Jeg har lige spørgsmål ang. Emhætte i smørrebrødsbutik, som jeg har skrevet før er jeg igang med at få startet en smødbrød op hvis jeg for tilladelse fra kommunen, butikken er en ejerbutik og ligger i en ejendom hvor der er 2 etager oven på min butik, idag er der hverken køkken eller noget og det er derfor jeg søger gennem kommunen, for at etablere et fungerende køkken, men der lidt om at man ikke må sætte emhætten til ejendommes eksisterende skorsten/udluft, hvad gør man så, for man fat i en diamantborde og får ham til at lave et hul i vægge og så en slange ud der, eller sætter man en emhætte op med kulfiltre....?? Håber nogen ved lidt om det eller har hørt lidt om hvad man gør...
Undskyld mig men det virker som om du ikke ved noget om det at etablere et produktionskøkken, få noget prof hjælp så du ikke kommer galt af sted rent økonomisk.
Kommunen vil formodentlig kræve at der er separat afkast over taghøjde. I øvrigt skal dit køkken godkendes af levnedsmiddelstyrelse.
Rigtig god ide at få hjælp af en prof, og det behøver ikke være dyrt. Skriv hvis du vil have et nr til en super dygtig en af slagsen. Jeg samarbejder med ham lige nu m.h.t ny restaurant, inventar og rådgivning.
Men det går an på mange ting. Såsom hvis du ikke har friture og den slags og kun skal have et par kogeplader så er der håb for dig og din økonomi. For udsugning over tagryg er MONSTER dyrt.
RAVN ja det er rigtig at jeg ikke ved noget noget at bygge et prod.køkken eller et køkken der kan smøres nogle madder, stege en frikkadelle og laves en fiskefilet og det var derfor jeg håbede på lidt feedback herinde, byggetilladelse er jeg så godt klar over at jeg skal have og det er også den der er igang hos kommunen, ville egentlig bare høre om der var nogle der havde erfaring med div, udsug eller kunne komme med noget konstruktivt.
Kender desværre ikke meget til det, men som en anden skriver, skal køkkenet godkendes af levnedsmiddel styrelsen.
Udover krav til emhætter og beklædning i køkkenet KAN der også være krav om at der skal være fedtudskiller på kloak og lign.
Alt med fedtudskiller og emhætter og lign. er nok også et spørgsmål om, om der kun skal være kogeplader til at tilberede eller om du skal have en friture og andre ting i den stil.
Nogle gange bevæger man sig ud af sin normale verden og hverdag og det skal der også være plads til, tænk hvis der ikke der ikke var nogen der turde det, så ville verden være et trist sted at være, og så er det dejligt at lære nye ting hele tiden hvis du spøger mig i hvert fald.... ;)
Vi er specialister i emhætter til privatbrug. Vores indtryk er, at Thermex er det danske firma, som ved mest om specialemfang og alternative løsninger. Prøv eventuelt at kontakte deres tekniske afdeling, når du har svar fra kommune og andre instanser mht. hvad der er lovmæssigt påkrævet.