Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Ulrich Heegaard fra AsiaPhase Klar til at date din leverandør? DEL 2 af 2

Klar til at date din leverandør? DEL 2 af 2

1.806 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
03 September 2012

Jeg har i nedenstående lavet en liste over hvorfor kunder tit føler sig ”snydt” af deres leverandør og ikke været igennem nedenstående punkter...

  1. Kunden vidste ikke/gad ikke eller havde ikke ressourcerne til at gå i dybden med deres leverandør.
  2. Kunden undersøgte ikke følgende: Leverandøren var ”rigtig” og rent faktisk havde en registreret forretning. Med hvilken kapital var leverandøren registeret? Er deres kapitalgrundlag stort nok til at kunne tage din ordre eller kompensere dig hvis noget går galt?
  3. Undgå følgende leverandører ved første blik: a) Leverandører der sælger til ekstremt lave priser b) Leverandører der sælger kopierede varer c) Hvis ikke i Kina, Leverandører der ikke har en hjemmeside eller kun bruger gratis B2B hjemmesider. Hvis de stadig lever i 70’erne hvordan forventer du så de kan følge op som var vi i nutiden? d) Leverandører der kun bruger personlige konti eller Western Union til at acceptere betaling.
  4. Leverandører fra Canton Fair eller andre af de store messer er typisk til at stole på, men eftersom de er på messen, hvor standene er meget dyre, er de typisk mest mindede på store kunder. Dette betyder at du som lille kunde ikke vil få den opmærksomhed som du behøver.
  5. Kan din leverandør findes på en hjemmeside for en industri organisation, er denne typisk til at stole på.
  6. At en leverandør er guld partner eller lign på Alibaba, betyder ikke at du 100% kan stole på dem. Deres certificeringer er tit et spørgsmål om betaling til portalen der udbyder disse.
  7. Når en leverandør skal vurderes, er en meget vigtig parameter deres evne til at kommunikere. Sorter leverandører der ikke lever op til jeres forventninger i forhold til dette fra tidligt.
  8. At ligge en prøveordre og gå igennem hele produktionsflowet, er typisk den bedste måde at teste en leverandør. Du kan således ligge prøveordrer hos flere leverandører og sammenligne resultatet og processen.
  9. Når den rigtige leverandør er fundet burde næste step være et besøg til fabrikken, et besøg til den lokale kommune for at høre om denne, samt et online baggrundscheck.
  10. Når leverandøren besøges skal følgende undersøges: a) Er adressen på deres ’business license’ den samme som de rent faktisk opererer på? b) Svarer leverandørens udstyr/maskiner til kapacitet og teknologi niveau i produktet? c) Hvad er registreret kapital hos leverandøren?
  11. Det kan være risikobetonet at ligge en ordre på 1 million DKK hos en fabrik der har 300.000 RMB i registreret kapital. Hvad hvis der er en kontraktmæssigt problem og der skal kompenseres?
  12. Tag et besøg hos kommunen (administration of industry and commerce) for at bekræfte informationen fra leverandøren.
  13. Der kan til tider med fordel handles gennem en mellemmand. Han tager sig af kommunikationen med fabrikken og kan sørge for en smooth produktion. Han har forholdet til fabrikken og kan tit gøre at produktionen kører som den skal. Selvfølgelig betales der ekstra for dette, men er det en god mellemmand, kan pengene være givet godt ud og du kan spare meget tid på dette og koncentrere dig om din egentlige forretning. Bruger du mellemmand, skal hans firma således også gennem ovenstående baggrundscheck.

Det er ikke nemt at få et godt produktionssetup. Det tager tid at finde den rigtige leverandør, så brug den tid det tager. Du vil takke mig senere…

HUSK at abonnere på fremtidige indlæg, hvis du føler du får noget ud af det du læser! På forhånd tak.

Næste indlæg: Online Business i Kina

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Ulrich skriver Skriv dig op