Vil meget gerne ha jeres konstruktive syn på sagen.
Jeg er startet på en skole i Odense hvor der ikke er nogen kantine, da det er midlertidige lokaler i 2-3 år.
Det har derfor været til debat på skolen med den øverste ledelse. De mener ikke det kan svare sig at flytte/starte en kantine. Jeg mener de tager fejl, da der går Ca. 200 elever på dette midlertidige sted. Jeg vil mene der kunne være et grundlag for at starte en madordning/kantine til de kursister som går her, da en del af de folk tager ned i byen for at købe mad.
Min idé ville så være at lave et samarbejde med et bageri/sandwich hus, som vil levere mad til frokost pausen.
Spørgsmål: Kan det lade sig gøre hvis jeg startede et firma? Så jeg får det optimale ud af moms osv.?
200 studerende til frokost - Der er absolut gode muligheder for at sælge noget mad. I kan sagtens få en eller flere aftaler med virksomheder der kan leverer til jer. Løsningen kunne f.eks. være sms bestilling inden kl 10 levering kl 12 eller lignende.
Ja selvfølgelig kan der laves penge i de 2-3 måneder. Som du selv nævner skal I blot lave en aftale med en cater om at levere maden. Som udgangspunkt kunne jeres arbejde bestå i at lave et bestillingssystem (ikke noget fancy, bare noget der virker) samt modtage og håndtere alle betalinger. Herved skal cateren kun gøre det han alligevel laver; mad.
Jeg har fået svar fra den øverste ledelse med et grønt lys! Så det er super lækkert.
Nogle som kender en god fremgangsmåde til det som jeg skal igang med nu.?
Udover at jeg skal undersøge markede for mulige samarbejds partnere (catere-bagere mm.)Som ville kunne være leveringsdygtige på priser,maden,tiden,osv.
Undersøg lige hvordan og hvorledes det er med hygienge regler omgivelser og sådan i forhold til at servere mad. Har i pølsekort, mener jeg det hedder? Der er mange mærkelige regler omkring mad. Men hvis jeg var dig ville jeg undersøge disse ting :)
Hvilken rolle skal du have i det her? Skal du være mellemled, eller har du bare kæmper for at hjælpe andre? Det er lidt tvetydigt, men rimelig essentielt!
Du må ikke selv producere mad uden at køkkenet/lokalerne er godkendt. Derudover skal du registreres hos FVST, optages i næringsbasen m.m
Du skal nok stadig undersøge det med fødevaremyndighederne. Hvis du sælger madvarer videre, er der en del regler, der skal overholdes, bl.a. omkring indretning af lokalerne.