Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs tommeltot Nå, så du søger en *dygtig* programmør/udvikler til at lave dit projekt !?

Nå, så du søger en *dygtig* programmør/udvikler til at lave dit projekt !?

2.199 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 March 2014

Så fik du idéen, men du mangler liiiige en *dygtig* programmør til at lave det der system som du mangler for at få det hele til at spille, så du kan fortsætte ud i verden og skabe den forretning du har drømt om længe.

Jeg deler helt sikkert din entusiasme, men siden jeg er softwareudvikler, så er det vist vigtigt lige at få dig hevet ned på jorden igen - for ser du, programmører/softwareudviklere er desværre ikke papkassesamlere, og det system du drømmer om er noget det tager årtier om at lære hvordan man laver på en ordentlig måde.

Personligt har jeg udviklet software for banker, energiselskaber, små virksomheder, for mig selv, og en helt masse andet - og derudover så er jeg også tit arbejdet som freelancer på flere forskellige projekter. Og fælles for alle de freelanceprojekter jeg har taget på mig er at jeg stort set aldrig har tjent en krone på det (særligt ikke når man ser på hvor meget tid jeg har brugt udenom det reelle arbejde).

Problemet starter når en iværksætter har fået en god idé, og de rammes af det jeg kalder "iværksætterkuller". Din idé skal i søen, og det skal helst være igår. Så du skriver et indlæg på Amino, du kontakter folk på freelancer sites hvor du med meget hæftig entusiasme beskriver din idé og at du da godt kan betale, eller måske endda dele forretningen med udvikleren, eller måske spørger du bare "Hvor meget kostern' ?".

Men i farten har du helt glemt at du stiller et UTROLIGT vagt spørgsmål til en gruppe af meget sofistikerede teknikkere som alle arbejder i hver deres branche af softwareudvikling, og du glemmer i øvrigt at fortælle dem noget som helst teknisk eller planmæssigt omkring din fantastiske idé.

Forestil dig at du går ind i et stormagasin og råber: "Jeg vil købe noget!". Og så skal butiksassistenterne ellers til at finde ud af hvad det er du vil have, hvad dit budget er, hvor meget du vil købe, lære din smag at kende...

Du kan godt selv se problemet ikke ?

Problemet er ikke at der er mangel på folk der vil sælge dig noget - men snarere at du er så lidt specifik omkring hvad du vil have, at der ikke er nogen der kan hjælpe dig - for det tager simpelthen for lang tid at finde ud af hvad du vil have, og vurdere om det er en god forretning, hvor man hellere vil bruge tiden på arbejde hvor man kender udfaldet.

Jeg vil rigtigt hjælpe dig med at stille de rigtige spørgsmål, så du kommer hurtigere i mål med din idé - men det kræver at du sætter dig lidt ind i det område du bevæger dig ind på. Og for at give dig en forsmag på det, så er der ingen bedre måde end at give dig muligheden for at se hvad softwareudviklere tænker når de hører dig snakke om din idé: 

Gør dig selv en tjeneste, og se hvad softwareudviklere tænker ved at se denne video - (du kan få et gratis 200 minutters abonnement uden nogen tricks): http://pluralsight.com/training/courses/TableOfContents?courseName=play-by-play-papa-bell (de folk du ser i videoen er nogle af de dygtigste i faget)

Når du har set den video, så forstår du med stor sandsynlighed hvad en softwareudvikler tænker når du kommer med din fantastiske idé (som måske faktisk er fantastisk), og skal vurdere om de kan lave noget for dig. 

Du skal være meget konkret! - Ingen (udover meget uerfarne) vil tage dig seriøst hvis du generelt ikke kan give nogle rimelige svar, eller hvis du virker alt for usikker på hvad du vil have. En uerfaren udvikler vil bare gå igang med at kode - og det hjælper ikke nogen - det er kun spild af tid!

Så her er mange af de spørgsmål du gerne skal have taget stilling til, inden du løber ud i verden og råber: "Jeg vil købe noget software!":

1. Fortæl mig noget om din forretning og hvad jeres planer er for fremtiden. 
2. Er du sikker på at du skal bruge software til at løse dit problem ? - Hvorfor ? Hvilken forskel vil dette system gøre for dig ?
3. Har du arbejdet med softwareudviklingsprojekter før ? - Hvilken erfaring har du, hvis nogen ?
4. Vil du selv stå for at samarbejde med os, eller vil du stille nogen andre tilrådighed, som kan svare på vores spørgsmål undervejs ?
5. Har du kigget på andre lignende systemer du gerne vil have, og findes der nogen vi kan nøjes med at tilpasse, fremfor at lave det fra bunden ?
6. Hvad er dit budget ?
7. Hvornår tror du selv på at systemet kan være færdigt ?
8. Ved du om det skal være en web-løsning, en stand-alone applikation som brugeren skal installere, skal det være en smartphone løsning, skal det KUN være en smartphone løsning, hvilke platforme forestiller du dig dit system skal understøtte?
9. Hvor mange tror du ender med at skulle bruge dette system ?
10. Skal det samarbejde med andre systemer (CRM, CMS, Lager, Point-of-Sale..) 
11. Hvordan har du forestillet dig at du vil betale for det arbejde vi skal udføre for dig ? - Hvad kan jeg forvente er min indtægt, for jeg vil ikke arbejde gratis for dig!

Der er mange andre spørgsmål end disse. Men hvis du i det mindste kan svare på dette, så har du gjort det meget mere konkret, og det viser samtidigt at du har tænkt over hvad du vil have, og SÅ vil en *dygtig* udvikler overveje at lytte til dig!

Hilsen Steffen

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når S.S.L skriver Skriv dig op