Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Økonomiske punkter at overveje før man går selvstændig?

Side 1 ud af 1 (7 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 30. May 15
Indlæg ialt: 2
Skrevet kl. 18:13
Hvor mange stjerner giver du? :

Hey, har behov for input her - jeg undrer hvilke økonomiske punkter man skal tage høje for i sine overvejelser om at gå selvstændig. Hertil tænker jeg f.eks. på pension, ferie, sygedage og ???

Grunden til at jeg spørger er at jeg arbejder med et ok job i IT branchen, men et meget gode vilkår iht. frihed, løn, pension osv. Dog også SÆRDELES krævende osv. Hvilket jeg derfor prøver at lave en økonomisk vurdering omkring hvad som bedst kan betale sig, dvs. enten fortsætte som tidligere, eller starte som selvstændig. Har styr på forretningsideen, konceptet og kapital. Så det handler mere "bare" om at finde ud af hvad jeg vil og hertil vil jeg gerne have det økonomiske aspekt med.

Er der nogen som kan hjælpe med hvilke ting man skal tage med i sine overvejelser?

pft.

Tilmeldt 19. Oct 08
Indlæg ialt: 1822
Skrevet kl. 23:08
Hvor mange stjerner giver du? :

Ja, hvis du spørger ud fra et økonomisk aspekt og ud fra en situation her og nu, er der for mig ingen tvivl om, at det vil være mest lønsomt at blive i dit nuværende job.

Rigtig mange selvstændige starter med at kæmpe og hutle sig igennem - og vel at mærke rigtig mange af os uden pension, ferie, frihed og særligt meget løn.

Det er nok netop hvis man tør give afkald på disse ting for selv at tage styring OG risiko, at man bliver selvstændig.

Fra Horsens
Tilmeldt 31. Jan 11
Indlæg ialt: 527
Fra  De skøre kugler Skrevet kl. 00:04
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

jeg vil tro at jeg nu tjener det dobbelte i forhold til den gang jeg var 100 % selvstændig.

Desuden vil jeg tro at jeg arbejder ca. halvt så meget :-)

Alligevel savner jeg en gang imellem at være selvstændig, og det er nok også derfor at jeg har startet et par projekter op ved siden af mit lønmodtagerarbejde.

Det er selvfølgelig ikke sikkert at du vil opleve det samme, men jeg kender mange selvstændige som ikke har lyst til at sætte sig ned og regne på hvad deres timeløn er.

Mit råd er altså:

Spring ud i det hvis du brænder for at gå selvstændig

Lad være hvis du gør det for at blive rig (med det samme)


Fra Silicon Valley (USA)
Tilmeldt 31. Mar 05
Indlæg ialt: 4047
Fra  InspireAnalytics Inc. Skrevet kl. 03:11
Hvor mange stjerner giver du? :

Enig med de to andre svar.

Jeg vil dog sige, at svaret også afhænger af, hvilken virksomhed du vil starte. Er det en konsulentvirksomhed, vil du sælge serviceydelser (online/offline), import/eksport, handel eller noget andet?

Mvh Carsten

Tilmeldt 30. May 15
Indlæg ialt: 2
Skrevet kl. 21:30
Hvor mange stjerner giver du? :

Tak for input indtil videre. det jeg leder efter er mere konkrete ting, er der skatte fordele? hvad gør man med firma bil vs. kørselstillæg, ferie. Så gerne lidt mere præcise ting end bare hvad andre folk har tjent eller synes, for dette er jo meget forskelligt og subjektivt. f.eks. tjener jeg i dag som "alm" lønslave ca. 1-1.3 mio. om året, men arbejder også sindsygt meget, har latterlige chefer, umenneskelige mål osv osv. så tror næsten kun at være selvstændig vil blive lettere. @ carsten - typen af virksomhed jeg overvejer er en konsulent forretning, nok sammen med 1-2 andre specialister indenfor vores felt, hvor vi forudser særdeles gode muligheder indenfor dette område på den korte og lange bane.

Fra Silicon Valley (USA)
Tilmeldt 31. Mar 05
Indlæg ialt: 4047
Fra  InspireAnalytics Inc. Skrevet kl. 21:50
Hvor mange stjerner giver du? :

Mulighederne:
@ carsten - typen af virksomhed jeg overvejer er en konsulent forretning, nok sammen med 1-2 andre specialister indenfor vores felt, hvor vi forudser særdeles gode muligheder ...

Netop som konsulent ser jeg en god mulighed for relativt hurtigt at kunne komme til at tjene det samme som man gør som lønmodtager, især hvis du er specialist indenfor dit felt, som du skriver. Man kan jo mere eller mindre fra første dag begynde at fakturere kunder.

Dog tager det nok mindst 3-6 måneder før der rigtigt kommer gang i ordrene, bl.a. fordi kunderne skal finde ud af at man eksisterer, der kan gå tid fra man snakker med en kunde til ordren er i hus etc.

Hvis du, og dine eventuelle partnere, ellers har et godt ry i branchen, har arbejdet på nogle store projekter eller lign. er det klart noget der fremmer væksten i starten.

Hvis du stifter et ApS, evt. med partnere, bliver I jo reelt ansatte i Jeres selskab, og laver lønsedler, og har et ansættelsesforhold der minder om det i har i dag. Forudsætningen er selvfølgelig at selskabet tjener penge, og der er penge på selskabets konto til lønninger. Jeg har tidl. arbejdet som konsulent i et selskab hvor vi var 4 ejere. Det fungerede meget som et lønmodtagerforhold, bare med den fordel, at vi ejede selskabet, og dermed den værdi der blev opbygget.

Mvh Carsten

Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 46435
Fra  John Hannover Skrevet kl. 22:05
Hvor mange stjerner giver du? :

Mulighederne:
hvad gør man med firma bil vs. kørselstillæg, ferie.
helt som hvis man er ansat - hvis vi taler om et selskab - Man er 100% almindelige ansat i langt de fleste forhold. Firmabil = skat af fri bil - bilen er udgift i firmaet - kører man privatbil for selskabet - statens takst for kørsel dog kun forudsat man har en reel løn så kørepenge ikke erstatter løn. Ferie: Bruger f.eks. danløn og afsætter feriepenge helt som din arbejdsgiver idag før det for dig, det er samme sag som ejer og ansat i selskabet - de afsættes så der er til feriepenge for jer den dag i evt slutter.  Ellers jo ferie med løn som funktionær

Der er lidt forskelle på ejer og ansatte, specielt hvis der ikke er mange andre ansatte, hvor ejer vil få bøvl med at gi sig selv de fleste personalegoder, som ellers ville kunne gives til ansatte - bl.a. dokumentation af at det er for selskabet og ikke for ejeren, men det må du sætte dig ind i, og så er der lovpligt arbejdsskade forsikring som skal findes, også selv om ejer måske ikke tager løn i begyndelsen ligesom direktør har forskel til ansatte - f.eks. i forhold til lønmodtagernes garantifond.

Med et par andre, er det meget vigtigt at I laver en god ejeraftale http://johnhannover.blogspot.dk/2013/09/is-og-aps-aftale.html - meget vigtigt for "latterlige chefer " kan let blive afløst fuldstændigt af latterlige 2 andre specialister - og hvorfor laver du ikke noget - og du er da ikke fem flade potter pxx værd så jeg skal da ha mere i løn og jo vi skal tage den ordre - eller nej vil skal ikke og og - så ejeraftaler og klare forhold så du ikke bare bytter "latterlige chefer" med andet problem

husk også at overveje administrationen. Det er ikke sikkert du gider sidde med et regnskab og bankforhandlinger og hvad ved jeg, men det kan man jo betale sig fra

god vind med det

vh John Hannover

6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER 
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER

Min gratis blog www.johnhannover.com 

Side 1 ud af 1 (7 indlæg)