Hvis jeg køber f.eks. en dressing i store flasker (3L), må jeg så godt selv fylde det på mindre flasker eller hvad er reglerne indenfor dette? Hvis jeg ikke selv må, hvordan skal det så foregå?
Med hensynt il holdbarhed på dine produkter, så bryder du garanteret en forsegling når du "pakker" om, det vil sige at din dressing ikke vil kunne have en længere holdbarhed, end den der angives på det oprindelige produkt som værende "holdbarhed efter åbning"
Ydermere så ved jeg ikke hvordan producenten af dressingerne har det med at du sælger den videre. Der skal du nok ind og undersøge om de tillader videresalg.
Med hensynt il holdbarhed på dine produkter, så bryder du garanteret en forsegling når du "pakker" om, det vil sige at din dressing ikke vil kunne have en længere holdbarhed, end den der angives på det oprindelige produkt som værende "holdbarhed efter åbning"
De fleste dressinger har enten et tilstrækkeligt olieindhold, eller en PH-værdi der gør at indholdet ikke er pakket i beskyttet atmosfære. De fleste dressinger af navnligt et mærke som sælges i supermarkeder, engros etc. er låget drejebart og kan drejes af uden at bryde en forsegling.
Simon Peter Langkilde Jakobsen:
Ja det må du godt på følgende betingelser:
- Du skal være registreret hos fødevarestyrelsen
- Du skal have godkendt lokalerne
- Der skal udarbejdes en egenkontrol
Husk at der er en bagatelgrænse, som han skal være over førend disse gør sig gældende. Er der f.eks. tale om en mindre ompakning af dressinger til brug på et gademarked o.l. så skal det ikke godkendes.
Han skal højst sandsynligt også optages i næringsbasen (Hvilket alene koster 1.100,- p.a.) hvis han er over bagatelgrænsen, samt overholde tusinde andre ting indskrevet i fødevarelovgivningen.
De fleste dressinger har enten et tilstrækkeligt olieindhold, eller en PH-værdi der gør at indholdet ikke er pakket i beskyttet atmosfære. De fleste dressinger af navnligt et mærke som sælges i supermarkeder, engros etc. er låget drejebart og kan drejes af uden at bryde en forsegling.
Dælme ikke mange jeg ser, hvor der ikke er angivet en før/ efter åbning holdbarhed, om ikke andet så skal de som regel opbevares på køl efter åbning. Og alle jeg kender til er enten lukket lufttæt til, eller forseglet med en lille alu-film.
Næringsbasen er, hvis man omsætter for over 50.000 kroner om året, og ikke alene koster det optagelsegebyr, det kræver også at man består optagelsesprøven.
OK så opsummeret, så er det måske lige før det bedre kan betale sig at få en til at producere det og pakke det for mig? Der er ikke tale om dressing fra en kendt producent eller med en kendt smag, men en dressing der simpelthen bare ikke findes på det Danske marked.