Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Hvornår skal man informere medarbejdere om konkurs

Side 1 ud af 1 (4 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 16. Dec 13
Indlæg ialt: 6
Skrevet kl. 07:19
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvis et firma står overfor en konkurs, hvornår skal denne senest informere medarbejderne? Såfremt der er et krav herom?

Fra København
Tilmeldt 30. Jul 07
Indlæg ialt: 2196
Skrevet kl. 19:10
Hvor mange stjerner giver du? :

Alle skal informeres samtidig. Hverken medarbejdere eller kunder eller kreditorer skal forfordeles, men informeres når det er kommet selskabet til kendskab, at nu kan regningerne ikke længeres betales (betalingsstandsning) eller at der er indgivet en konkursbegæring mod selskabet.

Der er ingen, der må få kendskab til situationen før andre, så dette skal undgås.

Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 46446
Fra  John Hannover Skrevet kl. 19:19
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Jeg vil nu mene det er lovligt at orientere tillidsmænd under tavshedspligt først - for at gi dem lejlighed til input. Ofte er der jo intet at gøre, men teoretisk kunne en konkurs føre til at dele alligevel kan videreføres, så for ren standard, ville jeg nu nok kalde valgte tillidsfolk ind til orientering først - med fuld tavshedspligt (som de generelt fint overholder og i øvrigt jo ellers kan straffes for brud på). Nøglepersoner i virksomheden/selskabet kan godt med tavshedspligt, (finanschefen, underdirektøren osv) - være forhåndsorienterede alene af den grund de er med i alle de overvejelser man kan ha inden en konkurs.

vh

6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER 
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER

Min gratis blog www.johnhannover.com 

Fra Bedsted
Tilmeldt 20. Jan 10
Indlæg ialt: 207
Fra  TP CON Skrevet kl. 08:16
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Du bruger formuleringen "står overfor konkurs". Hvis det betyder, at virksomhedens ejere har prøvet alt og nu indser, at konkurs er den eneste udvej, så skal der indgives en konkursbegæring. Det er helt lovligt at afvente med at orientere medarbejdere og alle andre indtil det øjeblik hvor konkursbegæringen er afsendt, men det skal så gøres umiddelbart efter. Indtil den er afsendt, er virksomheden i lovens forstand i normal drift, der findes ikke bestemmelser vedrørende "konkurs truet" eller "betalingsstansnings truet" eller andet, forud for dette.
Efter en konkursbegæring og under behandlingen, hvis der forud er forfordelt økonomisk med hensyn til kreditorer (herunder banker og ejere), altså at virksomhedens ejere/ledelse har haft vished om, at en konkurs var nært forestående og delt penge ud til nogen kreditorer eller sig selv "umiddelbart" inden en konkurs, så "klapper fælden".

Men man har ikke pligt til orientere hverken medarbejdere eller andre forud for en konkurs/betalingsstansning, hvis der arbejdes med forskellige andre scenarier (kapitaltilførsel, salg af virksomheden, man har givet tilbud på en "stor sag" og forventer at den kan redde virksomheden etc.), så skal der ikke orienteres, virksomheden er i normal drift i lovens forstand. (Hvis virksomheden er børsnoteret, er det lidt en anden sag, børsen skal orienteres om alle betydelige driftsmæssige beslutninger, men det er børsregler, og gælder kun børsnoterede selskaber.) 

Så der findes ikke krav til nogen orientering til nogen forud for en konkurs/betalingsstansning. Enten har man (eller en kreditor) indsendt en konkursbegæring eller også har man ikke. Og indtil da er det "business as usual" i lovens forstand.  

  

     

Side 1 ud af 1 (4 indlæg)