Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Toke Kruse fra Billy's Billing Klar til at tjene ’automatiske’ penge? Recurring Revenue er Røvlækkert!

Klar til at tjene ’automatiske’ penge? Recurring Revenue er Røvlækkert!

6.484 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
21 February 2013

Du er nok allerede stødt på begrebet ”recurring revenue” (RR) eller ”abonnementsbetalinger” – om ikke andet er det på tide, at du byder en lysere fremtid velkommen. I dette blogindlæg giver jeg dig idéer, inspiration og konkrete anbefalinger til, hvordan du inkorporerer RR i din virksomhed – og det gælder uanset om du har en webshop, sælger software, har en designvirksomhed eller en servervirksomhed. Jeg vil endda gå så langt at sige, at du som helt almindelig selvstændig kan omlægge dele af din virksomhed til RR. Lad os tjene penge automatisk.

De største fordele ved RR

Fordelene ved at have RR som indtægtskilde er ikke til at overse. Ved at introducere RR får du en forudsigelig omsætning, der er med til at sikre dig et mere tilregneligt og sikkert cash flow. I forlængelse af det, får du også betaling for ting, du allerede har leveret. Med den forudsigelighed, der ligger i RR, kan du med andre ord opbygge din virksomhed med flere ansatte og kontinuerlige marketingskampagner. Al den sikkerhed og forudsigelighed øger værdien af din virksomhed – ikke kun for dig selv, men også hvis du skal have investorer ombord på et tidspunkt. Listen over fordele er alenlang og det er også værd at bide mærke i, at i de måneder, hvor dine variable indtægter svigter (fx hvis de er sæsonbetonet), så triller der stadig penge ind på din konto fra RR.

RR kort fortalt:

-       Forudsigelig omsætning og øget cash flow = mindre risiko
-       Betaling for allerede udført arbejde
-       Giver dig mulighed for at ansætte hurtigere
-       Investorer ser større værdi i din virksomhed
-       Den dag de variable indtægter svigter kommer RR dig til gode

Har du brug for mere inspiration? Hop forbi Mashable: http://mashable.com/2012/05/29/recurring-revenue-models/

 

Typer af RR – vælg den, som passer til din virksomhed eller bliv inspireret til at opfinde din helt egen RR!

Listen over RR-produkter er lang og kun fantasien sætter grænserne. Lad mig skitsere de mest åbenlyse for dig, som de fleste it-virksomheder kan gøre brug af:

-       Supportaftaler og andre serviceaftaler
-       Softwarelicenser
-       Backup og andre ekstragarantier
-       Medlemskab med eksklusive fordele

Disse fire eksempler er produkter, som du på månedsbasis kan fakturere dine kunder på. Ja selv Amino har RR i form af deres Plusbrugere. Og så tænker du – hvad nu hvis jeg ikke har en virksomhed, som egner sig til RR – er der nogen måder, hvorpå jeg kan få samme fordele, som dem man får med RR? Det korte svar er: hvis du er kreativ nok og vender tingene lidt på hovedet, kan du godt. Fx kan du som frisør tilbyde dine kunder et ”klippekort”, hvor kunden betaler 10 klipninger forud for at få rabat eller blive klippet en gang om måneden til en lavere pris og dermed binder sig til at udnytte denne service fast. Skulle du have en webshop, kan du tilbyde dem at blive medlem af en kundeklub, hvor kunderne får en fast rabat eller gratis levering. Denne metode bruger fx Amazon over for deres loyale kunder (ja, jeg er tilmeldt!).

 

Faldgruber og optimering af dit RR

Hvor der er fordele, er der ofte ulemper og RR har bestemt også sine negative sider. Fx låser du dig på en bestemt prispolitik og dermed kan du ende med at give en masse værdi væk gratis. Hvis dine kunder fx er villige til at betale fuld pris for den service du leverer, betyder det blot, at du går glip af denne meromsætning pga. din prispolitik. En anden fare er, at hvis dit RR er for højt i forhold til den værdi, som kunderne føler, at de får ud af RR og derfor stopper - så er du tilbage ved udgangspunktet. Derfor er det også vigtigt, at du løbende gør det klart for kunden, at der er en synlig værdi ved at betale RR.

 

Hvor skal du starte og hvordan kommer du i gang?

RR er ikke kun en fordel for dig, det er også en fordel for dine kunder, hvis du formår at kommunikere det klart til dem. Fx har mange virksomheder et fast budget til forskellige ydelser og hvis de på forhånd ved, hvordan omkostningerne til fx it-driften af virksomheden ser ud, så er de også villige til at betale for den forudsigelighed. Med en supportservice kan kunderne fx få en rabat på dine timepriser, netop fordi du har en interesse i at arbejde med RR. Du kan også læse det udmærket blogindlæg om emnet af Thom Holland: http://www.thepoised.com/recurring-revenue-grow-small-business/

Med andre ord skal du:

-       Sørge for at forklare værdien i RR for dine kunder
-       Gøre denne business model attraktiv for dine kunder

 

Opsummeret giver RR:

  1. Forudsigelighed, sikkerhed og dermed mindre risiko
  2. Tilbagevendende betalinger hver måned, som giver dig et stærkere cash flow
  3. Større frihed i at investere i din virksomhed

Jeg håber, at du er blevet inspireret af mine forslag til at inkorporere RR i en virksomhed og at du nu overvejer, hvordan du kan introducere RR i din egen virksomhed allerede i dag!

Mange hilsner
Toke Kruse

Serie-iværksætter, bor i San Francisco og ejer regnskabsprogramvirksomheden Billy’s Billing.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Toke skriver Skriv dig op