Hej, jeg overvejer at starte en lille butik i københavnsområdet med salg til private af vin, oste, delikatesser osv., uden udskænking/servering af nogen art. Mit spørgsmål er: er der nogen krav til hvordan butikslokalet skal være? Skal der fx. være mindst et bestemt antal m2? Skal der være (kunde) toilet? Og det vigtigste - hvis jeg vil have et "oficielt" svar på de samme spørgsmål, hvor skal jeg så henvende mig? Der må vel være en eller anden instans der præcist kan informere mig om alle de krav/restriktioner der måtte være for at få lov at drive forretning? Jeg ved man skal oprettes i næringsbasen og registreres hos fødevarestyrelsen/have autorisation, men jeg kan ikke se nogen steder hvilke regler der gælder generelt for at have butik, og i særdeleshed for at sælge fødevarer. Tusind tak på forhånd for jeres hjælp. Asbjørn. |
Prøv og kontakte fødevarestyrelsen de kan hjælpe dig. Det er en af deres opgaver og så får du de 100% regler.