Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Dont ‘messe’ with me!

2.919 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
09 April 2013

Jeg har deltaget i en del messer både som besøgende men også som udstiller, og er sikker på jeg kan give den gængse Amino-læser lidt tips med på vejen.

Messer er ikke så udbredt en del af forretningskulturen i Nordeuropa, men i Asien er det her du møder dine kunder og opbygger relationer – nok også på grund af de større afstande. Jeg har gennem de mange år jeg har boet i Asien deltaget i mange messer som besøgende, men har på det seneste i stigende grad været udstiller med en af mine ”kunder”. Det er en fast del af vores strategi at deltage i op til 8 messer på et år i hele verden, og den vej igennem også pleje relationer med deres kunder eftersom de mødes på månedlig basis. Dette er klogt alt afhængigt af hvor stort og internationalt ens marked og produkt er. Jeg har nu været med en del gange, og efter et par gange føles det næsten som en lille familie, der rejser rundt i verden.

Der er skrevet lange bøger om netop dette emne, men praktiske som vi er her på Amino, tager jeg udgangspunkt i mine egne erfaringer.

Alt efter om man er en lille eller stor udstiller, er der en del forberedelser der kan gøres inden messen. Selvfølgelig skal der tænkes på design af ens stand, men lad os bare tage udgangspunkt i at der bruges en lille standard stand, hvor der er begrænset plads til ændringer. Dog skal der tænkes i hvordan du kan lave standen så interessant for den potentielle kunde, så du kan få startet en dialog med denne. Som besøgende kan visse forberedelser dog også gøre messen til en bedre oplevelse.

Som udstiller:

-          Messerne varer som regel 4 dage, og det er de midterste 2 dage der er travlest. Fortvivl ikke hvis fremmødet den første dag er mindre end forventet. Den første dag er altid ringest besøgt.

-          De bedste stande sælges først, så jo tidligere planlægning – jo større chance for en god messestand.

-          Forbered dig inden messen, med gode svar på forventede top 10 spørgsmål fra besøgende. De spørgsmål vil dække 80% af alle spørgsmål stillet på messen. Efter messen opdateres listen, hvis du ikke ramte helt plet. Så er du klar til næste messe.

-          Der vil typisk være internationale besøgende, så lær tekniske ord på de mest udbredte sprog. Hvis det er på fremmedsprog – lær fagudtryk på dette sprog.

-          Sælg kun hvad kunden vil købe. Inden du starter salgstalen, sørg for at få en ide omkring hvad den besøgende er interesseret i.  Herefter start dit pitch.

-          Messer kan umiddelbart virke dyre, men kan være en rigtig god og billig måde til at stikke en finger i jorden, og til at se på interesseren for ens produkt. Specielt effektivt til nye markeder man ikke ved så meget om, og dermed få en ide om de ville kunne lide ens produkt.

-          Sørg for at være oplagt – ellers giver det hele ingen mening! Få din nattesøvn.

-          Løb ALDRIG tør for forretningskort eller marketingsmateriale. Oversæt evt. den ene side til det lokale sprog, hvis hovedparten af besøgende er fra dette land. Skriv specifikt hvad du laver på forretningskortet, så den besøgende kan huske dette ved at kigge på kortet efter messen. Han vil modtage mange…

Som besøgende:

-          Sørg for præcist at sætte dig ind i hvad du er på messen efter. Er det en meget stor messe såsom Canton messen f.eks. er det ikke muligt at nå det hele.

-          Prioriter, da dit hoved ikke kan bevare 100% fokus hele dagen, så få klaret de vigtigste ting først.

-          Det anbefales at komme så tidligt på messen som muligt, så du eventuelt kan komme igen og snakke yderligere med leverandøren, efter du har tænkt mere over produktet eller har betænkeligheder. Det er langt nemmere face-to-face.

-          Det kan være en god mulighed til at få et besøg på leverandørens fabrik eller kontor efter messen, hvis vedkommende er fra samme område. Sørg for at booke dette besøg så tidligt som muligt. Der er nemlig mange der benytter denne lejlighed til dette.

-          Book turen tidligst muligt. Prisen på hotel bliver kun højere – specielt i messe-området.

-          Hav altid forretningskort med, hvis du vil opfattes som seriøs.

Sidste tip! Husk at have godt fodtøj på uanset om du er udstiller eller besøgende. Der bliver virkelig gået mange kilometer eller stået op i mange timer. You will thank me later!

Dette var hvad jeg havde i tankerne her på vej hjem fra en messe i Dubai.

Kunne ovenstående bruges… Please like eller del.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Ulrich skriver Skriv dig op