Jeg står i den situation at have fået til opgave at undersøge, hvilke punkter man bør være obs. på vedrørende import af spiritus fra Sydkorea, herunder Told & Skat, pantmærkning osv. I sagens kerne, er det en koreansk restauratør, der har set et potentiale i at importere og sælge specifikke koreanske spiritus, til det danske marked. (Øl på 5% alkohol, Risvin på 19% alkohol) Så vidt jeg har kunnet researche mig frem til, skal virksomheden/restauranten oprettes som importør, plus at der skal ligge et "indskud" på 200.000,- DKK. Derudover kommer alle de punkter, der skal overholdes ifm. pantmærkning (hvilket principielt er simpelt nok). http://www.dansk-retursystem.dk/content/dk/importorer_producenter Spørgsmålet går derfor på: Om der er nogle der kan være behjælpelig med at ridse de punkter op for mig, som man skal være opmærksom på/overholde ifm. import af spiritus fra Sydkorea? På forhånd mange tak. - Henrik Skou, Kotra Copenhagen. |
Hej Henrik
Umiddelbart lyder det som om du blander spiritus og vin / øl sammen. Reglerne for vin / øl er lagt lempeligere end for spiritus. Det er mig bekendt kun for rigtigt spiritus at du skal deponere min. 200.000 DKK. Der er dog visse undtagelser mht. nogle vin destillater læs mere om undtagelserne her: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oID=1975542&chk=210252
Du kan læse mere her: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2046166
Udover SKAT skal du have tilladele til import fra 3. lande af fødevarestyrelsen.