Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Ulrich Heegaard fra AsiaPhase Kinesisk takt og tone - Yderligere 10 tips - Del 2 af 2

Kinesisk takt og tone - Yderligere 10 tips - Del 2 af 2

5.028 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
30 October 2012

Fortsættelse af del 1.

# 9
Undlad at skrive folks navn i rødt.

Selvom rød er en heldig farve i det kinesiske samfund, er det ikke meningen at man skriver folks navne ved brug af denne farve. Hvorfor ikke? Fordi at navne på afdøde traditionelt blev malet med rødt på deres gravsten.

# 10
Komplimenter

Kinesere komplimenterer gerne. De vil sige "Wow! Dit kinesisk er meget godt!" efter du har sagt Ni Hao. De vil fortælle dig, at dit land er det smukkeste i verden, selvom de aldrig har været der, at du er så smuk, at du ser ung ud, at du har en perfekt næse, at din hud er så hvid, at du kan bruge spisepinde meget godt, selvom du ikke kan bruge dem ordentligt...

Mange udlændinge ser denne form for falske komplementer blottet for oprigtighed. Sådan føler jeg det også til tider. Den sædvanlige måde at reagere på, er at acceptere komplimenten med ydmyghed og give en kompliment tilbage. Jeg tager stor glæde i forsøget på at finde kreative flatterende bemærkninger.

# 11
Visitkort

I de vestlige lande, veksles visitkort sædvanligvis til ... well ... erhvervsmæssige formål! Men i det kinesiske samfund, er de rutinemæssigt brugt og tjener som et middel til introduktionen i selv de mest almindelige forhold.

  • Altid tilbyd eller modtag et visitkort med begge hænder.
  • Tag et kig på kortet, inden det lægges væk.
  • Undlad at skrive på et visitkort (foran kineserne i hvert fald).
  • Anbring ikke visitkort i din baglomme, men vis respekt når du behandler det.

# 12
Tøj og udseende

Det er ikke ualmindeligt at se mænd gå topløse rundt i de vestlige byer, men her er det en helt anden historie: Behold din T-shirt på, selvom det er 40 grader udenfor!

På stranden, vil de fleste kinesiske piger ikke bære bikini fordi mørk hud ikke er værdsat i kinesisk kultur, så du skal ikke blive overrasket, hvis alle mændene stirrer på dig, hvis du bruger en. Dette punkt er dog ikke så galt længere.

Bortset fra det, skal du være iført fint "normal" vestlig påklædning. Ikke noget at være bange for her, da kineserne (specielt mændene) er utrolig dårlige til at klæde sig på. Mændene prøver slet ikke, hvorimod kvinderne prøver - med til tider mindre succesfuldt resultat.

# 15
Spyt

Du vil se igen og igen at der bliver spyttet på gaden. Det er ikke unormalt, selvom mere sofistikerede kinesere så småt har vendt sig af med det. Så bliv ikke bange eller tro de ikke respekterer dig hvis du ser dette.

# 16
Tipping

Der gives normalt ikke tip i barer, restauranter eller taxaer, og det forventes heller ikke at du gør det. Men selvfølgelig, hvis du beslutter dig for at efterlade et tip, vil ingen klage over det.

# 17
Offentlig visning af kærlighed

Traditionelt er kærlighed vist i offentligheden ikke accepteret i det kinesiske samfund. At gå hånd i hånd, er ok og MEGET normalt for alle køn i alle aldre. At holde hinanden om taljen på en bænk i parken og samtidig have en romantisk diskussion er også okay (især om natten). Men åbenlyst “french kiss” og lign. er absolut uhensigtsmæssigt.

# 18
At tabe ansigt

Det er ikke nemt at forstå det kinesiske begreb "ansigt", så jeg vil forsøge at holde det meget simpelt her og kun give dig de vigtigste tips.

  • Undgå at opfør dig på en måde, der vil gøre nogen forlegen.
  • Du må ikke kritisere nogen foran andre mennesker.
  • Du må ikke miste dit temperament, selvom du er i en meget frustrerende situation. (selvom dette punkt til tider kan være meget svært)
  • Du må ikke råbe på folk, og vise vrede. Til tider kan kinesere dog virke som om dette punkt er lige meget.
  • Du må ikke acceptere komplimenter for let. Vis noget ydmyghed.
  • Du må ikke tale for meget om dig selv.
  • Komplimenter andre oprigtigt.

Endelig skal du huske, at kineserne normalt smiler, selvom de er vrede eller flove. De griner ikke ad dig. De gør simpelthen deres bedste for at undgå en fuld-on konfrontation og yderligere komplikationer.

Hvad med den kinesiske overtro? Taiwaneserne er nogle af de mest overtroiske folk, jeg har mødt, men det kinesiske samfund bliver til tider også kontrolleret af tonsvis af skørt overtro!

Håber min gennemgang hjalp.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Ulrich skriver Skriv dig op