Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Toke Kruse fra Billy's Billing Tre gyldne råd til at få succes som iværksætter

Tre gyldne råd til at få succes som iværksætter

4.485 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
02 September 2013

Det er sommer og nu hvor salget formentlig er begrænset og du alligevel skal have tiden til at gå, har jeg her tre tips, som alle har gjort, at jeg er kommet langt som iværksætter. Følger du disse, så øger du med garanti dine chancer for at få succes.

1. Hav en mentor

Jeg var heldig at møde min første mentor, der var en af mine første kunder, da jeg startede med at sælge websider. Han hedder Keld og havde drevet virksomhed i 15 år, da jeg mødte ham. Han var tidligere direktør i et børsnoteret selskab og drev nu sin egen konsulentforretning. Foruden det, var han forfatter på en lang række kommunikations- og forhandlingsbøger. Jeg havde alt fra uformelle snakke til de mere strukturerede snakke med Keld og han lærte mig rigtig meget. Hvis du vil frem i livet som iværksætter, så se op til dem, som gør det godt. Noget har de jo gjort rigtigt og du kan med lidt snilde lure, hvad det er, der lige præcis har gjort dem succesfulde og dermed også gjort, at de har tjent penge på deres idé.

En mentor kan blandt andet lære dig:

  • At investere dine penge i de rigtige ting
  • At sørge for, at du fokuserer og bliver bevidst om de valg du træffer
  • Give dig reel sparring med afsæt i egne erfaringer

Men en mentor er langt fra nok! Du skal også have kloge hoveder med i din virksomhed og sparre med andre ambitiøse iværksættere, som gerne har flere erfaringer end dig selv. Det, der drev mig sammen med andre kloge hoveder, var fordi jeg kløede på, havde styr på mine ting og var ordholden. Det skabte sunde og gode relationer med kunder, kollegaer og samarbejdspartnere, som i de fleste tilfælde udviklede sig til viden. Viden som jeg senere hen har tjent penge på og viden som har skabt den iværksætter, jeg er i dag.

2. Fokuser og glem alt om den hurtige succes

Tror du, at du kan lave en hurtig succes ud af det blå, så er du på gale spor. Der findes ikke hurtige penge og der findes ikke en smutvej til at blive en rigtig god iværksætter. Der skal hårdt arbejde til. Du skal teste dig selv af, og du skal arbejde dedikeret og fokuseret med det, du brænder for. Først her kommer successen dig i møde. Med tiden vil du lære iværksætterspillet at kende og du vil få en fornemmelse for, hvilke af dine idéer der er gode, samt hvilke der ikke er. Det gik først op for mig, hvad der skulle til for at slå alvorligt igennem, efter at have lavet en del virksomheder, som aldrig slog igennem og det udmøntede sig i et gennembrud. Pludselig så var den der bare - pletskud!

3. Brug tid, penge og energi på det rigtige

Efter at have fejlet et utal af gange og haft nogle halve successer, så begyndte iværksætterspillet at give mening. Men én af de afgørende faktorer for at få succes, må jeg også indrømme er, at man bruger penge og tør investere i sin idé. Det kan være alt fra udvikling, markedsføring eller mandskab. Det koster penge at tjene penge. Når man så også skal træde varsomt, hvis det er første virksomhed, man kaster sig ud i, så handler det i høj grad om, at man ikke forventer at være succesfuld iværksætter fra første dag (eller de første par år). En god idé i starten er at holde lidt igen, til man kan se, at det giver mening det man arbejder med og dermed også omsætning. Så kan man derefter godt give den ekstra gas. 

Jeg håber du kan bruge mine råd og erfaringer til noget. 

Mange hilsner

Toke Kruse

PS! Hvad har du af gjort dig af gode erfaringer som iværksætter?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Toke skriver Skriv dig op