Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Hvilket land skal jeg betale SKAT til - Hjælp!

Side 1 ud af 1 (8 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 8. Jun 14
Indlæg ialt: 2
Skrevet kl. 09:51
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej alle venlige amino-hjælpere! 

Jeg har et spørgsmål vedr. betaling af skat ved udenlandsk lønindkomst. Det er et spørgsmål for en veninde, hvor jeg bør have kompetence til at kunne svare herpå, men har fundet mig selv i et virvar af forskellige regler, hvor jeg ikke kan finde ud af, hvilken er den gældende. Så jeg håber I kan hjælpe mig!

Sagen er den, at min veninde har adresse i Danmark, men arbejder på Disney Cruise Line på amerikansk farvande - fra Florida til Bahamas. Ifølge hendes kontrakt skal hun betale SKAT til USA. Hun er kun afsted fire måneder af gangen, og mener at hun er tilbage i Danmark en måned af gangen. Hun rejse den 5. januar 2016, og er tilbage igen omkring den 5. maj 2016. 

Ligningslovens § 33 = Jeg har været inde og læse om Ligningslovens §33A, som vedrører lempelse af skatten til Danmark, hvis man har adresse i Danmark, har en udenlandsk lønindkomst, arbejdsgiveren har arbejdssted i arbejdslandet, opholder sig i udlandet i mindst seks måneders varighed, dog er det tilladt at disse seks måneder er afbrudt af ophold i Danmark af maksimum 42 dages varighed. 

Så vidt jeg kan læse mig frem til, så opfylder hun disse betingelser, da hun ikke når at opholde sig i Danmark i mere end højst 42 dage. Jeg studser dog over og er forvirret over 6 måneders reglen, hvori der står, at det skal forstås som en månedsregel, og brudte døgn skal medregnes ved udlandsopholdet. Det er en forvirrende betegnelse og beregning, som jeg ikke kan finde hoved og hale i. 

Dobbeltbeskatningsaftale = Herudover har jeg fået forvirringen doblet up fsva. dobbeltbeskatningsoverenskomsten med USA. Er det rigtigt forstået, at når Danmark har en dobbeltbeskatningsaftale, så skal den danske skat nedsættes med den skat man betaler i USA, eller hvordan skal det forstås?!

Så det er en super kompliceret situation at finde ud af hvilke regler der gør sig gældende, som jeg håber, I kan hjælpe mig med at finde bare en smule rundt i!

Fra Frederiksberg
Tilmeldt 16. Sep 14
Indlæg ialt: 92
Fra  Nyt Skøde Skrevet kl. 14:41
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej elianeid,

Det er et kompliceret juridisk område - især når din venindes situation tydeligvis balancerer på grænsen.

SKAT har strenge krav til deres vurdering af en borgers tilknytning til Danmark, og dermed dennes skattepligt i Danmark.

Ejer hun den lejlighed/hus hun bor i?

Jeg vil rådføre mig med en advokat med speciale i Skatteret. Det kan selvfølgelig blive dyrt, men det er nok dyrere at lade vær.

Tilmeldt 8. Jun 14
Indlæg ialt: 2
Skrevet kl. 15:00
Hvor mange stjerner giver du? :

Nej, hun ejer ikke boligen, hvor hun har adresse, det er hendes forældres bolig.

Umiddelbart ville jeg mene, at DBO'en imellem Danmark og USA regulerer forholdet således, at hun er fuld skattepligtig i Danmark, da hun opholder sig mindre end 183 dage i USA og har adresse herhjemme, og så skal hun angive den udenlandske lønindkomst i sin selvangivelse, hvorefter der vil ske en dansk beskatning af hendes løn MEN med reduktion for den amerikanske skat hun har betalt.

Men det er lidt kompliceret, og jeg vil råde hende til at tage kontakt til skat. De må have en vejledningspligt

Fra Frederiksberg
Tilmeldt 16. Sep 14
Indlæg ialt: 92
Fra  Nyt Skøde Skrevet kl. 15:12
Hvor mange stjerner giver du? :

Tror det er et meget klogt ræssonement du har gjort dig. Hendes tilknytning til Danmark er for stort, hun er skattepligtig her.

Fra Frederiksberg
Tilmeldt 16. Sep 14
Indlæg ialt: 92
Fra  Nyt Skøde Skrevet kl. 15:13
Hvor mange stjerner giver du? :

Hun kan muligvis rette henvendelse til skat og anmode om et bindende svar på hendes forhold. Kan godt være det ikke gør sig gældende i disse situationer, bare lige en tanke jeg fik.

Fra Shanghai
Tilmeldt 8. Jan 06
Indlæg ialt: 167
Skrevet kl. 09:35
Hvor mange stjerner giver du? :

Få fat i en revisor der ved noget om det, det kan tjene sig hjem MANGE gange og så dyrt er det slet ikke. En 4-5000 er peanuts i forhold til at Skat graver år tilbage og finder ud af at der skal betales 12% ekstra af hele lønnen de sidste 3 år. De store firmaer har specialister på området udlandsdansker. KPMG, Deloitte o.s.v.

Tilmeldt 28. Dec 14
Indlæg ialt: 57
Skrevet kl. 10:17
Hvor mange stjerner giver du? :

elianeid:

Sagen er den, at min veninde har adresse i Danmark, men arbejder på Disney Cruise Line på amerikansk farvande - fra Florida til Bahamas.

Jeg tror du skal kigge i DIS/DAS lovgivningen.

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 11:26
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

elianeid:
Jeg studser dog over og er forvirret over 6 måneders reglen, hvori der står, at det skal forstås som en månedsregel, og brudte døgn skal medregnes ved udlandsopholdet. Det er en forvirrende betegnelse og beregning, som jeg ikke kan finde hoved og hale i. 

At det er en månedsregel betyder blot at for hver måned mere hun er hjemme lægges det 7 dage til de 42 gade (væk 7 måneder = 49 dage, Væk 8 måneder = 56 dage osv.)

En brudt dag er eksempelvis når du rejser ind i Danmark kl. 19 en fredag og rejser ud af Danmark igen mandag kl. 15. Det svarer til at du har opholdt dag i Danmark i 4 dage.

Omkring selve skatten så er det korrekt at Danmark har en dobbeltbeskatningsaftale med USA. Artikel 15 i denne angiver at såfremt der sejles i international trafik ligger beskatningsretten i det land, hvor besætningsmedlemmet er hjemmehørende (Her Danmark). Det må så betyde at din veninde må anskaffe sig et "frikort" i USA.

Skatten skal så i Danmark gøres op på normalvis, hvor hun så er berettiget til et sømandsfradrag på vist omkring 105.000 kr.

Side 1 ud af 1 (8 indlæg)