Forums årlige IT-rapport, hvor over 14.000 topledere fra mere end 140 lande medvirker. I rapporten indtager Danmark pladsen som nummer 72, når det gælder iværksætteres adgang til risikovillig kapital, mens Finland, Norge og Sverige ligger højere i undersøgelsen som henholdsvis nummer seks, ti og 15.

Vores beskatning på kapital betyder at en dansk iværksætter skal forrente den investerede kapital med 68% mere end hvis det var en svensker der investerede (42%/25%), og det er en katastrofe at vi er så lavt som investeringsland, uanset om du ikke kan lide forskellene.

Min basale holdning er at der skal være kollosal forskel på om du tjener dine penge som funktionær eller som med risiko for at tabe alt, og der skal være et kollosalt incitamet til at tænke stort, til at kunne gå ned og rejse dig igen.

Man må heller ikke glemme at investeringer som folk laver i deres virksomheder ofte kommer fra midler der er beskattet med min 56%, og gevinster igen beskattes med 56% hvis det er lån og kautioner istedet for ansvarlig kapital. Det betyder at 1mio som du kautionerer med har kostet dig mindst 2.3 mio og 1 mio du tjener er 440000kr værd, hvilket vil sige at hvis du vurderer chancen for at det går godt lavere end 516% mere sandsynligt end at det går skidt så skal du ikke kautionere.

Mine ønsker til en skattereform ville være:

1

Sikre fradragsret for tab på kautioner overfor selskaber. Det er blevet cotume at banker kræver personlig kaution for selv minimale lån, og der stilles selskabsejere elendigt, og som jeg for år siden udpegede og du tog med i din blog, så er denne risikoafdækning noget der kommer som et chock for de fleste der sstifter selskaber, og det kan være ødelæggende for fremtidige muligheder.

Vækstfonden gør bare risikoen større og er reelt set ret værdiløst udfra en risiko betragtning.

2

Sænk eller fjern topskatten

Igen synes jeg at der kan være fornuft i at give positiv særbehandling til selvstændige, da jeg ikke tror en funktionær med 600000kr i årsløn umiddelbart vil levere meget mere arbejde, men for selvstændige vil det betyde at risikoen ved at investerer/kautionere for din egen virksomhed halveres. 

At fjerne topskatten for selvstændige - eller selvstændige der har ansatte (hvor risikoen eksplodere) vil koste meget lidt og der vil helt sikkert give et positivt provenu efter et par år.

3

Fjern komplicereingen af skattelovgivningen - når du betaler moms må du fradrage moms uanset om det er til representation, kapitalfremskaffelser....,

Ja det er da rart med lavere beskatning, men det er først og fremmest et spørgsmål og at give meget bedre muligheder for at investere, tiltrække kapital, styre omkostninger, undgå administrativt bøvl, gøre der billigere at få de første ansatte...

94% af danske virksomheder når aldrig at få 5 ansatte - det er den skattemæssige skandale og vi har muligheder for at skabe så megen vækst i dette land hvis vi får alle med og frigør måske 100000 personer fra den offentlige sektor.

Tilmeldt 20. Jan 15
Indlæg ialt: 79
Skrevet kl. 17:58
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 3,0 stjerner givet af 2 person

Hej BroncofanDK

Nu orker jeg ikke lige at kommentere alt hvad du har skrevet, men vil i stedet henvise til produktivitetskommissionens rapport fra 2013:

http://produktivitetskommissionen.dk/media/164448/Baggrundsrapport%20om%20skat.pdf

Mht. dine ideer til en skattereform:

1. Skal jeg som skatteborger være med til at finansiere tab på kautioner overfor selskaber. Sikke en regning der var blevet ud af dette som følge af finanskrisen.
2. Økonomerne er uenige om hvilken effekt en fjernelse af topskatten vil give, og hvor hurtig de dynamiske effekter evt. begynder at virke. Nogle dynamiske effekter vil der nok komme, men spørgsmålet er bare hvor meget.
Måske kan du fortælle mig hvorfor den tidligere borgerlige regering udskød forhøjelse af grænsen for hvornår man skulle betale topskat?
3. Enig i at skattereglerne bør og skal forenkles.

Jeg gætter at du stemmer på ungdomspartiet for unge mænd, LA (hovedparten af dem der stemmer på LA, er unge mænd :-) ). Kan du fortælle mig hvilket forgangsland i ønsker Danmark skal ligne.

Og nej, jeg er ikke socialist.

Fra København
Tilmeldt 6. Jun 08
Indlæg ialt: 300
Fra  Scanpay ApS Skrevet kl. 16:01
Hvor mange stjerner giver du? :

Kære Linda.

Alle succesfulde iværksættere, i hvert fald dem jeg har været så heldig at møde, stemmer på Liberal Alliance. Hovedparten af dem er selvfølgelig også "unge mænd", og det må jo selvfølgelig være grunden til at de stemmer på LA. For det kan jo umuligt være LA's politik de stemmer på...

Hvis du spørger en økonom hvordan man bedst "presser citronen" og øger skatteprovenuet, så vil han formentlig foreslå at man øger beskatningen på fast ejendom. Dette skyldes ikke at ejendomsbeskatning er en specielt effektiv form for beskatning, men udelukkende at der ikke er andre skatter tilbage man med fordel kan hæve. Momsen må vi ikke hæve pga. EU, indkomstskatterne kan vi ikke hæve uden at provenuet falder (vi er på den forkerte side af lafferkurven) og afgifter tilføjer bureaukrati (koster arbejdspladser) og øger grænsehandel.

Efter min mening er løbende ejendomsskatter, som vi kender dem, ekstremt uretfærdige og usympatiske. Mine bedsteforældre betalte 200.000 kr om året i ejendomsskat (Vedbæk) for det hus de selv havde bygget tilbage i 70erne. Huset solgte de sidste år for 8.675.000 kr.

Fra Ballerup
Tilmeldt 6. Jun 08
Indlæg ialt: 16488
Fra  Poledanser underholdning danser Skrevet kl. 16:15
Hvor mange stjerner giver du? :

Ulrik Moe:

Kære Linda.

Alle succesfulde iværksættere, i hvert fald dem jeg har været så heldig at møde, stemmer på Liberal Alliance. Hovedparten af dem er selvfølgelig også "unge mænd", og det må jo selvfølgelig være grunden til at de stemmer på LA. For det kan jo umuligt være LA's politik de stemmer på...

Hvis du spørger en økonom hvordan man bedst "presser citronen" og øger skatteprovenuet, så vil han formentlig foreslå at man øger beskatningen på fast ejendom. Dette skyldes ikke at ejendomsbeskatning er en specielt effektiv form for beskatning, men udelukkende at der ikke er andre skatter tilbage man med fordel kan hæve. Momsen må vi ikke hæve pga. EU, indkomstskatterne kan vi ikke hæve uden at provenuet falder (vi er på den forkerte side af lafferkurven) og afgifter tilføjer bureaukrati (koster arbejdspladser) og øger grænsehandel.

Efter min mening er løbende ejendomsskatter, som vi kender dem, ekstremt uretfærdige og usympatiske. Mine bedsteforældre betalte 200.000 kr om året i ejendomsskat (Vedbæk) for det hus de selv havde bygget tilbage i 70erne. Huset solgte de sidste år for 8.675.000 kr.

Et er La parti program et andet er hvad de får igennem og det har ikke ligefrem været topskatte lettelser men lige har været mest fremme i forhandlinger nedsættelsen af bil afgiften er hvad jeg hører mest om i medier ,

jeg er forvirret de burde først sørge for vi er motiveret til at tjene nogle ekstra penge https://www.dr.dk/nyheder/politik/blaa-blok-forhandler-lavere-bilafgifter-paa-finansloven

Tilføjelse 

Dog er det meget sådanne meget i dansk politik , med alle partier , derved er meget svært at stemme og være sikker på vælger reelt det parti der går mest ind for sin mening.

personligt synes jeg mærker som om der loves mere og mere de senere år og mindre holdes , dog kan det godt være  jeg tager lidt fejl , men jeg synes at have læst om en artiklen om at det er mere personlige interessere mere nu end før , derved meget svært at finde udad hvem skal man stemme på for det skaber vækst i danmark , især den måde man mener der skaber vækst for meninger er forskellige , for vi forskellige mennesker 

poledancer.dk klik bestil shows altid god priser og lange shows

Tilmeldt 17. Dec 07
Indlæg ialt: 1876
Skrevet kl. 14:46
Hvor mange stjerner giver du? :

Lindajensen:

Hej BroncofanDK

Nu orker jeg ikke lige at kommentere alt hvad du har skrevet, men vil i stedet henvise til produktivitetskommissionens rapport fra 2013:

http://produktivitetskommissionen.dk/media/164448/Baggrundsrapport%20om%20skat.pdf

Mht. dine ideer til en skattereform:

1. Skal jeg som skatteborger være med til at finansiere tab på kautioner overfor selskaber. Sikke en regning der var blevet ud af dette som følge af finanskrisen.
2. Økonomerne er uenige om hvilken effekt en fjernelse af topskatten vil give, og hvor hurtig de dynamiske effekter evt. begynder at virke. Nogle dynamiske effekter vil der nok komme, men spørgsmålet er bare hvor meget.
Måske kan du fortælle mig hvorfor den tidligere borgerlige regering udskød forhøjelse af grænsen for hvornår man skulle betale topskat?
3. Enig i at skattereglerne bør og skal forenkles.

Jeg gætter at du stemmer på ungdomspartiet for unge mænd, LA (hovedparten af dem der stemmer på LA, er unge mænd :-) ). Kan du fortælle mig hvilket forgangsland i ønsker Danmark skal ligne.

Og nej, jeg er ikke socialist. 

Lad mig blot være så fri at antage at du synes at du - ikke som SKATTEborger, men som borger - er berettiget til at modtage provenu, når nogen kautionerer for at skabe grundlaget for at et selskab får arbejdskapital og det går godt, men du vil gladeligt trampe på de samme mennesker, hvis det går skidt som du nævner i punkt 1 så har du det godt med at disse mennesker skal straffes med femdobbelt risiko, bare du kan være med på fribillet.

Om du betegner dig selv som socialist eller ej er vel en komisk sidebemærkning idet samtlige danske partier fra Enhedslisten til Liberal Alliance er funderet i reguleret markedsøkonomi med forskellige ambitioner for omfordelingen (graden af Socialisme), ligesom samtlige vestlige lande iøvrigt er. 

At du kan finde økonomer - bl.a. i arbejderbevægelsen - der ikke er overbeviste om topskattens betydning, er egentligt totalt uinteressant da det ikke er disse mennesker der skaber arbejdspladserne, eller flytter dem udenlands. Finansministeriets AMANDA model og OECD's økonomer er dog ret entydige om at det vil skabe betydelige dynamiske effekter.

Hvorfor den tidligere borgerlige regering udskød at rykke grænsen for topskat, tænker jeg har to grundkomponenter.

1; Det er torskedumt at løfte grænsen fordi det er der hvor det er dyrest (alle får 15% i skattelettelse op til det nye gulv) og den dynamiske effekt er mindst. Det eneste argument er at det er betalingen for at dæmpe jantelovstropperne, men hvis du vil skabe arbejdspladser er det ikke et spørgsmål om der er nogen der vil tage en overarbejdstime men om der er nogen der vil tage risikoen og yde indsatsen.

2; Dynamiske effekter kommer langsomt og provenutabet kommer øjeblikkeligt  

Kort og godt er det egentligt ret ligegyldigt hvad Pernille Skipper, Uffe Elbæk, Pia Olsen ... synes for de skaber intet.

Hvis du spørger Vestas så er erhvervstilskud til "Grøn energi" altafgørende og Danmark går bankerot hvis ikke Vestas får statstilskud. Spørger du GTS instututterne ja så er forskningsmidler altafgørende, men spørger du iværksættere, Dansk Erhverv m.fl. så er det rammevilkårene der er afgørende, og at vil ligger på en 72' plads som investeringsland er bare ikke godt nok. 

Virksomheder der lever af at sælge til det offentlige synes at det offentlige forbrug skal op. Virksomheder der importerer vil gerne have inflation i Danmark, men sjovt nok så fokuserer eksportvirksomheder og produktionsvirksomheder på konkurrenceevnen - også lønkonkurrenceevnen.

Ps. når det drejer sig om at placere egne penge i Danmark er vi et af de dårligste lande i den industrialiserede verden, men når en journalist laver en analyse hvor man kigger på alle parametre der ikke har med lønsomhed at gøre så er vi verdens bedste. Sjovt ikke?

Side 5 ud af 7 (64 indlæg)