Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Toke Kruse fra Billy's Billing 15 spørgsmål iværksættere bør stille sig selv!

15 spørgsmål iværksættere bør stille sig selv!

9.535 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
05 February 2013

De bedste svar på ens spørgsmål og frustrationer kan virke godt gemt, men det kan lade sig gøre at grave dem frem ved at stille de rigtige spørgsmål – eller ved at stille nok af dem. Her i dette alternative blogindlæg stiller jeg dig 15 spørgsmål, som du enten kan besvare her på bloggen eller bare for dig selv. Jeg forventer selvfølgelig ikke, at du er enig i alting og der er ingen svar, der er bedre end andre.

Rolf Høegh skriver på sin salgsblog ”sportsudøvere træner hver dag – ellers ville de ikke blive bedre og forblive i eliten”. Hvad gør du for at træne dit iværksættertalent, for at blive bedre, for at nå dine mål og holde momentum – med andre ord: hvad gør du for at forblive den geniale iværksætter, der løber fra dine konkurrenter? Lad dette spørgsmål være udgangspunktet for dette ekspertblogindlæg.

Lad dig ikke narre af de simple spørgsmål – der gemmer sig større tanker bag dem, end man umiddelbart aner og ikke mindst er de et prik på din skulder, for at minde dig om, at du skal forbedre dig hver dag, hvis du vil klare dig bedre som iværksætter.

Ready, set, go!

  1. Hvad gør du forskelligt i forhold til dine konkurrenter for at vinde kundernes tillid og skabe et klart koncept, så dine kunder let kan aflæse fordelene ved at handle med dig?
  2. Hvad koster dine produkter i forhold til dine konkurrenters, har du overvejet om du skal være billigere, dyrere eller have samme pris og har du lavet en konkurrentanalyse for nylig?
  3. Hvordan vil du gerne opfattes, hvordan taler og skriver du til dine kunder? Hvad er det for et brand, du gerne vil arbejde hen imod?
  4. Vil du leve af at være iværksætter, eller gør du det kun for sjovs skyld, hvad gør du for at blive professionel fuldtidsiværksætter?
  5. Hver dag er en udfordring, men hvad gør du for at blive en bedre iværksætter, der konstant fornyer sig og tillærer sig ny viden på internettet, i avisen og i dit netværk?
  6. Vil du også gerne i medierne med din virksomhed? Hvad gør du for at det lykkes, arbejder du målrettet på at ende på forsiden af Børsen og har du gjort dig nogen forestilling om, hvad der skal til for at nå så langt, at du havner i 19-nyhederne på TV2?
  7. Hvad er dine styrker og svagheder og hvad gør du for at udnytte dine stærke sider og styrke dine svage sider?
  8. Hvordan ser dit eget CV ud – hvor er der huller i forhold til at lede din virksomhed i den retning, som du selv forestiller dig er den mest profitable? Har du overhovedet et CV og hvordan ser din LinkedIn-profil egentlig ud? Giver den et professionelt indtryk af dig? Har du ikke en profil, kunne det så tænkes, at du på et tidspunkt får brug for en LinkedIn-profil?
  9. Hvornår satsede du sidst og hvor meget satsede du? Var det et nyt produkt eller penge i en markedsføringskampagne eller noget helt tredje? Har du evalueret dine nyeste tiltag og fandt du ud af, hvor mange kunder du fik ved disse tiltag?
  10. Er du forberedt på at gå på røven – at drive virksomhed er forbundet med risiko, men hvad gør aktivt for at tage chancer hver dag?
  11. Er du på Facebook med din virksomhed, har du mere end 100 likes, har du overvejet, hvad der skal til for at tidoble antallet af likes?
  12. Har du afprøvet Google AdWords og hvad var effekten, giver den form for markedsføring mening for din virksomhed og hvis den ikke gør, gjorde du det så korrekt, eller hyggede du dig bare med et par søgeord?
  13. Er din webside udviklet af et professionelt webbureau, fremstår den professionel og har du taget højde for SEO (søgemaskineoptimering)? Hvordan ser dit logo ud, er det hjemmelavet eller professionelt?
  14. Har du taget et virksomhedslån, så du kan vækste din virksomhed? Uden risiko er der ingen gevinst.
  15. Hvad er dit mål for 2013, hvor mange penge skal du bruge på markedsføring og hvordan ser dit budget ud, for ikke at tale om, har du det nøjagtige tal for, hvad du skylder i moms dags dato?


Ja det var mange spørgsmål og pointen med dem er, at du skal tænke over, hvilke ting du kan forbedre og, ikke mindst, hvordan du kan skabe en mere profitabel virksomhed, der vækster. På Inc.com kan du læse mere om 10 andre ting, du også bør tænke over, hvis du vil blive en bedre iværksætter på http://www.inc.com/naveen-jain/10-secrets-of-becoming-a-successful-entrepreneur.html
.

Næste skridt er at reagere på dine egne svar og gøre noget ved det. Iværksætteri er nemlig som sport – du skal træne hver dag og du skal lægge en strategi for at nå i mål og derefter skal du execute lige til du løber over målstregen før dine konkurrenter.

Jeg håber, at det var til stor inspiration at komme i krydsforhør :-)

 

Mange hilsner

Toke Kruse

Serie-iværksætter, ejer af Billy’s Billing.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Toke skriver Skriv dig op