Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Toke Kruse fra Billy's Billing Bagsiden ved at være iværksætter - men du skal ikke lade dig skræmme!

Bagsiden ved at være iværksætter - men du skal ikke lade dig skræmme!

2.943 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
20 December 2013

Iværksætteri handler ofte om succes, fremgang og rigdom, men i dag vil jeg gribe det lidt anderledes an... Blogindlægget handler om bagsiden ved at være iværksætter og de fravalg, som følger med livet som iværksætter. 


Bagsiden er ikke lyserød

Iværksætteri bliver ofte italesat som et lyserødt billede, hvor man bliver stinkende rig, har det fedeste arbejde og al den frihed, som man kan drømme om. Men sagen er, at alle disse muligheder kommer på grund af netop bagsiden ved at være iværksætter. Var der ingen bagside, ville alle blive iværksættere og der ville ikke være dygtige folk til din virksomhed. Ligeledes ville der heller ikke være ikke noget, som hed overskud længere. 


Risiko, vindstyrke 10

Den mest synlige bagside ved iværksætterlivet er, at du løber en stor risiko. Det kan være alt fra virksomhedslånet i banken der går tabt, eller din enorme tidsmæssige investering, som kan vise sig at være spildt. Risiko er den faktor, som afholder mange mennesker for at starte virksomhed. Fra barns ben lærer vi, at risiko er farligt og at det skal minimeres, ikke øges og imødekommes. Se bare hvordan samfundet presser dig igennem et skolesystem, fordi du skal have dig en uddannelse, der kan sikre dig en fast indtægt. Eller hvor meget vi mennesker sætter pris på den sikkerhed vi har, ved at lønnen altid kommer med sikkerhed hver måned. Risiko er årsagen til, at du kan tjene penge på en god idé. Hvis ikke der var nogen risiko ved at starte din virksomhed, ville din nabo gøre det, så den risiko skal du tage.


Overarbejde når du mindst venter det

Er du iværksætter, skal du være indstillet på at arbejde ekstra. Når stopuret siger 37,5 timer om ugen, så fortsætter du, for virksomheden afhænger af dig. Det er et omdiskuteret emne, hvor meget iværksættere egentlig arbejder (OG om de arbejder effektivt), men det er sagen uvedkommende: Skal du have succes med din virksomhed, kan du ikke forvente, at du kan klare dig med en 8-16-hverdag. Iværksætteri kræver sin tid både i og uden for arbejdet. Bottom line: overarbejde er en naturlig del af iværksætterlivet, som udmønter sig i fravalg.

Uundgåelige fravalg 

Iværksættere er nødt til at tage flere fravalg end almindelige mennesker, fordi der hele tiden opstår nye muligheder, og man ofte er nødsaget til at fravælge familie, venner og kæreste i perioder, hvor virksomheden enten ikke går godt, eller netop går så godt, at du ikke kan overlade roret til nogen andre. 

Så hvorfor skal man være iværksætter?

Du skal være iværksætter, fordi du:

1. Stiler efter frihed

2. Tør at løbe en risiko

3. Ikke lader dig skræmme af de nødvendige fravalg undervejs

Gør du det, så er dit afkast også større og du kan netop nyde godt af alle de ting, som der oftest skrives om: Frihed, succes og flere penge end din nabo.

Som iværksætter bestemmer du over din egen tid og din succes afhænger alene af din egne evner og egenskaber, og om du hver dag hiver en ny kunde ombord. Hvis de ting er uundværlige for dig, så er det nok fordi du allerede er iværksætter i hjertet, eller brænder for at blive det!

Mange hilsner

Toke Kruse

PS! Hvilken bagside oplever du som iværksætter?  

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Toke skriver Skriv dig op