(Nu hedder jeg så ikke Morten, men Nina :-) Jeg svarede bare på Mortens indlæg) Altså det lyder nok dumt i dine kaffe-ører, men hvad forskel gør det om det er lavet af skorpe eller bønne - altså kan det ikke være lige meget? Eller er skorpen specielt usund i forhold til kaffebønner.. Indeholder det fx ekstra koffein? |
Hej Nina
Jeg er heller ikke kaffe ekspert og jeg lærer hele tiden noget nyt som jeg så deler og diskuterer med andre kaffe elskere. Har altid opbevaret min kaffe ventil pose i køleskabet og har anbefalet til andre at gøre det samme, da jeg fik det at vide før i tiden af "eksperter". Personlig føler jeg også en bedre smag af kaffen på den måde, men hvis eksperterne siger det er forkert så må det være forkert.
Ang. dit spørgsmål vil jeg lade dette billede forklare det:
På venstre siden har du kaffebær som den er når den bliver plukket fra træet.
Ved siden af den har du den skorpe (tom skal) jeg omtaler og ud af den kommer to stk. grønne kaffe bønner. De bliver så ristet og kommer i den farve som du kender i dag når du køber kaffen.
Om skorpen igennem dens liv absorberer så mange råstoffer/smag fra kaffebønnerne og omvendt ved jeg det ikke. Jeg er blevet informeret fra lokale kaffefarmere om det og har også fået det at vide fra nogle store kaffe eksportører i Uganda. Uanset om det er sandt / falskt så er instant coffee ikke kaffe som den er tiltænkt fra naturens side og den rigtige kaffe er mange gange "sundere".