Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Toke Kruse fra Billy's Billing Grimme websider er utroværdige og en dårlig investering

Grimme websider er utroværdige og en dårlig investering

9.599 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 March 2013

Vi kender det alle sammen – vi havner på en webside, hvor farvekombinationen er forfærdelig, logoet er hjemmelavet og teksterne er fyldt med stavefejl. Billederne er stockfotos og derudover skriger websiden bare efter en ”kærlig hånd”.

Din virksomheds webside er ofte det første indtryk dine kunder får af både dig og din virksomhed, så der er mange gode grunde til, at den skal være 100% i orden. Koster det penge at have en ordentlig webside? JA, men få her en liste over de ting, som du bør holde skarpt øje med og om ikke andet løbende forbedre.

Hold farver adskilt og sørg for en god kombination

Selv små farvenuancer kan give de besøgende et dårligt indtryk og underminere din virksomhed og det brand, du gerne vil bygge op. Hvis du forstår at bruge de forskellige farvers betydning og kombinerer dem i forhold til den profil, du gerne vil have, rammer du din målgruppe bedre.

Logoet skal være udarbejdet af en professionel designer

Logoet er ofte noget, som bliver nedprioriteret – jeg ved ikke hvorfor, men ofte bliver det overladt til tilfældigheder eller også fedter man selv noget sammen. Selvom logoet ikke er særlig stort, så er det udgangspunktet for resten af din webside og det udtryk, du ønsker at vise. Derfor bør du også sætte en logo-designer, som kan hjælpe dig med valg af font, farver og form, til at lave dit logo for dig.


Webdesign designes af en designer, ikke af programmører (eller dig)

Design er noget, som kun designere bør udarbejde og lad mig hurtig fortælle, at programmører er ikke designere. En webside skal være indbydende og præsentabel og med afsæt i dit logo, skal den underbygge den profil, du gerne vil vise udadtil. Skal designet være stift og firkantet eller skal det have runde hjørner med bløde kanter? Du kan have en overordnet idé, men lad designeren udføre dine tanker - ellers ender du med en side, som fremstår både uprofessionel og utroværdig.


Lyt til dine kunder, dit netværk og de professionelle - og deres meninger

Din egen mening tæller ikke alene – sørg for at du får kunderne og de professionelle designere til at udtale sig om dit design. Start fx på Amino – her er der masser af kvikke hoveder, som kan pege dig i den rigtige retning. Og uanset hvor hård dommen end kan lyde, så handler det om at ende med den perfekte webside.

Nu har du læst mit indlæg – sidder du tilbage med en fornemmelse af, at du har verdens fedeste webside eller tænker du det modsatte? Uanset hvad, så smid en kommentar og et link til din side – jeg er sikker på, at du kan få konstruktiv feedback fra andre Aminoer. Bring it on.

Mange hilsner,
Toke Kruse

Serieiværksætter, har erfaring med at arbejde med designere i forhold til både websider, logoer og koncepter.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Toke skriver Skriv dig op